Keskustelut Metsänhoito Kuusituhot Saksassa, koska sama meillä?

Esillä 4 vastausta, 81 - 84 (kaikkiaan 84)
  • R.Ranta

    Kuusen kuivumisesta on merkkejä meilläkin. Varovaisuuteen olisi syytä, ettei liian kuiville paikoille laiteta kuusta. Kun katson Espoossa ikkunasta ulos, näen monta kuivumassa olevaa tukin kokoista kuusta puolen hehtaarin tontilla, kalliokon reuna-alueilla

    Lehtikuusen menestymisestä on minullaki hyviä koemuksia. Kasvaa jopa Lapissa männyn kanssa kilpaa. Posiolle oli aikanaan istutettu mäntytaimikkoon pienialaisia lehtikuusialueita, jotka ensiharvennettiin jokunen vuosi sitten. Hyvin on pärjännyt männylle. Lehtikuusi olisi muutenkin sopiviin kohteisiin mielenkiintoinen materiaali ulkoverhouksiin – käsittelemättömänä.

    Gla Gla

    Valosta tuntuu olevan tarkka. Reunametsävaikutus on lehtikuusella suuri.

    Puuki

    Lehtikuusta pitäisi kasvattaa kuten ra-koivua, jos halutaan kasvattaa myös käypää tukkipuuta. Mutta e-puuksi voisi olla hyvä vaihtoehto sopivalla kasvupaikalla.   Väli-Suomen alueellakin kasvaa MT+ – OMT-kankailla yli 200 mottia/ha 30 vuodessa sopivan harvassa asennossa.  Korjuukulut on sen jälkeen pienet ja korjuu puiden suuren koon takia nopeaa.  Tukkiosuudet voisi kannattaa ottaa tosin erikseen talteen mutta joskus ei niille ole ollenkaan menekkiä .

    Fortuna

    Saksan metsien hyönteistuhoja lisää siellä suosittu metsänuudistukeino eli yläharvennus ja sen valitettavan luonnollinen seuraus eli lukuisat tuulenkaadot. Niitä jätetään metsään ja niistä hyönteispopulaatiot saavat voimaa. Yläharvennuksen tuottamat pienaukot päästävät auringonpaisteen maan tasalle ja kuivattavat pystykuusia hyönteisten ruoaksi. Pelkäänpä, että jatkuvan kasvatuksen yleistyminen aikaistaa hyönteistuhoja myös meillä.

Esillä 4 vastausta, 81 - 84 (kaikkiaan 84)