Keskustelut Metsänomistus Korruptio- onko sitä metsissä ?

Esillä 10 vastausta, 481 - 490 (kaikkiaan 490)
 • Korruptio- onko sitä metsissä ?

  Uutisista putkahtaa aika ajoin suuremman luokan korruptio-uutinen. Emer.prof. ASalmisen mukaan ”pienempiä” on tänä vuonna 30-40.! Mehtäukon mielestä paljon. Kuinkahan lie metsä-alan tila? Rakennuspuoli ollee puhtoisin…

 • Nuakka

  Ainoa tapa saada alvin palautusta on maksaa enemmän alvillisia menoja kuin saada alvillisia tuloja.

  Metsuri motokuski

  Olis mielenkiintoista tietää mikä on maksimi kuitupuun hinta tehtaanportilla että se on kannattavaa ostaa kun siitä vähennetään korjuun ja oston kustannukset.  Silloin kun olin työelämässä niin tuntui että korjuukulut eivät olleet niin suuri tekijä mutta kuljetuskulut olivat. Välillä jätettiin tarjouksia tekemättä tai tiettyjä tavaralajikkeita ei tarjottu kun kuljetuskustannukset muodostuivat liian suureksi. Siellä sektorilla voisi se jovainin alvi potti odottaa noutajaa.

  Jovain

  Täytyy muistuttaa, ettei pääse unohtumaan. Olen pitänyt, että tehdashinnat ovat puunmyyjän rahaa ja sen mukaisesti toimituskaupassa omistus ja vähennysoikeus säilyy puunmyyjällä. Sitä vastoin pystykaupassa omistusoikeus siirtyy kannolta yhtiölle, mutta ei kuitenkaan korjuun osalta, sillä korjuun kustannukset vähennetään puunhinnasta.

  Kysymys on tulonsiirrosta, jolla hyvitetään pystykauppaa ja on esimerkin, korjuun alvin palautuksen osalta 3,5 eur/m3.  On tulonsiirtona vähäinen ja toimii puunmyyjän kannalta väärään suuntaan. Olisi palautuksena kuitenkin rahaa ja on siihen nähden, jos markkina toimisi tasapainossa (esim. 50/50). Olisi tulonsiirrot aivan toista luokkaa ja näkyisi toimituspuun hinnoissa.

  Metät kunnossa!

  Ei kannata enää muistuttaa. Kyllä tämän saa jo unohtaa. MaalaisSeppo totesi, että veroiltaan opiskelemaan vaan lisää.

  Alvittomat kustannukset on niitä mitä lasketaan. Alvin palautukset on ihan sama saako metsäyhtiöltä vai verottajalta. Jovain, alvin nollasumma sinun pitää ensimmäiseksi kysyä veroillassa ja yrittää ymmärtää mitä se tarkoittaa. Siis, jos sinulla ei ole vähennettävää alvia, ei vaikuta sinun pääomatuloon tai muuhunkaan tuloon millään tavalla verotuksen valmistuttua. Verottaja maksaa maksamasi (esim. bensoista, taimista, tms.) alvit sinulle vaikka sinulla ei olisi puunmyyntituloja ollenkaan. Oletko ymmärtänyt tätä? Yllä olevassa esimerkissä ei siis ole mitään tulonsiirtoa. Kysy tähän myös vahvistus siellä veroillassa. Kinaa tarvittaessa luennoitsijan kanssa niin pitkään, että ymmärrys syntyy.

  mehtäukko

  Ja kannattaa pukeutua kukkamekkoon, aurinkolaseilla varustuen…

  Jovain

  Mitä tarkoitat korjuun alvilla. Onko puusta maksettava alvi tilityksen yhteydessä vai korjuusta maksettava alvi korjuun yhteydessä?

  Ola_Pallonivel

  Eipä ole enää lippalakkeja tai kalenteria näkynyt. Se on korruptio loppu nyt.

  mehtäukko

  ”…Mitä tarkoitat korjuun alvilla. Onko…” Tällainen jauhaminen tänne saakka eto asiasta, ja nyt sitten vasta Joovain alkaa kysellä!!

  Tottapa ei ole salkkulähettilästä klusterin vuorineuvokset huolineet isännättömän rahan itkuvirren esitykseen ?!

  Visakallo Visakallo

  Aika monta vuotta tuo Jovain on tuota alv-juttuaan täällä pyörittänyt. Jospa se nyt vihdoin alkaisi aueta hänelle itselleenkin.

  Jovain

  Ei tuosta vuoden vaihtumisesta ole haittaakaan. Jostain syystä en ole suosimassa tilitysmenettelyä, vaikka se tilastojenkin mukaan on ylivoimaisesti parasta. Toisaalta voidaan todeta tilitysmenettelystä myös, että avointa ei ole kuin tilasto.

Esillä 10 vastausta, 481 - 490 (kaikkiaan 490)