Keskustelut Metsänhoito Lepikon hoito (polttopuiksi)

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 69)
 • Lepikon hoito (polttopuiksi)

  Merkitty: 

  Tontillamme on muutama lepikko. Ne ovat sellaisessa paikkaa jossa ei kasva mitään tärkeää, joten annamme niiden kasvaa polttopuuksi.

  Kysyisin erityisesti tällaisista lepikon ryppäistä, milloin ja kuinka paksuna on oikea aika kaataa tai harventaa niitä? Nämä lepät kasvavat kuivalla maalla.

  Isoimmat lepät joita olen nähnyt kasvavat yksittäispuina. Toimiiko lepikolle ja miksei myös haavalle se, että harventaa niille latvatilaa ja sitten yksittäiset yksilöt kasvavat isoksi? Vai pitäisikö vain antaa tällaisten ryppäiden kasvaa tiettyyn pisteeseen asti ja kaikki kerralla pois?

 • Tolopainen

  Visakallon opeilla olen metsiäni hoitanut viimeiset viisi vuotta ja pääoman tuotto on ollut ekspansiivista. Kymmen vuotias mannyntaimikko on lihonut jo tyvestä yli 20cm paksuksi. Katsoin, että Lapinmiehellä saman ikäinen oli vasta lähes saappaan varren mittaista.

  Visakallo Visakallo

  No niin, loistavaa Tolopainen!  Nuori Rouva tekee vielä kovan tilin niillä männyntyvillä!

  Tolopainen

  Ei taida tehdä, kun ei ole perintöoikeutta meikämannen omaisuuteen.

  Visakallo Visakallo

  Tolopaisen mieli on hyvien puunkasvutulosten myötä muuttunut. Vielä joku vuosi sitten olit myymässä metsiäsi kokonaan pois!

  Nostokoukku

  Vuoden päästä tuolla kasvuvauhdilla Tolopaisen männiköstä kannattaa hakata jo tyvitukit pois ja jättää latva-osa vielä lihomaan.

  Tolopainen

  Se on tätä kun saa palstalta hyvät ohjeet, ei malta lopettaa. Joutuu hyväksymään vaurastumisen. Pieni metsä palsta tuli ostettua syksyllä.

  Visakallo Visakallo

  Mihin sinä Tolopainen vielä niiden kaikkien metsärahojen kanssa oikein joudut! Oletko ajatellut perustaa säätiötä?

  Tolopainen

  Raha on katoavaista, jotkut uskovat, että on ikuista ja huolehtivat valtion veloista. Suomen valuutta on joskus ollut rupla, mikä se on 50v päästä, sitä ei tiedä kukaan.

  Visakallo Visakallo

  Eihän ne velat, mutta ne korot! Kyllähän Suomi on ollut kuin kokematon teini, joka on ottanut surutta kulutusluottoja, ja nyt on tullutkin sitten maksun ajat, eikä ole sitä isä-pappaa joka auttaisi.

  Nostokoukku

  Suomi on teini myös tulevaisuudessa. Velanotto ei mihinkään lopu, uusi hallitus ottaa velkaa siinä missä muutkin. Tosin vähän maltillisemmin kuin edellinen, koska pahimman kriisivaiheen yli on päästy. Isä-pappa edelleen hakusessa, mutta onhan sitten vielä jäljellä iso-isä pappa jos oikein huonosti käy. Nimittäin Eu, joka maksaa velat kuten Kreikankin velat kuitattiin.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 69)