Keskustelut Metsänhoito Lannoitus käsipelillä järkevää vai haihattelua

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 229)
 • Lannoitus käsipelillä järkevää vai haihattelua

  Merkitty: 

  Metsässä tulee vietettyä joka tapauksessa aikaa. Tuumailin että, jos vaikka taimikonhoitoreissulla käyttäisi aina pari tuntia järeämmän (järeytyvän) kuvion lannoitukseen käsipelillä, niin olisiko toimiva mallia vai turhaa piipertämistä? Metsässä on mukava kulkea, joten odotuksena ei ole äärimmäinen tehokkuus mutta toki hommasta pitäisi olla hyötyä.

  Jos hommassa on järkeä niin pari kysymystä lisää.

  Mikä on järkevin tapa levittää?

  Onko määrillä alarajaa vai onko jokaisesta rakeesta hyötyä?

   

 • MJO

  Piensäkit helpottaa kovasti. Suursäkeistä täyttö kävelyttäisi aikalailla enemmän.

  Puuki

  Jossain oli esittelyssä mönkijään lehtipuhaltimesta tehty levitin . Lehtipuhallin vois toimia esim. tr:n kärrystä tai etukuormaajastakin.   Tai reppuselkään puhallin ja vakasta rakeille kyytiä  , jos ei ole ajokonetta saatavilla.  160 € näytti olevan erään pienen puhaltimen hinta. Ilma lähtee 290 km/h vauhdilla, joten kyllä sillä saisi lannotteetkin liikkeelle.

  mehtäukko

  Varmasti lentää. Mönkijällekin jos kun nauhoittaa huolella urat, ja noheva kuski…

  Tikkula

  Jos maasto hyvä, kangasmaa ja ajourat valmiina ,niin kysyisin kylältä jotain maajussia levittämään keskipakolevittimellä. Jos viska 2roottorinen , työleveys20m aika tarkasti ja tukkimännikössä levitystarkkuus hyvä. Ha kustannus varmaan 50 € luokkaa.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Aikanaan levitin pellolle paljonkin ns kahdenkäden vakkaa käyttäen. Metsä on parhassakin tapauksessakin haasteellisempi kulkea.

  Enää minusta ei olisi pellollekkaan käsin kylvöön, mutta miksei joku nuorempi sitä vielä tekisi.

  Ongelma taitaa tulla siitä ettei enää kai saa mitään normaalisäkeissä, tulee pitkät vakan täyttömatkat. Ehkä nestemäinen boori on se lähinnä miestyöhön soveltuva lannoite.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Remie

  Eikös puulämmitteisen talon tuhkat saa helposti puhaltimella metsänlaidalta  myötätuuleen, leviäähän se ihan hyin. Paineilmalevitin olisi myös kätevä. kuin hiekkapuhalusta.

  reservuaari-indeksi

  Niin se on Remie,

  Puulämmitteisestä talosta saattaa vuodessa syntyä se 50 kg tuhkaa.

  Noissa metsälannoituksissa ne kertoo että tuhansia kiloja/ha pitäis olla että vaikuttaa. Tuota kun miettii vähän aikaa, niin saattaa ajautua kaupallisten tuotteiden vaikutuspiiriin. Jos lannoittaa haluaa. Toki ne hellan tuhkat saa pihamännyn juureen kaataa, ja kasvua odotella.

  ♥ Kerttu

  Salonpoika

  Sen vähän mitä olen lannotteita aikanaan metsään levittänyt olen tehnyt Teho-repulla. Sellaisen sain lainaan mhyltä. Se oli näppärä peli ja tehokaskin jos kantajassa puhti riitti. Liekö sellaisia enää muualla kuin Lustossa. Ensi kokemuksen siitä sain kun metsäkoulussa opettaja Alpo pyysi illaksi mukaan suunnistusseuran talkoisiin, siitä on näköjään 50 vuotta. Aikuisten urheilijamiesten kanssa kilpaa touhutessa nuorimies sai itsensä kunnolla kipeäksi. Silloin laitettiin 50 kilon säkki kerralla selkään, nyt taitais olla tietämistä puolikkaassakin.

  Remie

  No kun en ole ennenkään lannoittanut niin en lannoita nytkään muuta kuin talon tuhkalla. Kun ei kasva liian suureksi niin ei tarvitse kaataakkaan. Se on sitten muiden murhe. Tulee turhaan halkeilevaa puuta .

  reservuaari-indeksi

  No ninhän se on! kannattaisko ny vähän miettiä mitä jargoat. Tätä keskusteluosiota nyt on kuitenkin 10 v. myyräinvaasioista ym. pyritty pitämän jollain tasolla asiassa. On totta, että hiipumaan päin tämä on, mutta kuitenkin. Ei ole minun asiani, mutta voisitko miettiä.

  a) kuuluuko ajatuksesi millään tasolla metsäaiheisiin

  b) kuuluuko ajatuksesi siihen viestiympäristöön, mihin vastaat

  c) tuoko ajatus lisäarvoa vai onko se linkki jonnekin tai suoraan kopioitu teksti jostain

  Jos tietoa haluat, niin sitä saat monesta muustakin chat-palstasta rupatteluseuraa. On kyllä  pieni sääli, että tämä palsta kuivuu. Mutta sitä ei korjata spämmäyksellä siitä mikä milloinkin sattuu mieleen juolahtamaan. näin usein käy, mutta ei se ihan news-etiketin kannalta ihan sopivaa ole.

  ♥ Kerttu.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 229)