Keskustelut Metsänhoito Kuinka paljon kierto pitkittyy energiapuukohteilla?

Esillä 4 vastausta, 51 - 54 (kaikkiaan 54)
 • Kuinka paljon kierto pitkittyy energiapuukohteilla?

  PS. Olen käynyt toteamassa , että korjaamillani energiakohteilla Jessen kaipaamaa lehtipuuvitelikköä kasvaa kiitettävästi jo korjuuta seuraavana kesänä. Potentiaalisia hirvilaitumia riittää , mikäli energiapuita korjataan raippametsistä. Sisältöä on muokattu

  Lähetetty: 16.05.2013

  Lähettäjä: suorittava porras
  ######################

  Kun ei ole kohdalle sattunut tutkimusta aiheesta kun pelkästä hieskoivikosta niin jollain toisella varmaan on.

  Eli näissä istutuksen jälkeen unohdetuissa kohteissa joissa on 5000-10000 puuta hehtaarille ja vihreää massaa riukuuntuneissa puissa vain tupsu latvassa ja energiapuukorjuun jälkeenkin pohjat on niin valoisia että tiheä risukko syntyy alle niin kuinka paljon raivaussahan käyttämättömyys taimikonhoidossa syö jättöpuuston järeytymistä ja kuinka nopeasti ne pääsevät samaan kasvuvauhtiin aikoinaan hoidetun taimikon kanssa vai pääsevätkö koskaan?

 • Gla Gla

  Eli runkoluku n. 4000, josta osa alikasvoskuusta ja joka ei ole vielä korjuukelpoisia edes energiahakkuussa. 30 mottia pitäisi kertyä päällä olevasta koivikosta. Joudut siis ottamaan liki kaikki koivut päältä pois ja motokuskin työtä ilahduttaa noin 1-2 metrin näkemän tarjoava alikasvos.

  Jos nyt oikein ymmärsin, niin tuohan on metsänhoidon irvikuva, jossa onnistumisen todennäköisyys lähentelee nollaa.

  Pete

  Veikkaan, että ei niitä koivuja malteta kaikki pois ottaa ja päälle jää vielä 500kpl hieskoivuja ”vaneriksi varttumaan”…:)

  jees h-valta

  On niissä raudustakin ja sen valinnanhan tekee motoa käyttävä ammattimies jonka ammattitaitoon pitää vain luottaa vaikka äskeisissä kuvajutuissakin alkoi kyllä hiukan jälleen epäilyttää.
  Mutta oma ajatukseni on todella suurimman osan koivua poistaa hyvin kasvavien ja LAADUKKAIDEN kuusien päältä. Missä kuusta ei ole tietenkin koivikko vain harvennettaisiin.
  Eli varmasti lähes viisisataa parasta koivua jääkin varttumaan.

  jees h-valta

  Glalle vastaisin että ei se nyt aivan sentään mistään alikasvosmatosta kyse ole. Olenhan minä sen harventanut myös ja näkyvyys jokaisen koivun juurelle on olemassa. Kuusi on ponkaissut siellä, kuten sanoin, koivujen oksistoihin ja ei ne koivut enää mitään tumperoita ole joten kuusetkin lähellä yhden kuitutapin kokoa. Tässä taitaa enemmän mättää teidän omien metsien huono kasvu johon yritätte verrata. Peten kuvia tuolla on näkynytkin ja se kyllä vahvistaa oletusta.

Esillä 4 vastausta, 51 - 54 (kaikkiaan 54)