Keskustelut Metsänomistus Kysymys MTK:n metsävastaava mikko tiirolalle

  • Tämä aihe sisältää 262 vastausta, 38 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten Avatarmehtäukko toimesta.
Esillä 10 vastausta, 251 - 260 (kaikkiaan 262)
  • Kysymys MTK:n metsävastaava mikko tiirolalle

    Metsälehdessä (18/2013) lukee: Valtakunnallinen YHTEINEN (TIIROLA, HUOMAA: YHTEINEN) linjaus on hirvikannan kasvattaminen.

    Olet tällä palstalla kehunut ajavasi hirvituhoasiassa metsänomistajien, myös puuntuottajien etua. Sinäkö olit päättämässä metsänomistajien edustajana hirvikannan kasvattamisesta?

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Lue hirvenpyyntiluvat 2022/ alueet. Sieltä löytyy lupamäärät ja perusteet riistakeskuksittain.

    Näkyykö jossain palvelussa kokouspöytäkirjat tms. josta näkyisi sidosryhmien kannat? Yksittäisten riistanhoitoyhdistysten pöytäkirjoja näkyy.

    Planter vaikuttaa löytäneen Varsinais-Suomen pöytäkirjan joskus mutta mistä?

    Julkisen vallan käytön pitäisi olla avointa lähtökohtaisesti. Eihän sitä muuten voida arvioida.

    suorittava porras suorittava porras

    Eiköhän ne riistakeskuksessa kerro siltä osin ,kun pöytäkirjat ovat nykyisen lainsäädännön perusteella julkisia. Laki muuttui direktiivien edellyttämällä tavalla muutama vuosi sitten ja siihen on tyytyminen. Mahdolliset rajaukset julkisuuden suhteen johtuvat siis laista ,ei haluttomuudesta luovuttaa tietoja.

    Planter Planter

    Ei todellakaan ole direktiiviä, joka määräisi riistaneuvoston päätöksen perustelut salaisiksi. Salailu asianosaisilta on riistahallinnon ihan oma keksintö, eikä niissä salainen-leimaa ole näkynyt.

    Riistakonsernin ”Riistan vuoksi” verkkojulkaisu 15.05.2018. Uuudenmaan alueellisen riistaneuvoston puheenjohtaja:

    ”Tärkeää on myös luottamus, se että käydyt keskustelut pysyvät sen pöydän ympärillä. Päätökset sitten ovat julkisia, Antell kuvaa riistaneuvoston keskustelukulttuuria.”

    Edellä olevasta saa käsityksen, ettei kokouksesta pidetä pöytäkirjaa, johon tutustumalla sidosryhmät näkisivät päätösten perustelut tai jos pöytäkirjaa pidetään, sitä ei näytetä niille joita päätökset koskevat.  Maanomistajat koetaan ulkopuolisiksi, kun määritellään heidän maillaan laiduntavan hirvikannan suuruutta.

    Uudenmaan alueellinen riistaneuvosto päättikin, että hirvitalousalueelle, jossa puheenjohtajan metsästysmaat sijaitsevat tuli hirvitiheystavoitteeksi 4,25 / 1000 ha.

    On varsin ymmärrettävää, ettei puheejohtaja halunnut julkistaa päätöksen perusteluja.

    suorittava porras suorittava porras

    Ihan mormaali ja säännösten mukainen menettely organisaatiosta riippumatta.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tämä on vähän omintakeinen organisaatio, kun riistakonserni käyttää julkista valtaa. Ei voi verrata päätöksentekoon yksityiseen yrityksessä.

    Metsuri motokuski

    Tuskinpa perusteita pöytäkirjan salaukseen löytyy. Kyllähän virkamiestyö pitää olla avointa ja rehellistä. Uskon että kun kirjallisen pyynnön tekee niin pöytäkirjan otteen saa. Tuskinpa niitä missään julkistetaan ilman pyyntöä.

    suorittava porras suorittava porras

    Sitkeästi on haukuttu kymmenen vuotta väärää puuta. Nyt nähtävillä oleva hirvitalousaluekohtainen reaaliaikainen verotusennuste hirvikannan suhteen näyttää ,miten kukin taho on tavoitteensa asettanut ja kuinka metsästäjät kauden kuluessa ovat tavoitteeseen päässeet. Näillä korkeuksilla tavoitehaarukkaan on päästy jo käyttämällä vain alle puolet pyyntiluvista. Havaintojen ja saaliin määrä on laskenut tasaisesti vuodesta 2018 lähtien . Luvat siis riittävät eikä organisaatio ole ongelma.

    PS. Poikkeuskin löytyy Varsinais-Suomesta. Siellä kolme hirvitalousaluetta on luonnonvaratiedon reaaliaikaisen verotusennusteen perusteella tavoitetason tuntumassa , mutta se poikkeus ja pienin, V-S2, on edelleen kaukana siitä ja tavoite on jäänyt vuoden 2018 jälkeen vuosi vuodelta kauemmas verrattuna vasttavan ajankohdan tilanteeseen edellisinä vuosina. Käyrä osoittaa tanakasti koilliseen.  Vika tuskin on riistahallinnossa tässä tapauksessa , kun arn:n hyväksymä tavoitetasokaan ei toteudu.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tuolla V-S ongelma-alueella suuret maanomistajat ilmeisesti arvostavat riistaa, muut sidosryhmät ehkä eivät niinkään.

    Anton Chigurh Anton Chigurh

    Kohta tulee kymmenen (10) vuotta siitä, kun mikkomme MTK:sta (etujärjestömme metsä-, siis ei metsästysvastaava) vastasi tässä ketjussa kysymykseeni. Tosin tuo mikon vaatimus 1-2/1000ha ei ole lähelläkään. Mikä mättää mikko?

    A jalkanen tuolla toisessa ketjussa (harvennukset ja hirvet syövät kasvua) väitti, että MTK tekee hartiavoimin töitä holtittoman sorkkaeläinlaidunnuksen suitsimiseksi.

    Scientist Scientist

    Ei kai mikään Mikko sitä päätä?

Esillä 10 vastausta, 251 - 260 (kaikkiaan 262)