Keskustelut Metsänhoito Leimaus

Esillä 2 vastausta, 41 - 42 (kaikkiaan 42)
 • Leimaus

  Mitä merkintätapaa arvon kolleegat käyttävät harvennusleimikoiden leimaamiseen? Kuitunauhaa kokeilin, mutta ainakin osa tippui hakkuun aikana ja lisäksi hieman hidasta solmia. Onko sellaisia maalivasaroita vielä saatavana jossain? Ja kestääkö se maali vai liukeneeko helposti pois?

 • suorittava porras suorittava porras

  Kyllä se metsässä juoksentelu on valitettavasti vain ajan hukkaamista. Kokenut konemies harventaa metsää nopeammin , kun moni pystyy leimaamaan. 1-2 runkoa minuutissa , joskus jopa kolme , on hakkuuvauhti leimaamattomillakin kohteilla.

  Yksi hankaluus on , että ne leimikot tulevat käsittelyyn ohuiden leimikkovarantojen johdosta hyvinkin nopeasti . Raivauskin on usein puolitiessä .Mitenkä sitten vielä leimaamaan pitäisi ryhtyä ? Raivaussahoja on kyllä ulkoilutettu , mikäli on ollut aikaa ja tarvista , mutta mies ja kone-periaatteella toimittaessa kuljettaja tekee vain omaa työtään , kuljettaa konetta.

  Korostettakoon vielä , että ennakkoraivaus on lopputuloksen kannalta moninverroin tärkeämpi asia , kuin ennakkoleimaus . (jos taimikot on jääneet aikoinaan heikolle hoidolle)

  metsänvartija

  Jep, raivaussaha on paras leimaaja. Raivaus 1000-1200 runkoa/ha (eli ei ensiharvennusta ollenkaan), 1-motoharvennus (lähtee pelkästään tukkia)-päätehakkuu.

Esillä 2 vastausta, 41 - 42 (kaikkiaan 42)