Keskustelut Metsänhoito Lepän kasvatus

Esillä 3 vastausta, 61 - 63 (kaikkiaan 63)
 • Lepän kasvatus

  ”Metsänvartija” sivusi lepän kasvatusta ketjussa ”Metsän ravinnetalous” Olen samaa mieltä hänen kanssaan. Tarvittaisiin neuvoja lepän viljelyyn.

 • Pähkäilijä

  Parina iltana on tullut taimikkoa käveltyä oksasaksien kanssa. hybridihaapaa ja rauduskoivua istutin 5/2010 (hakattu talvella 2009-2010). Luontainen taimettuminen on ollut mahtavaa paikka paikoin ja nyt yrityksenä päästä noin 5000 taimeen hehtaarille (1.5 metrin välit, istutuspuiden taimivälit oli 3 metrissä ja luontoäidin istutusta loput).

  Leppä, paju, hieskoivu ja pihlaja on etenkin monessa paikassa voittanut h-haavan ja r-koivun kasvussa. Tarttee auttaa niitäkin takas valoon mutta seuraavaan polttopuuhakkuuseen mennessä saavat näyttää mihin pystyvät tai löytyvät pannuhuoneesta.

  Pystykarsinta on tämän ikäisessä vesakossa vielä helppoa ja aika maltilla olen sitä tehnyt. Jotenkin tuntuu nyt turhalle kun tähän polttopuumetsään taimia istutti kun laskin kiertoajaksi 30 vuotta mutta aika näyttää mitä sieltä sitten loppupelissä polttopuuksi otetaan. Havupuita ei ole vastaan tullut kun muutama.

  Jokos muut ovat aloittaneet pystykarsintoja?

  jees h-valta

  Hiukan kummastelen, vai sanoisko että pähkäilen tuota vaisua h-haavan ja rauduksen lähtöä. Itselläni nuo aina kyllä peittoavat muutamassa vuodessa luontaiset kilpailijat. Vaikka hirvikin vähän jarruttelisi.

  Pähkäilijä

  Lukijoiden kuvissa nyt esimerkki miten 3 vuotta istutuksen jälkeen on h-haapa puoli metriä jäljessä vaikka istutusvaiheessa oli yli puoli metriä edellä. Oksamassaa taitaa olla 1/3 verran verrattuna ympäröiviin puihin.

  Noin puoleentoista metriin asti olen poistanut alaoksat jäävistä puista. Mukavaa puuhaa näin pienimuotoisessa kohteessa, Muutaman vuoden kuluttua tämä kuvio alkaakin tuottaa loppuelämäni polttopuut.

  Vielä yhtään tervaleppää ei ole kohdalle osunut vaikka niitäkin oli pari aukolla, harmaaleppää on sitäkin enemmän.

Esillä 3 vastausta, 61 - 63 (kaikkiaan 63)