Keskustelut Metsänhoito Leimaus

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 42)
 • Leimaus

  Mitä merkintätapaa arvon kolleegat käyttävät harvennusleimikoiden leimaamiseen? Kuitunauhaa kokeilin, mutta ainakin osa tippui hakkuun aikana ja lisäksi hieman hidasta solmia. Onko sellaisia maalivasaroita vielä saatavana jossain? Ja kestääkö se maali vai liukeneeko helposti pois?

 • Korpituvan Taneli

  Huski:
  ”Luulempa että sellaista etukäteen leimaajaa ei enää löydy joka löisi nyky moto kuskit laudalta.”

  Jos näin on niin sitten pantakoon motokuski itse leimavasaran varteen. Taatusti hän kesäaikaan jalansyten tekee paremman valinnan kuin talvella lumisessa metsässä keinovaloilla ja koneen tuntikustannusten painaessa koko ajan päälle. Erillinen leimaus on tietysti erillinen kustannuskin, mutta ei sitä ainakaan häiritse ylenpalttinen kiire tehdä motteja.

  Tätäkin asiaa pitää tarkastella kokonaistehokkuuden ja hyvän lopputuloksen kannalta. Joskus pieni peruutus toimintatavoissa saattaa tuottaa jopa rahaa kaikille osapuolille.

  Tässä yhteydessä on turha nälviä entisistä tukinjakomiehistä merkkikirveineen. Se oli sitä aikaa se, mutta menneisyydestä voidaan joskus oppiakkin, kunhan ei tuijoteta silmiä kipeiksi tulevaisuuden aurinkoon tai moton keinovaloihin.

  No miten on Suorittava ja muut motomiehet miltä tuntuisi kesällä leimata itselle talven hakkuita.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Iron Man

  Joutuisivat siinä jokusen nitron lipaisemaan.

  jees h-valta

  En väitä etteikö huononäköisiä motokuskejakin saattaisi olla mutta uskon että 99,5% pystyy kyllä kelvollisesti suoriutumaan puuston valinnasta. Kun sille motorisahamestarillekkin joskus käy joku huomiokömmi. On turha kuvitella että metsänomistajat nyt sankoin joukoin lähtisivät merkkailemaan jäämäpuita. Naurettavaa, sanon minä. Olen kyllä vahvasti sitä mieltä moton kopissa jonkun kerran istuttuani tuntikausia ja työtä seurattuani ettei sitä enempää kyllä jalkamieskään viitti yksittäisiä puita ruveta syynäämään joka kantilta. Näkyvyys on hyvä ja ei tipu edes lumi silmille.

  Korpituvan Taneli

  Ei kai ainakaan kaikilla metsänomistajilla ole siihen, syystä ja toisesta, mahdollisuuttakaan. En minäkään perää tässä asiaa siksi että, näin pitäisi ehdottomasti tehdä. Olenpahan vain viritellyt keskustelua, siitä, että voisiko tätä vanhaa sintua kokeilla panna uuteen leiliin.

  Kun kerran nykypäivän motokuski tekee tuota valintaa jatkuvasti työssään, niin sieltähän ne löytyisivät ilmeisesti tämänajan parhaat ennakkoon leimaajatkin.

  Odottelen mielenkiinnolla motokuskien kannanottoja.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  jees h-valta

  Niin, tuo 0,5% oli tuo paikallinen jonka silmässä tuo mhy-malka rajoittaa näkyvyyttä aika pahasti. Ja vielä enemmän näkemystä.

  Anton Chigurh

  Tuo leimaus on minulla kesäinen vapaa-ajan harrastus. Siinä joskus sihtaillaan jossakin puskassa pitkäänkin erilaisia vaihtoehtoja ennenkuin leimaussauva alkaa heilua. Leimaan tietenkin niin, että leimat näkyvät joka puolelta. Silloin näkee metsän niinsanotusti puilta.

  Näkyy muuten olevan tarjolla myös fluoresoiva leimausvärikin tuohon sauvaan.

  Olen leimannut tuolla sauvalla puolenkymmentä hehtaaria isopuustoista ensiharvennusta, josta lähtee about 1000 runkoa/ha, ja väriä on siihen kulunut 2,5 litraa (kävin tarkistamassa sahojen huoltohuoneessa).

  Rivinelonen

  Minunkin mielestäni tuollainen pienialainen ensiharvennusleimikko on ihan mukava leimailla valmiiksi jo ”kesällä”. Huoleton tehdä siitä itse talvella harvennusta.

  suorittava porras

  Tanelille:
  Tuskinpa tulee yrittäjältä lupaa lähteä erillisiin leimuuhommiin edes kesällä.Kukaan ei kuitenkaan suostu maksamaan koneen seisokista kuskin etsiessä ”puita väärii” pitkin maita ja mantuja . Sieltä kopista näkee aivan riittävästi , mkäli ylimääräisiä näköesteitä ei ole palstalla. Koneesta jalkaudutaan vain tekemään tarkistusmittaukset ja tiedustelemaan reittiä hankalammissa maastoissa. Kulu on toista euroa / minuutti , jos kone seisoo.

  metsänvartija

  Luonto on hyvä leimaaja. Jäljelle jää parhaat rungot.

  Korpituvan Taneli

  Et nyt, Suorittava, ymmärtänyt kysymystä. Ei tietenkään ollut tarkoitus seisottaa konetta sen takia että Sinä teet ennakkoon leimausta. Joskushan kone seisoo siksikin ettei ole töitä ja tavallisesti on useampia kuskeja.
  Kysymys oli koneessa saadun ammattitaidon käyttämisestä, helpommissa olosuhteissa.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 42)