Keskustelut Puukauppa Leimikoiden tarjoukset

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 264)
 • Leimikoiden tarjoukset

  Laitoin Kuutio.fi noin 800m3 kesäkorjuukelpoisen kuusitukki valtaisen leimikon. Sijainti Etelä-Savon ja Pohjois-Savon rajoilla. Paras tarjous tähän mennessä koko kuusitukkiosuudelle 67e/m3. Muutamalla kolmea eri hintaa tukkiosuudelle ( sorvitukki, kuusitukki ja latvatukki) Pari ostajaa käy vielä katsomassa leimikon ja niillä taasen runkohinnoittelu. Niin, katkonnastahan on täällä on ollut usein keskustelua. Mitä teille on tarjottu tai maksettu viime aikoina leimikostanne. Kiitos jo etukäteen jos kerrotte asiasta. Muuttujiahan on useita eri leimikoissa ja missä päin Suomea on.

 • purutpois

  Kysynnän lisääntyessä kelpaa myös mitat joilla ei muuten ole kysyntää siten tukki tarkempaan. Ja myöskin tukkilajeja saa välitettyä pienemmille sahoille yms. koska eivät omalla hankinnälla/korjuulla saa tarpeeksi raaka-ainetta kovan kysynnän aikana.

  Puuki

  Tukin hinnat nousee pikkuhiljaa mutta aika kaukana vielä esim. 2000-luvun alun hinnoistakin tukkuhintaindeksin mukaan laskettuna . Pitäisi olla liki 50 % parempi kantohinta nykyään kuin silloin , että oltaisiin samalla tasolla.   Kun Viron huutokaupoissa mät hinnat on n. 100 €:n luokkaa, niin ei ihan niihin päästä täällä. Vaikka suuremmat kuljetuskustannuksetkin laskisi pois hinnasta .

  Visakallo Visakallo

  Viron puunhintoja nostaa sahatavaran erittäin kova kotimaan kysyntä. Viro on merkittävä mekaanisen puuteollisuuden maa Euroopassa, joka toimittaa puuelementtejä, liimapalkkeja, huonekaluja, ym. tuotteita maailmalle.

  Haba Haba

  Ja höpö höpö….

  jees h-valta

  Haba katsoi juuri peiliin.

  Riippumaton ajattelija

  Minkä takia tukin hinnan pitäisi mennä indeksin mukaan? Hölmön tuntuista kuinka vanhat isännät muistelee että ennen sai hehtaarin aukolla uuden traktorin, vaan ei enää.

  Jos sahatavarakuutiosta saa kympin, niin aika huonoa bisnestä maksaa tukkikuutiosta puolta siitä summasta.

  Visakallo Visakallo

  Tynnyristä heränneelle höpö-Haballe tiedoksi, että Viro on Euroopan suurin puuelementtien tuottaja. Kun EU alkoi vaatia osaa uudisrakennuksista tehtäväksi puusta, olivat virolaiset heti hereillä. Nyt heiltä lähtee puutaloja ympäri Euroopaa. Suomestakin viedään sahatavaraa Viroon, joka sitten jatkojalostetaan siellä. Esim. Supercellin Jätkäsaaressa sijaitsevan uuden puisen pääkonttorin seinäelementit on tehty Virossa. Lahti oli ennen Suomen johtava huonekalukaupunki. Nyt sinne valmistuneen uuden kirjaston kalusteet tulivatkin, – kuinka ollakaan, Virosta.

  Panu Panu

  Jotenkin laimeaa on kiinnostus mutta 60 ja risat hinnalla nyt mennään.

  Musta miäs

  Nyt tarjottu kut 68e/m3 jota lähtee eniten. Mät 60e noin 30m3 Kot 47e ( erikoistyvi 75e) Koivujen osuus vähäinen. Kuidut 21e. Eli nämä siis noin 850m3 kesäleimikon hinnat.

  Panu Panu

  Mites mitat? Ne oli kohdallaan mun kaupassa, tukki alkaen 3m. Lisäksi pikkutukkia ja parrua.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 264)