Keskustelut Metsänhoito Lepän kasvatus

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 63)
 • Lepän kasvatus

  ”Metsänvartija” sivusi lepän kasvatusta ketjussa ”Metsän ravinnetalous” Olen samaa mieltä hänen kanssaan. Tarvittaisiin neuvoja lepän viljelyyn.

 • jees h-valta

  Kyllä raivurikin voisi alkuun kokeilla ihan muovinauha-aitaakin. Minulla on nuo akkupaimenaidat isossa roolissa mutta alkuvuosina toki muovinauhoja käytin myös. Juuri tuo venymisongelma ja myrskyjen riepotus oli haittapuolia. Akkupaimen on hyvä mutta hiukan itse kustannettuna hintavampi konsti. Omani on Riistakeskuksen kustantamia.

  Aukusti

  Saattoi niitä hirviäkin ola vähemmän silloin ennenvanhaan kun etelän tammistot varttuivat hirvenkestäviksi.

  Ainakin omissa metsissäni säästyivät männyntaimikot vielä n 35 v sitten. Ei ollut hirviäkään niin tuhottomasti. Nytkin ovat hirvet vähentyneet kun susia ja karhuja liikkuu alueella enemmän.

  jees h-valta

  Ja tuo antonin toteamus voisi olla sarjaa jossa ei tunneta luontoa kokonaisuutena. Aina löytyy haapoja, tammia, koivuja jotka ovat vain sattuneet joko selviämään vähällä tai ei ollenkaan syönnillä.
  Siksi olen myös onnistunut lievällä tuurilla yhden tiluksen h-haavikon saamaan hirvien ulottumattomiin ilman mitään suojausta. Se on tuurikauppaa kun luonnossa ihminen touhuaa. Mutta sitä huonoa tuuria voi pyrkiä vähentämään. Antonin pe..e ei nouse sohvalta joten se jää tuo lehtipuun suosiminen kaunopuheiden asteelle.

  Aukusti

  Karhut ja sudet, kun niitä vain on sopivasti liikkeellä, torjuvat hirvet alueelta. Ne, jotka eivät joudu syötäviksi ottavat hetimiten hajun saatuaan loikan myötätuuleen, eivätkä tule hetimiten takaisinkaan.

  Mutta porot, joita on nykyisin aivan liian paljon, eivät kaikkoa lyhytjalkaisina niin kauas. Nehän sitten syövät koivuistutukset takuulla niin varmasti, ettei viljely kannata.

  Porot syövät siinä samalla metänomistajan mansikkamaan ja emännän kukatkin samantien.

  Jani

  Antonin kannattaa myös muistaa että ei täällä ennen oo kettään ollu tekemässä hirville samanlaisia ruokapöytiä(samassa mittakaavassa) kuin nykyisen aukkohakkuu periaatteen aikakaudella tehdään. Eiköhän ne hirvet tule sieltä soilta ihan ruuan perässä poikkeen. 😉 Mutta eiköhän tämä aihe jouda täsä ketjussa jättää tähän.

  Onko tuo ms200:n käyttämä nauha muuten tuota uittokaluston myymää hirvikarkotenauhaa? Sitä ois tarkotus ens kesänä kokkeilla, jos jollain ei sitten parempoo oo ehotella? Ainakaan tuota bilteman nauhaa ei niin ylös yllä laittaa, etteikö venyisi talavella muahan asti.

  jees h-valta

  Mitä täälläpäin olen muovinauhasuojauksia katsellut on keltaista leveää nauhaa ja tuntuu kestävän aika monta talvea kuosissaan.
  Venyy muttei aivan maahan asti kuitenkaan. Olisko sitten sitä Uittokaluston tavaraa.

  Pähkäilijä

  Mites tuo LDPE eli polyeteeni vaikuttaa myöhemmin jos se kasvaa puun sisään ja on käyttänyt jotain sellunkeittoon soveltuvaa puuta hirvikarkotenauhan tolppana? Täälläkin tuli Uittokalustolta muutama rulla nauhaa tilattua, sanookos sähköyhtiö mitä jos vetäsee nauhaa sähköpylväisiin kun niitä ois sopivasti tarjolla muutama kappale rajalla?

  jees h-valta

  Missään nimessä ei muovia niin että on kasvavassa puussa.
  Selluerä pilalla jos pienikin muovinkappale tulee mukaan. Näin väittävät. Sähköyhtiö ei ainakaan minulle ole valittanut vaikka akkupaimenaitaakin suurjännitelinjan alla useita kymmeniä metrejä.
  Kai linjan raivaajat saattavat sen haittanakin pitää.

  vänkäri vänkäri

  Eihän sellupuussa muovia sallita ollenkaan. Taneli on varmaan tässä asiassa tietävämpi mutta arvelisin, että pienikin määrä riittää sotkemaan keitokset aika pahasti.

  Tokkopa sähköyhtiö nauhojen laittelemisesta itseensä ottaa, varsinkaan jos ei ihan pääteiden varsilla ole. Isäukko käytti aikanaan lankavaltion tolppia aitatolppien korvikkeena yleisesti ja vilkkaan maantien penkalla. Eikä sanomista koskaan tullut.

  Pähkäilijä

  Muovi ja nokihan ne pahimmat sellupilaajat on. Siksi tuo materiaali tuli googlattuakin ja muoviahan se näytti olevan.

  Mielenkiintoista kunhan paketti tulee onko siinä erikseen mainintaa aiheesta.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 63)