Keskustelut Metsänomistus Linkolan haastattelu hesarissa 2.12

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 37)
 • Linkolan haastattelu hesarissa 2.12

  Mielenkiintoinen 80-vuotishaastattelu löytyy sunnuntaihesarista:
  http://goo.gl/0TjOX

  Paljon asiaa luonnon muutoksista ja tietoa Linkolan elämästä, lukemisen arvoinen juttu minun mielestäni.

 • Leevi Sytky

  Penttti Linkola kalastaa edelleen verkoilla. Kuinkahan moni nuori mies pystyisi samaan? Toista sataa verkkoa jään alla pyytämässä, se on kovaa työtä…

  Korpituvan Taneli

  Linkolan aatteissa ei sinällään ole mitään esimerkiksi otettavaa. Jokelan ampujahan oli hänen opetuslapsensa.

  Se mikä minussakin on hiukan herättänyt jopa kunnioitusta Linkolaa kohtaan, on se että hän on jo vuosikymmeniä pyrkinyt elämään juuri niin kuin opettaakin. Ei siis mikään kirjoituspöytävihreä ollenkaan.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Leevi Sytky

  Onko Linkola siis osasyyllinen Jokelan joukkosurmaan Tanelin mielestä?

  Puun takaa

  Ei lain tarkoittama osasyyllinen, mutta on voinut toimia sairaan mielen esikuvana ja innoittajana.

  Mitä Linkolan omaan elämään tulee, kalastus on siinä nostettu tärkeämmäksi mitä se todellisuudessa on. Hänen pääelantonsa on tullut kirjoittamisesta ja julkisista esiintymisistä, ja myöhemmällä iällä eläkkeistä.

  Korpituvan Taneli

  No, puun takaa vastasi jo Leevin kysymykseen puolestani ja hyvin vastasikin. Ei tosiaankaan voida osoittaa oikeudellista vastuuta. Napanuora oli kuitenkin olemassa ja perheessä muitakin Linkolan ihailijoita.
  Ei Linkola nyt sentään onnitellut poikaa teostaan, mutta al gairaa hän onnitteli terroriiskusta. Että sen sortin miehiä aatteiltaan ja arvoiltaan.

  Kun sanoin että hän elää niinkuin opettaa, en suinkaan tarkoittanut, että hän niillä kaloilla eläisi. Se mitä miehessä arvostan on se että hän on ainakin yrittänyt näyttää muille elämisen mallia, eikä vain saarnannut sitä.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  jabe

  Se on ainakin totta että Pentillä on enemmän rohkeutta kuin useimmilla maailman ihmisillä, elää noinkin hyvin periaatteidensa mukaan, vaikka olisi ollut mahdollisuus porvarin elämäänkin.

  Kovasti häntä tuomitaan näistä tappopuheista, ja onhan hän toki niitä suoraan monesti puhunutkin. Kun en ole hänen kanssaan puhunut niin en tiedä kuinka vakavasti hän viestin takana on, mutta sen verran voisin puolustella, että ei ole monikaan tappopuheet tuominnut tainnut itse tehdä kovin paljoa maailman nälänhätien lopettamiseksi, taikka tulevien raaka-ainesotien ehkäisemiseksi.
  Tekopyhyys on kovassa kurssissa.

  Ehkä Linkolakin ymmärtää sen että ei satunnaisilla eikä edes hieman isommilla joukkomurhilla maailmaa pelasteta, mutta yrittää hiukan provosoida että ihmiset ymmärtäisivät kuinka vakavista asioista puhutaan.
  Ei ole kylläkään hirveän hyvin onnistunut, kuten itsekin toteaa.

  Leevi Sytky

  Haastattelun lopuksi: ”Nuorena ajattelin, että elämä olisi pelastettavissa. Enää en sorru sellaiseen optimismiin. Kyllä se on menoa.”

  Ja noinhan se on, pahalta näyttää. Suomenkin maine puhtaan luonnon maana on mennyttä aikaa. Surullista.

  Metsäkupsa

  Liian yksitotinen fanaatikko,tulee mieleen lähi-itä.Mutta todentotta,elää niin kuin opettaa.Hiilijalanjälki pieneksi hänen askeettisella elämän tavalla kieltämättä jää.

  jabe

  Olisi maailma kuiteskin paljon parempi paikka jos pahimmat fanaatikot olisi Linkolan luokkaa…

  Sekin on hyvä huomata että ”askeettisesta” elämäntyylistä huolimatta mies on kuitenkin ehtinyt reissata valtavasti luonnossa pitkin suomea, sekä euroopassakin (joka vuosi peräti?). Ja hesassa sanoo käyvänsä vierailemassa.
  Ja kirjoja ehtinyt lukea ja kirjoittaa paljon. Esiintyä tilaisuuksissa jne.

  Että ei se säästäväinenkään elämäntyyli välttämättä niin tyhjää ja tylsää ole loppujen lopuksi.
  Vielä kun löytäisi semmoisen ammatin jota muijakin kestäisi niin…

  Leevi Sytky

  Paljonkos arvelette kertyvän työtunteja viikossa 100 verkon kalastuksessa? Oma arvio on kaikkine oheistoimintoineen 50-60h.

  Lisäys: Kyseessä siis verkkokalastus jäiden aikaan.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 37)