Keskustelut Metsänhoito Lepikon hoito (polttopuiksi)

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 69)
 • Lepikon hoito (polttopuiksi)

  Merkitty: 

  Tontillamme on muutama lepikko. Ne ovat sellaisessa paikkaa jossa ei kasva mitään tärkeää, joten annamme niiden kasvaa polttopuuksi.

  Kysyisin erityisesti tällaisista lepikon ryppäistä, milloin ja kuinka paksuna on oikea aika kaataa tai harventaa niitä? Nämä lepät kasvavat kuivalla maalla.

  Isoimmat lepät joita olen nähnyt kasvavat yksittäispuina. Toimiiko lepikolle ja miksei myös haavalle se, että harventaa niille latvatilaa ja sitten yksittäiset yksilöt kasvavat isoksi? Vai pitäisikö vain antaa tällaisten ryppäiden kasvaa tiettyyn pisteeseen asti ja kaikki kerralla pois?

 • Tolopainen

  Kukaan ei halua sitä tilannetta, että valtio lopettaisi velanoton, se tietäisi satoja tuhansia työttömiä julkiselle sektorille. Julkisista menoista yli 50% menee palkkakuluihin. Miksi suomalaiset eivät halua maksaa lastensa päivähoitoa tai koulutusta. Lapset ovat kuluerä lähinnä yhteiskunnalle, pienituloiset eivät maksa itse euroakaan lastensa päivähoidosta, yhteiskunta elättää kehdosta hautaan. Kyllä se maksaa.

  Visakallo Visakallo

  Koulutus- ja päivähoitokulut ovat jo pienentyneet, sillä viimevuosien ikäluokat ovat yli 10 000 pienemmät kuin ennen. Tänä vuonna syntyy Suomen historian pienin ikäluokka.

  Tolopainen

  Ei ne kulut piene palkat nousee hillittömästi julkisella sektorilla ja Suomessa on lukioita, joissa on muutama oppilas/luokka. Koko ajan on ankara kitinä, miten ryhmät ovat liian isoja kouluissa ja päiväkodeissa.

  Sairaanhoitajia on muka liian vähän,jos on sairaalassa, hoitaja on huoneessa alle 10 min/8h. Kodinhoitajakin on 15min/8h. Mitä ne hoitajat tekee työkseen jos 8h työajasta 40min ovat potilaiden parissa.

  Jätkä

  Tolopainen on käsittänyt väärin tuon paksuuden mittauksen. Oikeasti siinä mitataan läpimitta, (halkaisija), eikä ympärysmitta. Sekin mitataan vasta 1,3 metriä kannonkorkeuden yläpuolelta.

  Visakallo Visakallo

  Tolopaisen valtakunnassa on näköjään nuo hoitoasiat hieman eri tolalla kuin täällä meilläpäin. 20-23 kotikäyntiä työvuorossa on aika tyypillinen hoitotyöpäivä. Aika paljon menee aikaa myös kirjaamisiin ja osoitteesta toiseen siirtymisiin.

  Nostokoukku

  Tolopainen laskee sairaalassa ollessaan hoidettavaksi vain itsensä. Muut sairaalassa olijat ovat itsepalvelussa.

  Tolopainen

  Visakallo ymmärsi väärin, tietenkin kodinhoitaja tekee useita 15min kotikäyntejä työvuoron aikana. Sairaalassa potilaita on yhtä hoitajaa kohden maksimissaan neljä, yleensä vähemmän aamu ja ilta vuorossa, yövuorossa kahdeksan.

  pv

  Tänään vasta kaadoin ensimmäiset lepät, joten kyllä niillekin on tilaa  metsässä.

  Nyt pitäisi päättää kaadanko tuon lepän, vai sen vieressä olevan koivun. Koivussa on aivan tyvestä lähtevä iso poikaoksa. Kelpaako se myyntipuuksi sen takia?

  Jos kaadan tuon poikaoksa-koivun, niin tämä rungoltaan mutkainen koivu jää jäljelle sen viereen. Kaipa tuokin polttopuuksi kasvaa.

  Leppä on täysin suora rungoltaan, siksi jättäisin sen mielellään.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Poikaoksa pois ilman muuta. Aika harvan näköistä tuossa kohtaa, ei välttämättä tarvitse poistaa kumpaakaan. Puulajien valinta riippuu siitä haluatko mieluummin polttaa koivua vai leppää.

  sikari

  Kaiken tietäjä a.j. varmaan oikeassa. Koivu kannattaa jättää

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 69)