Keskustelut Metsänhoito Kuusen kasvatus

Esillä 7 vastausta, 31 - 37 (kaikkiaan 37)
 • Kuusen kasvatus

  Sahalan kartanon mallin mukaan ajattelin et tarvitaan keskustelua kuusen kasvatusmalleista.

  Meillä on kuusikot istutettu tiheään, parhaimmillaan (pahimmillaan? ) 2000-2500 /ha. Istutus heti avohakkuun jälkeen, raivaus tarpeen mukaan 1-2 kertaa.

  Ensiharvennukset tähän mennessä useimmiten metsurihakkuuna, noin 17-20 v iässä. Kertymä yleensä noin 40-60 mottia / ha.  Runkoluku n. 1400 jäljellä

  Toinen harvennus tulee todella nopeasti vastaan, viimeistään 5-8v ensihatvennuksesta. Tämä on yleensä ollut motohakkuu. Kertymä yleensä 60 mottia. Kolmas harvennus on yleensä kuusikon ollessa n 35-40v, silloin keskiläpimitta yleensä 25cm ja pituus 20-22m. Kertymä on yleensä 100  mottia. Toisen harvennuksen jälkeen pystyssä on 900 runkoa ja kolmannen jälkeen 600 kpl.

  Meillä on tavoitteena päätehakkuu viimeistään 50v iässä, jolloin puut ovat keskimäärin kuution kokoisia ja hehtaarilla on vähintään 400 mottia.

  Syy kolmen harvennuksen taktiikkaan on erittäin rehevät mat ( omt , lehto) , omatoimisuus sekä tarve välttää tuuli – ja kirjanpainajatuhot, joista molemmista ikvävä kyllä on huonot kokemukset.

  Millaiset muiden kuusen kasvatus ohjeet on?

 • Perko

  Juu,  ei  tartu!.   Jok’ikinen puu roikkuu myyntiin asti sijoituksena   n – ~ ajan olkoon niitä vaikka missä.  Visa Ukot,  tekis  mieli sanoa kuin Ruonansuu Mietaan Jussista  ” –  -.–  …  —  .-    mutta   se on teidän vahvuus”.

  Tolopainen

  Kyllä tuo puunmyynti tähän saakka on ollut heikkoa businesta vuoden 2005 hintataso on lähes tuplaantunut ja 2007 hintataso on vielä saavuttamatta.

  Luulisin, että voitan aika selkeästi kuitenkin Visakallon ja mehtäukon metsän pääoman tuotossa.

  Metsuri motokuski

  Toloppa:Luulisin, että voitan aika selkeästi kuitenkin Visakallon ja mehtäukon metsän pääoman tuotossa.

  Kannattaako tuollaista väittämää edes esittää kun sitä ei voi millään todentaa ?

  Perko

  Paperimies  kuittaa kuukaudessa 60 vuoden  hehtaarintuoton,  hankintaraivaajallametsässä samaan ei ikä riitä!   Olipas  pitkäsana.

  Visakallo

  Täytyy toki muistaa, että olen tehnyt metsäsijoitukseni 40 vuotta sitten sen aikaisilla hinnoilla. Uutta puuta olen kasvattanut 50 000 M3 ja myynyt  47 000 M3. Puukauppaa on päässyt koko ajan tekemään valtakunnallisesti verrattuna melko hyvällä hinnalla, ja tietysti on hyödynnetty kaikki mahdolliset korkotuet, metsänparannusvarat ja ne kemeratkin! Turha näitä on tietysti verrata joihinkin super-Tolopaisiin ja paperimiehiin. Pääasia, että olen ollut itse elämäntyöhöni tyytyväinen ja olen voinut elää sellaista elämää kuin olen halunnutkin.

  Jätkä

  Perko. 0lisit voinut samoilla oerusteilla pistää nuo loputkin sanat yhdeksi pötköksi.

  60 vuotta : Kymmenen kiintoa / v. = 600 kiintoa.  40 €/ kiinto pystyyn . Ei kai paperimies niin halvalla vuotta kulje töissä?

  Perko

  Visa, en vähättele tekojasi tai töitäsi. Olet mielestäni parasta ”A-ryhmää”.  Parasta menestystä  Sinulle kuin muillekin!

  Martti  J. Karin  ( ”miksi ryssä noin ajattelee”) tavoin olen kaivanut menneisyydestä,  ohjeista,  koulutuksesta ja ”arvokkaasta vientipalvelusta”  hallinosta + muualta.    Lähes joka kerta kun netistä avaan jonkun” selvityksen”  niin paljastuu outoja yhteyksiä.  Yks’ iso esim venäläinen puu!

  Joutenoloani hoitaessa aloin selvittää miksi tämän kansakunnan pakkotyönkaltainen raataminen on jättänyt tänne puunjuurelle vain hieman puruja ja vaatimattoman elämän.  Siihen Teiltä olen saanut monta ratkaisevaa vastausta. Mielipiteenne ovat Suuren Kiitoksen veroisia joita ilman asiaan kiinnostukseni olisi sammunut alkuunsa.

  P S.     Jätkä,  se oli huonosti miulta ilmaistu. Paperihenkilön kk palkka jota kuin sama kuin saa hyvästä päätöshakkuusta hehtaarilta puhtaana käteen.  Siitä kun on sijoitus sun muut vesonnat vähennetty korkoineen sitä aiempaa veroa ei voi vähentää, loppuu saldo.  Käsittelimme tämän rajanaapurin kanssa hän on  paperitehtaallatöissä.

Esillä 7 vastausta, 31 - 37 (kaikkiaan 37)