Keskustelut Metsänomistus Lainan korko

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 104)
 • Lainan korko

  Millä marginaalilla olette saanut viime aikoina lainaa metsätilan ostoon? Näyttäisi ettei paljoa alle parin prosentin enää saa ja pankkeja on keskenään turha kilpailuttaa kun pitäisi kaikki asiointi siirtää samalla.

 • oksapuu

  ”Onneksi olkoon olet nyt maksanut viimeisen erän lainastasi, toivottavasti voimme vielä jatkossakin harjoitaa yhteistyötä” jne… Jotenkin noin se meni.

  Jesse kuullut tulorahoituksesta mitään???

  jees h-valta

  Olen minä aika monenlaisesta rahoituksesta kuullut. Jopa käyttänytkin aika moneen tarkoitukseen. Muualtahan ei juurikaan lainaa kannata ottaa kuin omalta asioimispankiltaan. Siellä se kuitenkin aina paras lainatarjous on. Ja joustokin tarvittaessa.

  Nuakka

  Joskus pankki haluaa eroon vanhoista asiakkaistaan, meillä katkesi kolmen sukupolven ja kymmenien vuosien pankkisuhde älyttömiksi nousseisiin palvelumaksuihin, puolipakolla perustettuun yritystiliin uusine palvelumaksuineen, lainanhakuun liittyvään nöyryyttämiseen( ”Voithan sinä sen metsäsuunnitelman tuoda, eipä se meille kerro onko siellä enää hakattavaa”) Viimeisenä kiusana jumittivat meidän panttikirjoja ja muita papereita viikkokausia, uuden pankin virkailijat aivan ihmeissään! Samaa kiusaa tekivät myöhemminkin kun ostimme pienen palstan MML verkkopalvelussa eikä käytetty pankin apua jonka asiakas myyjä oli. Nyt ollaan viitisen vuotta ihmetelty miten hyvin voikin pankki toimia entiseen verrattuna.

  Tolopainen

  Metsäpalstan voi nykyisin ostaa ja tehdä kaupat suoraan maanmittauslaitoksen verkkopalvelussa, hinta 180€. Johon sisältyy lainhuudon haku. Ei tarvita kaupanvahvistajaa eikä pankkia. Kauppakirja allekirjoitetaan sähköisesti, ensin myyjä ja sitten ostaja.

  aegolius

  >Muualtahan ei juurikaan lainaa kannata ottaa kuin omalta asioimispankiltaan. Siellä se kuitenkin aina paras lainatarjous on. Ja joustokin tarvittaessa.

  Tällaisia neuvoja voi saada sellaiselta, joka ei kilpailuta edes puukauppojaan. Jees saa omasta pankistaan parhaan tarjouksen kunhan visusti pidättäytyy kysymästä keneltään muulta. Kannattaakohan tuota ”faktaa” kuitenkaan kovasti mainostaa.

  Pankki on pankki, ei ystävä. Se laitetaan vaihtoon, jos homma ei toimi kuten pitäisi. Uuden lainan hankinta on aina hyvä tilaisuus kartoittaa pankkisuhteen toiminta.

  Parit kiinteistökaupat on jo tehty pelkästään kaupanvahvistajan läsnäollessa ja lainhuudon haku onnistuu siinäkin nykyisin heti, mutta tuo Tolopaisen mainitsema kiinteistövaihdannan palvelu ilman kaupanvahvistajaa on vielä kokeilematta. Kustannus kaupanvahvistajasta on 120 €, mutta tuo MML:n palvelu oli arvokkaampi?

  Tolopainen

  Hinta riippuu kaupanvahvistajasta eikä tarvitse lähteä kotoa mihinkään, säästyy aikaa ja bensaa. Samalta istumalta voi hoitaa varainsiirtoveron omaverossa. Lainhuudonhinta sisältyy tuohon 180€:oon.

  Metät kunnossa!

  Jeesehän melkein ymmärsi mitä oksapuu tarkoitti:-).

  Niin se menee. Huomenna tätä viestiä ei enää ole…..

  Puu Hastelija

  Viimeksi kun laitoin hakemuksen tarjottiin 0.45 mrginaalilla 12kk euribori 25v laina-aika. Ei tarvinnut nostaa kun ei tullut kauppoja. 12500e/ha tuli tarjottua. Hehtaareja jonniiverran. Omaa rahaa oli ajatuksissa käyttää pysäköintimaksuun.

  Tavallaan pettynyt, toki tuossa kohteessa muuttujiakkn oli. Ajattelin, että saan kyllä ajan kulumaan ilmankin ko. kohdetta, että pitäköön tunkkinsa.

  Normandy

  Loppusyksystä 2020 nostin lainan N-pankista metsätilan ostoon. 1,6% marginaali, negatiivinen korko pienentää korkoa. Uusi laina lisäsi koko talouden velkaa n. 25 %, velan määrä uuden lainan jälkeen n. 25 % omaisuuden arvosta. Vakuutena sama kori kuin olemassa olevilla lainoilla eli oma asunto ja muita asuntoja. Ostettua metsää ei siis tarvinnut vakuudeksi. Muut vanhat (asunto)lainat 0,6% marginaalilla. 0,35 % marginaalin asuntolainat jo maksettu pois.

  Kun muistaa, että metsälaina on pankkien vakavaraisuusvaatimuksissa paljon riskisemmässä korissa kuin asuntolaina ja tällä hetkellä asuntolainassakin tuo 0,45 on hyvä suoritus, niin puu hastelijan ulostulon täytyy koskea useita vuosia vanhaa juttua.

  – edit selvensin paljonko lainaa kokonaisuudessaan on eli uuden lainan jälkeen 25% omaisuudesta

  aegolius

  Samaa mieltä siitä, että lainamarginaalia kommentoidessa vuosiluku on oleellinen tieto. Jos ei muista vuotta, voi vaikka arvioida viiden vuoden tarkkuudella. En myöskään usko, että alle prosentin marginaalia olisi enää ainakaan 4-5 vuoteen tarjottu.

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 104)