Keskustelut Puukauppa Leimikoiden tarjoukset

Esillä 10 vastausta, 241 - 250 (kaikkiaan 264)
 • Leimikoiden tarjoukset

  Laitoin Kuutio.fi noin 800m3 kesäkorjuukelpoisen kuusitukki valtaisen leimikon. Sijainti Etelä-Savon ja Pohjois-Savon rajoilla. Paras tarjous tähän mennessä koko kuusitukkiosuudelle 67e/m3. Muutamalla kolmea eri hintaa tukkiosuudelle ( sorvitukki, kuusitukki ja latvatukki) Pari ostajaa käy vielä katsomassa leimikon ja niillä taasen runkohinnoittelu. Niin, katkonnastahan on täällä on ollut usein keskustelua. Mitä teille on tarjottu tai maksettu viime aikoina leimikostanne. Kiitos jo etukäteen jos kerrotte asiasta. Muuttujiahan on useita eri leimikoissa ja missä päin Suomea on.

 • MaraKet

  Täällä päin yksi ostomies sanoi että jotkut sahat painaa yötäpäivää ”terät punaisina”. Toinen kertoi että ei pysty tällä erää maksamaan enempää. Kohta meinaan laittaa puita nutulleen, nyt on tarjolla aika kovat hinnat ja minulla on varaa mistä hakata.

  Visakallo Visakallo

  Maralla on varmasti paljon puita enemmän kuin meillä muilla!!

  MaraKet

  (MaraKet, ei Mara)

  Ei sentään enemmän kuin teillä yhteensä, omiksi tarpeiksi kuitenkin. Köyhistä oloista lähdin, mutta omalla työllä ja taitavalla sijoittamisella vaurastuin merkittävästi jo aikoja sitten. Minulla sattuu olemaan kokemusperäinen tieto ja taito, miten puut saa kasvamaan nopeasti. Tukkiprosentti on jokaisessa kohteessa yli 92,5 ja taimikot on 5 v. istutuksesta kolmessa metrissä. Tällä palstalla jotkut kertoo, että taimikot ei lähde kasvuun, jokin on silloin pahasti vialla. Mutta toisenlaista se on minulla kun osaan! Nykyisin enemmän kiinteistö- ja osakesijoittajana.

  Muutamat vaan ei osaa myydä, sekin on taitolaji. Minun leimikot on sellaisia että ei parempia ostajan kannalta olekaan. Hinnat nousee samaa rataa. Tiet on kunnossa ja ostomiehet soittelee monta kertaa viikossa, kuten autokauppiaatkin. Toyota pitäiskin kohta vaihtaa, kun tuli uusi malli. Siinä ei Marin paljoa häiritse kun meikäpoika laittaa ennakoivasti vähän tuulemaan!

  Visakallo Visakallo

  Ei voi kuin ihailla MaraKetun toimintaa!!! Joku köyhempi voisi jo tulla siitä kateelliseksi!

  aegolius

  Upeinta Marakatin tarinoissa on se, että hän on oppinut noin erinomaiseksi sekä taimien että nuoren metsän kasvattamisessa. Lisäksi hän taitaa elää täällä jo ainakin toista elämäänsä. Vai oliko se niin, että nuo 92,5 % tukkisaannot olivat 40 vuotiaissa kuusikoissa? 😉

  >kokemusperäinen tieto ja taito, miten puut saa kasvamaan nopeasti

  Joku voisi luulla, että kokemusperäistä tietoa ja taitoa pitäisi keräillä kokemuksen karttuessa vuosikymmenen tai kaksi, mutta joillakin se taito vaan on hyppysissä ihan heti. Vaatimattomuuttaan sitä voi nimittää kokemusperäiseksi ettei herätä liikaa kateutta.

  Puuki

  Veikkaisin että Maraketti parodioi tällä keskustelupalstalla ylidramatisoimalla mielipiteissään.  Voisi olla kenties vihreiden puoluetoimiston väkeäkin mutta ei tietenkään välttämättä.

  Minä olen kirjotellut palstalle varmaan jo pitkälti yli 10 vuotta.  Istunut eri koulujen penkeillä aika pitkään, ollut yrittäjänä, sijoitustoiminnassa ja kiinteistöjen vuokraajana viimemmäksi (edelleen) . Metsää on vain sen  verran, että en tarvitse karttaa siellä kulkiessa.  ”Pätkätöissä” mm. Metlassa ja Metsäkeskuksessa jonkin aikaa aikoinaan .  Harrastan mm. matematiikkaa , puutarhan hoitoa, ulkoilua, koiraihminen  olen; en oikein pidä kissoista. Luonnonsuojelija olen myös omalla tavallani.

  pihkatappi pihkatappi

  Vasemmistolainen trolli, mutta ihan vaan siitä syystä, kun toisten vaurastuminen ja varsinkin joidenkin tyyli hieman leveillä, on aiheuttanut jo pitkään mielipahaa. Mua ei haittaa, jos hetken tuntuu hyvältä, niin suotakoon.

  Eilen kävin katselemassa viime talven energiapuu savotan jälkiä, talvella kun tuntui niin harvalta koivuiset kohdat. No nyt näytti että kymmenen vuoden päästä on harvennuksella kiire. Rankapino oli vielä tienvarressa, eli puolikuivaa, mutta taitaa olla punnitus ja taulukkoarvoista tarkistaminen hieman arvontaa, kun puulajeja on paljon 4-15 cm latvaläpimitalla, eli osa on ihan kuivaa ja osa varsin tuoretta. Jos noita haetaan vielä useamman kerran aina päältä metrin kerros puuta pois, kuivuu päällinen taas hyvin ja punnitus ja arvonta on taas kokonaismäärässä miinus merkkinen. Muutamia motteja tuo tietysti vain vaikuttaa ja ihan mitätön merkitys meidän taloudessa, mutta mielenkiintoista seurata miten tuon kanssa käy.

   

  MaraKet

  Täytyykö joka väliin aina yrittää pilkata muita kirjoitajia, jotka ovat sattuneet menestymään omilla ansioillaan? Enkä ole vasemmistolainen.

  Tuo mittaustapaus on kyllä mielnkiintoinen. Kerro sitten miten siinä kävi!

  Missä päin Pihkatappi vaikuttaa ja metsiään kasvattelee?

  Puuki

  Ei kovin paljon vaikuta lopputulokseen onko kerroin tuoreelle vai puolikuivalle pikku määrissä.  Tuhansien kuutioiden määrissä olisi enemmän merkitystä . Eli merkitys on ostajalle huomattava , ei niinkään pien erien myyjille yksittäin .   Mutta periaatteessa tulisi käyttää jo puolikuivan kerrointa, jos e-puut on tehty keväällä tai kevättalvella.  Muistaakseni meni niin että vain toukokuun alusta ja tarpeeksi pitkään sen jälkeen maanneet kasat mitattasiin puolikuivina.  Aiemmin tehdyt voi tosin olla vielä kuivempia kuin toukokuussa tehdyt.

  MaraKet

  Minun muita korkeammat tukkiprosentit johtuu vain siitä, että puuni ovat luodin muotoisia. Latvusta ei ole juuri lainkaan!

  Lisäksi hoidan niitä hyvin.

Esillä 10 vastausta, 241 - 250 (kaikkiaan 264)