Keskustelut Metsänomistus Lämpöpumput nostavat sähkön siirtohintaa

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 101)
  • Lämpöpumput nostavat sähkön siirtohintaa

    Viime vuosien myrskyt ja niiden aiheuttamat sähkökatkot ovat pelästyttäneet poliitikot ja sen seurauksena vaatimuksena on nollatoleranssi sähkökatkoille. Tämä tulee kalliiksi. Yksi merkittävä syy vaatimukselle häiriöttömästä sähkönjakelusta on suoranainen lämpöpumppuhuuma. Ne ovat toki nykytilanteessa yksittäisen kuluttajan kannalta oivallisia ja rahaakin säästyy ainakin jos jättää laskuista pois 10-15 vuoden päässä häämöttävän laitteen tai ainakin kompressorin uusinnan.

    Lämpöpumput ovat Suomen sähkönjakelulle melkoinen taakka. Ne edellyttävät katkotonta jakelua ja lisäävät erittäin merkittävästi investointitarvetta koko jakeluverkkoon. Tammikuussa tehtiin uusi sähkön käytön ennätys vaikka teollisuuden käyttö on vähentynyt ja ei ollut edes erityisen kylmää.

    Kovan pakkasjakson aikana kaikki, pääosin alimitoitetut, lämpöpumput käyvät täysillä ja lisävastukset napsahtaa päälle. Ja lukematon määrä marketista ostettuja pattereita ja puhaltimia. Tämä on hyvin erikoista. Nimenomaan Suomen olosuhteissa pitäisi määrätietoisesti panostaa ratkaisuihin jotka lpakkasjakson aikana leikkaavat sähkökulutusta eivätkä lisää sitä kuten nyt käy.

  • Visakallo Visakallo

    Jos nykyaikainen ilmalämpöpumppu pitää jyrinää, se on väärin asennettu.

    jees h-valta

    Aivan puuntakusen linjoilla eikä todella jyristele Hitachi nyt juuri asennettuna mökin seinustalla. Maateline on siihen varma sijoituspaikka eikä tuo kyllä varmasti jyrise seinätelineasennuksessakaan. Senverran hiljainen tuntui olevan.
    Jätkä paahtaa täällä täysillä niin asiaatuntevana vanhojen ja sekunda-asennettujen ilppiensä kaas että oikein häjyä tekee.

    jees h-valta

    Sitäpaitsi oikein säädetty ja asennettu koneellinen ilmanvaihtokaan ei elämöi mitenkään.

    Jätkä

    Aivan puuntakusen linjoilla eikä todella jyristele Hitachi nyt juuri asennettuna mökin seinustalla. Maateline on siihen varma sijoituspaikka eikä tuo kyllä varmasti jyrise seinätelineasennuksessakaan. Senverran hiljainen tuntui olevan.
    Jätkä paahtaa täällä täysillä niin asiaatuntevana vanhojen ja sekunda-asennettujen ilppiensä kaas että oikein häjyä tekee.

    Koska ette ymmärrä lukemaanne, niin toistan:

    -Ilmalämpöpumppu oikein asennettuna pitää samanlaista jyrinää (= ääntä) kuin koneellinen ilmanvaihtokoje.

    Mikä kohta teillä jäi ymmärtämättä?

    Minulla on oma kuulo heikentynyt niin, että korvantauskonetta käyttäen kuulen kyllä.
    Emäntä moitti ensimmäisessä asennuksessa lautaseinään asennetun ulkoyksikön ääntä, mutta se muutettiin maatelineelle, jolloin humina loppui.
    Minua se ei häirinnyt, koska nukun ilman kuulokojetta.

    MaalaisSeppo

    Ilmalämpöpumpun ulkoyksikön melu ei oikein asennettuna ole suurikaan ongelma ko. talon asukkaille, kun oleskellaan sisällä eikä ulkonakaan, kun mylly ei pyöri täysillä.

