Keskustelut Puukauppa Leimikoiden tarjoukset

Esillä 10 vastausta, 251 - 260 (kaikkiaan 264)
 • Leimikoiden tarjoukset

  Laitoin Kuutio.fi noin 800m3 kesäkorjuukelpoisen kuusitukki valtaisen leimikon. Sijainti Etelä-Savon ja Pohjois-Savon rajoilla. Paras tarjous tähän mennessä koko kuusitukkiosuudelle 67e/m3. Muutamalla kolmea eri hintaa tukkiosuudelle ( sorvitukki, kuusitukki ja latvatukki) Pari ostajaa käy vielä katsomassa leimikon ja niillä taasen runkohinnoittelu. Niin, katkonnastahan on täällä on ollut usein keskustelua. Mitä teille on tarjottu tai maksettu viime aikoina leimikostanne. Kiitos jo etukäteen jos kerrotte asiasta. Muuttujiahan on useita eri leimikoissa ja missä päin Suomea on.

 • Puuki

  Yli-ikäisiä, lähes latvuksettomia  puita on joskus ollut minullakin leimikossa.  Silloin paras myyntiaika on jo takanapäin.  Varsinkin harvennuksilla  jos on tuota,niin harvennus on voinut olla myöhässä pahasti .  Tai sitten ollaan Lapissa sokeritoppakuusikossa ; se on vähän eri puulajinakin kuin metsäkuusi.

  MaraKet

  Noita on tullut vastaan ostopalstoilla. Minulla kiertoaika on alle 45 v.

  Puuki

  Hyvin kasvavat puut ei kasva runkomuodoltaan sokeritoppamaisiksi kuin väärällä kasvatustavalla*  ja Lapin tuntureilla hitaasti (*yl.  harvennukset myöhässä / lyhyt kasvuisuus johtuu harvasta kasvatusasennosta ; esim. 31cm  /15 m puulla on tukki% 92 mutta tukkia lähtee surkean vähän/ha ) .  Siksi puhut vähän palturia lyhyestä kiertoajasta ,   sen muotoisista puista ja hyvästä tukki%:sta.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Täälläpäin on nyt käynyt niin että hyvä menekki ja nousevat hinnat ovat ponsoroineet niin paljon tarjontaa että joillakin pikkusahoilla ostokiintiöt ovat täynnä. Pidetään kuulemma runsaan kesäloman mittainen paussi ostossa ja katsotaan sitten syksyllä mitä ostetaan.

  Hintataso kai vielä hetken pysyy nousussa, kun sahatavaran hinta rakentajille nousee koko ajan.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  MaraKet

  Ei vaan täällä päin näy tuo kuvaamasi tilanne. Kuusitukki 65E. ja siinä oltiin jo jumpattu viikkokausia. Ota tai jätä, oli tuohon hintaan. Annoin mennä, koska tarvitsin sen 200 k€ muihin hankkeisiin.

  Nyt on siis niin että minulla palstoja ympäri Suomen.

  Visakallo Visakallo

  Kunpa me kaikki osaisimme aina toimia yhtä viisaasti tilanteen mukaan, kuten MaraKet tekee!

  Tolopainen

  Onneksi tuli terassi tehtyä viime kesänä. Kävin parista kaupasta ostamassa painekyllästettyä lautaa, mitä heillä oli varastossa, löytyi vajaa 20 kpl.

  Panu Panu

  Vieläkö olette törmänneet sellaiseen, että kantokäsittely laskutetaan puunmyyjältä?  Kokonaisuus tietysti ratkaisee ja jos puun hinta on kohdallaan niin tarjous voi voittaa kantokäsittelyhinta vähennettynäkin.

  Nyt vaan oli huonossa tarjouksessa vielä 75€/ha laitettu kantokäsittelyä mo:n maksettavaksi.

  Marjametsä

  Sehän menee sopimuksen  mukaan, kaikki eivät laskuta.  Sellainen asia joka jää helposti huomioimatta, nimimerkillä kokemusta omaava.

  aegolius

  Osa laittaa mo:lle ja osa ei. Pienemmissä kuutiomäärissä todennäköisemmin mo:n piikkiin? Hakkuutähteiden hinnoittelussa tulee täällä isoa vaihtelua. Osa maksaa huimia ”risuhintoja” ja maksaa kuusipuukiintojen mukaan, osa sisällyttää risut hintaan ja nostaa tukin hinnan korkealle. Joku koettaa arvioida itse risukuutioiden määrää ja antaa sille hinnan. Kokonaisuus ratkaisee.

  Länsi-Suomessa taitaa homma rauhoittua nyt keskikesäksi ja elokuun hintoja voi vain arvailla.

Esillä 10 vastausta, 251 - 260 (kaikkiaan 264)