Keskustelut Metsänhoito Kuusen ensiharvennus

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 48)
 • Kuusen ensiharvennus

  Merkitty: 

  Mikähän on arvon raadin neuvo harrastelijalle. Kyseessä 4ha noin 20 vuotta sitten istutettua kuusikkoa. Kävin tänään kävelemässä palstalla ja vähän mittailemassa. Rinnankorkeudelta ne on pääosin 10-15 cm. 3m ropseja pienimmistä tulisi 1kpl, suurimmista nippanappa 3kpl, eli mielestäni ei oikein tasakasvuista. Alueelle mahtuu muutamia muutaman aarin pläntteä, joissa kasvu on ollut hidasta, rinnankkorkeudelta 6-10cm. Mikähän olisi tuon pläntin ensiharvennus ajankohta. Pitäisikö ootella jokunen vuosi, jotta rungoista saa valtaosin 3 propsia, vai mitä pitäisi tehdä?

 • Tolopainen

  Aika omituista, jos metsäammattilainen ei hallitse edes perusasioita.

  Jätkä

  Jeessi . VoiVoi! Hae psyykelääkkeitä eukkosi kassista. Ymmärrätkö sinä, mikä on pohjapinta-ala?  Arvasin, että et ole kuullutkaan.

  Jätkä

  Tollo. Luit varmaan ensimmäisen kerran elämässäsi sanan pohjapinta-ala. Ne ei sinun tarvitse sitä tietäkään, eihän sinulla ole ainuttakaan puuta, jota mittailla.

  Tolopainen

  Osoitit jo aiemmin täydellisen tietämättömyytesi, ei tarvitse enää lisää osoittaa, kyllä se on jo huomattu.

  harrastelija metsuri

  Kiitoset hyvistä ja rahanarvoisista kommenteista. Nyt on niin sanotusti vähän kättä pitempää asian suhteen. Tänään on hieno ilma niin lähden tutkailemaan alueen perinpohjin. Pitää tutkailla ensin nuo Kemera jutut. Pläntin vieressä on nimittäin 1,5 ha nuorta koivikkoa 3-5m ?. Pitää tutkailla koivikon tilanne ja päättää miten tukea hakee, kerralla 5,5ha tai kahdessa osassa 3,5ha nyt ja 2ha myöhemmin. Palataan asiaan.

  Tolopainen

  Pääpuulaji ei saa olla hieskoivikko, jos aiot Kemiraa anoa.

  A.Jalkanen

  Kemeran tukiohjeissa taisi olla varhaishoidon ja nuoren metsän hoidon pituusraja juuri tuo 3 m, jäävässä puustossa.

  pihkatappi

  Kemeratuki lisää hakkuun tai jopa kiertoajan kannattavuutta huomattavasti. 20 vuotiaassa puustossa hakkuutulo ilman kemeraa voi olla vaikka 600 euroa/ha, kemeran kanssa tulos on 1000 euroa. Hankinnalla kemeran osuus lopputuloksessa on tietysti pienempi, kun tievarsi hinta hehtaarilta on noin 1500 euroa, mutta edelleen kemera merkittävä lisä. Jatkuuko kemeran korjuutuki parin vuoden päästä – jos ei jatku niin kannattaa harventaa pikaisesti.

  puhveli

  mitenkä sen kemeran voi saada kuusikkoon ?. Kun nuorenmetsän hoidon kemeran ehtona on 1500 rungon poistuma. Mahdottomuus !

   

  mehtäukko

  Jos kuusikkoon on syntynyt luontainen leppä-, ja hiesvitseikko, silloin runkoja riittää.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 48)