    Sisäyksiköiden melu sen sijaan voi olla ongelma, jos värkeistä otetaan täysi teho. Tyypillisesti täydellä teholla melutaso sisällä ylittää 40 dB(A), kun määräysten mukaan LVIS-laitteiden melutaso ei esim. asunnoissa saa normaalisti ylittää 28 dB(A) tai tehostetun ilmanvaohdon tapauksessa 33 dB(A).

    Jos ko. värkeillä yritetään pitää mökki lämpösenä vielä huippupakkasillakin, tulee tietysti hankkia ainakin tuplavehkeet, mikä nostaa sisämelun jo sietämättömälle tasolle.

    Siis ko. värkit sopivat lähinnä täydentämään muita lämmitysmuotoja ja mm.loma-asuntoihin. Myös huonokuuloisille yksineläville. Jätkän tapauksessa huonosta kuulostakaan ei ole hyötyä, kun vaimo reagoi meluun.

    Nyt kun nämä sisäilmaongelmatkin ovat jatkuvasti esillä, niin lämpöpumppujen melu voi tulla myös talon myyjälle ongelmaksi. Jos talon lämmitys mitoitetaan niin, että ilmalämpöpumppujen teho riittää. Seurauksena on korkea melutaso talvella. Talo myydään kesällä, jolloin melusta ei ole haittaa ja kaikki ovat tyytyväisiä. Talvi tulee ja ostaja alkaa reklamoida ehkä kutsuu terveystarkastajankin paikalle. Todetaan sisämelun selvästi ylittävän määräysten mukaiset arvot. Raastupa kutsuu.

    Jätkä

    Aika olematon ääni lähtee ilmalämpöpumpusta, vaikka itselläni on
    jo yli 10 vuotta vanha Sanyo. Luulisi että ei sen kovaäänisempiä ole
    kunnolliset pumput nykyäänkään.
    Kovimmilla pakkasillahan niitä ei kannatakaan pitää päällä.
    Lähetetty: 54 min sitten
    Lähettäjä: Puuki

    Minulla on myös Sanyon pumppu tuossa vierastalossa. Kukaan ei ole sen tuhinasta valittanut, vaikka sen teline on pultattu hirsiseinään kiinni.
    Koska kyseessä on vierastalo, sen käyttö on ollut lähinnä satunnaista, joten se ei oleollut kovilla.

    Talvipakkasilla lämmitys on lähes kokonaan puiden varassa ja niitähän riittää ja ne ovat kuivia.

    Asuintalossa on tällä hetkellä alle vuoden ikäinen Oikeasta rautakaupasta ostettu pumppu – japanilainen sekin

    Eipä nuo laitteet mitään melua pidä, sen enempää kuin ilmanvaihtokojeetkaan. Jesse vaan ei ymmärrä yhtään mitään.

    MaalaisSeppo

    Jätkän linjoilla. Kovilla pakkasilla puita pesään. Muina aikoina ja torpan ollessa tyhjillään lämpöpumpulla pärjäilee. Ei tule melua eikä maksa liikaa.

    MJO

    <Ilmalämpöpumppu pitää melkolailla samanlaista jyrinää, kuin <koneellinen ilmanvaihto.

    Piti ihan tarkistaa onko lämpöpumppu käynnissä, kun on niin hiljainen.

    Jätkä

    Jos joku on eri mieltä verrattuani ilmalämpöpumpun ”melua” ilmanvaihtokojeen pitämään ääneen, niin osoittaa, että ymmärrys on kehno.

    jees h-valta

    Torpparin huolto aivan oikeaan aikaan. Noin pitääkin ja sillä mennään vielä ehkä jopa toinen seitsemän vuotta. Sitten vasta romuksi mutta ei ammuskelemalla vaan antamalla uuden vaihtavan mukaan joka vie sen asianmukaiseen keräykseen. Kunhan ensin tyhjää sen.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 101)