Keskustelut Metsänomistus Korruptio- onko sitä metsissä ?

Esillä 10 vastausta, 461 - 470 (kaikkiaan 490)
 • Korruptio- onko sitä metsissä ?

  Uutisista putkahtaa aika ajoin suuremman luokan korruptio-uutinen. Emer.prof. ASalmisen mukaan ”pienempiä” on tänä vuonna 30-40.! Mehtäukon mielestä paljon. Kuinkahan lie metsä-alan tila? Rakennuspuoli ollee puhtoisin…

 • Metät kunnossa!

  Perkon vastaukseen vielä Jovainillekin, eli tammikuussa saatu pystykaupan tilitys hakkaa mennen tullen korjuukuitit, koska saat pitää seuraavat 13 kuukautta myös korjuun alvin itselläsi ja voit vapaasti hakea tuottoa verottajan sinulle myöntämästä hetkellisestä rahoituksesta. Tätä etua et pysty hyödyntämään jos menet epähuomiossa pyytämään korjuusta erillisen kuitin ja menet korjuun alveineen heti eräpäivänä maksamaan.

  Rane

  Jovain on kuin Huutokauppakeisari.Suuri mysteeri miten ne alvit menee.

  mehtäukko

  ”…saat pitää seuraavat 13 kuukautta…”  Tämä siis vuosi-menettelyssä. Kuukausi-menettelyssä on toisin…

  Jovain

  Niin se meni tämäkin Joulu, ei mitään uutta. Joulurauhaa tuli siitäkin edestä. Liikkeellä olivat vain joulupukit ja omaisiaan ja läheisiään, myös edesmenneitä muistavat.  Jouluaattona taajamat ja liikenneväylät hiljenivät täysin, niin kuin kunnon Jouluun kuuluukin.

  Avoimeksi jäivät nämä metsäasiat, ne ovat kovin olleet esillä muutenkin. Oikeastaan nimimerkki Metät kunnossa saisi esittää laskelman pystykaupan tilityksestä, joka hakkaa ”tullen mennen korjuun kuitit”. Ettei jää vain väittämän asteelle, sellainen rautalankamalli, jonka Jovainkin ymmärtää.

   

  Jovain

  Vastausta odotellessa. Ei ole houkutellut menettää pystykaupassa korjuunkustannuksista maksetun alvin palautusta. Hyväksyä yhtiö maksamaan alvin puunmyyjältä pidätetyllä rahalla. Vero palautetaan yhtiölle, vaikka sen maksaja on puunmyyjä ja veron (korjuun alv) palautus kuuluu puunmyyjälle.

  Puuki

  Oot sinä epeli. Ihan omat säännöt alv:n perinnässä ja maksuissa .  Lue tarkasti (edellisistä kommenteista löytyy) ja miettien. miten se menee oikeasti.

  Visakallo Visakallo

  Onko sinulla Jovain ollut yhteydenottoja verottajan kanssa? Ovatko pyytäneet esim. tarkempia selvityksiä puukauppamaksuista, tms?

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Puukauppaa ei lukuun ottamatta pieniä lapinyssäköitä voi verottajan tietämättä tehdä. Rakennuspuolella menneinä vuosina alvilla tekivät tiliä, kun menopuolelle tekaistuja kuitteja tehtailivat ja palkkoja osin pimeästi maksoiva,t useimmiten hetkeä ennen konkurssia. Metsäpuolella en kyllä ole kuullut, että alvilla tiliä metsänomistaja olisi tehnyt. Puukaupoistani en ole ymmärrykseni mukaan alvia maksanut, firma kylläkin sellaista lainaksi eteen päin osin tilitettäväksi tilittänyt.

  Jovain

  Vastaan, oli tarkoitus vastata muutenkin. Korjuun alveilla voi tienata, korjuun alvin palautuksen verran euroja. Eurot jotka pystykaupassa jäävät saamatta. Ethän sinä (Metät kunnossa!) niiden palautusta voi kirjata verottajalle, kun ei ole kuittia. Maksanut kyllä olet, puusta perinnän yhteydessä. Korjuun alvin palautusta hakee yhtiö, kun yhtiö ymmärretään alvin maksajaksi. On maksaja, mutta maksaa puunmyyjältä perityllä rahalla.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Vetäseppä Jovain tähän laskelma jolla todistat väitteesi!

Esillä 10 vastausta, 461 - 470 (kaikkiaan 490)