Keskustelut Metsänomistus Linkolan haastattelu hesarissa 2.12

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 37)
 • Linkolan haastattelu hesarissa 2.12

  Mielenkiintoinen 80-vuotishaastattelu löytyy sunnuntaihesarista:
  http://goo.gl/0TjOX

  Paljon asiaa luonnon muutoksista ja tietoa Linkolan elämästä, lukemisen arvoinen juttu minun mielestäni.

 • 6tukki

  Leevi arvuutteli kuinkahan monta viikkotuntia kuluu 100:lla verkolla jään alta kalastettaessa. Tuollainen verkkomäärä vaatii aika tavalla työtä avantojen teon, uiton uittamisen ja verkkojen vedon osalta (pyyntiin asettaminen), muttei ole enää niin hirmuinen homma kokemisen osalta.

  Talvipyynnissähän etuna on se, etteivät verkot likaannu kesäiseen tapaan. Toinen etu on se, ettei kala pilaannu nopeasti verkkoon jäätyään.

  Meilläpäin merellä talvisin verkkokalastusta harrastavat kokevat pyyntinsä vain kerran, korkeintaan kaksi kertaa viikon aikana.

  Pelkkä tuollaisen verkkomäärän kokeminen matkoineen vie korkeintaa 8 tuntia/kokukerta, kalankäsittely ja -markkinointi vaativat vielä muutaman lisätunnin.

  Korpituvan Taneli

  A.Jalkanen:
  ”Kiinnittäkääpä muuten huomiota Linkolan tarkkoihin lintuhavaintoihin (metsänarviot puolestaan Metlalla luotettavammat): metson ja teeren kannat pudonneet murto-osaan, samoin maatalouden kulttuuriympäristön muutos hävittänyt peltojen, niittyjen ja hakamaiden linnustoa.”

  Sanoisko tuota Linkolan lintuhavainnointia nyt vaikkapa ’tarkoistushakuisen tarkaksi’. Teerikannat eivät ole minun muistini aikana pudonneet murtoosaakaan, metsokannat kylläkin ovat pudonneet. Ilmeisesti erityisesti peltojen avoojista luopuminen ja karjanlaidunten määrän väheneminen ovat vähentäneet peltolintuja. saattanut jostain joku laji hävitäkkin.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Pähkäilijä

  A.Jalkanen kirjoitti

  Sivukylillä asuvat eivät useinkaan lentele halpalennoilla viikonlopuiksi Keski-Eurooppaan. Kyse on elämäntyylistä. Täällä kehyskunnissa työmatkat ovat usein yhtä pitkät kuin teillä maalla.
  ############################

  hmmm – useammalla täällä tuntuu olevan talon lisäksi osake kirkolla ja kenellä ei ole asuvat talvet Espanjan kultahammasrannikolla mutta kaikki pitävät maaseutuasuntonsa peruslämmöllä vähintään sähkön avulla…

  Toki onhan joka kylällä joku ”Linkola” joka elää askeettisesti, tosin heitä ei yhdistä sunkaan ideologia vaan joko nuukuus tai köyhyys. Ensimmäisessä vaihtoehdossa perikunta kyllä osaa huolehtia pystymetsät nopeasti taimikoiksi.

  Raaka-Aarne

  Meitä suomalaisia on vähän ja Suomi on harvaan asuttu maa, joten varsinainen uhka maapallon tulevaisuudelle tulee jostakin muualta.

  Otetaan esimerkiksi maailmantalouden kasvuveturi Kiina, jossa on tällä hetkellä runsaat 1300 miljoonaa asukasta. Kiinan bruttokansantuotteen kasvuvauhti on viime vuodet ollut kymmenen prosentin tietämissä. Voimme vain miettiä pienissä mielissämme, mitä tarkoittaa luonnonvarojen riittävyyden ja ympäristön kestokyvyn kannalta, jos ja kun kaikki kiinalaiset haluavat sen saman elintason, joka meillä on ollut jo hyvän aikaa.

  Kiina on vain yksi esimerkki vaurastuvasta ja yhä enemmän tätä palloa kuormittavasta kansakunnasta, vaikkakaan ei kaikkein vaatimattomimmasta päästä. Ja toki heillä kaikilla on se sama oikeus elintasoon kuin meilläkin on ollut.

  Pidemmällä aikavälillä voi tosin käydä niinkin, että maailmassamme tapahtuu kierrätystä vauraudenkin suhteen. Kuten tuolla aikaisemmin jo totesinkin, esimerkiksi Suomi on jo hyvää vauhtia köyhtymässä ja kurjistumassa. Ja yksi merkittävä tekijä tässäkin kehityksessä on ollut Kiina – paljolti halvan työvoimansa ansiosta.

  Raaka-Aarne

  jabe

  Yksiselitteistä vastausta siihen onko asuminen kaupungissa vai maalla ekologisempaa ei taida olla olemassakaan.
  Riippuu lähinnä henkilöiden elämäntavasta. Jos joka päivä on päästävä kaupunkiin töihin tai muihin ajanvietteisiin, niin tuskin kaukana maalla asuminen on ekologista tai muutenkaan järkevää.
  Kaupungissa pystyy varmasti elämään hyvin ekotehokkaasti jos haluaa, ja jos virkamiehet ja poliitikot vakavissaan pyrkivät tämän mahdollistamaan.
  Samoin maallakin, jos vain työpaikan löytää lähialueelta.

  Ruoan tuotantoon ei maalla asuminen taida paljoa vaikuttaa, maatalous tehostuu koko ajan ja entistä pienempi porukka tarvitaan ruoan tuotantoon, ja toisaalta yhä isompi osuus suomalaisten ruoasta tulee ulkomailta.

  Mitä tulee ympäristöongelmiin, niin kyllä suomalaiset ovat vastuullisia siinä kuin amerikkalaiset tai kiinalaisetkin, ja kaikki muutkin jotka hyväksyvät materialistisen haaskauskulttuurin. Voidaan toki sanoa että pelkästään suomalaisten tekoihin vaikuttamalla ei koko maailman tilanne paljoa parane.

  Tarvitaan siis kansainvälisiä toimia, sopimuksia ja moraalikoodin muutoksia.

  jabe

  ”Syntymäpäiväsankari – Pentti Linkola. Tänään syntymäpäiväsankarina on filosofi , luonnonsuojelun veteraani Pentti Linkola. Kun Pentti Linkola täytti 60 vuotta, hän totesi että juhlapuheissa häntä kehuttiin monin tavoin mutta kukaan ei kehunut häntä valloittavaksi persoonaksi. Linkolan ajatukset ovat herättäneet aina sekä ihastusta että inhoa. Harva vastustajakaan on kuitenkaan kieltänyt sitä, etteikö Linkolan ajatuksilla olisi ollut vaikutusta suomalaisten käsityksiin luonnon ja talouselämän suhteesta. Toimittaja on Jorma Honkanen.”

  http://areena.yle.fi/radio/1706813

  Iron Man

  Kova ukkohan Linkola on,puhuu pitkälti täyttä asiaa.

  jabe

  Lapin kansa: Huomisen syntymä-päiväsankari
  http://goo.gl/R2XDY

  Sydän-Hämeen lehti: Sivistyneistön arvomaailma hävisi rojuun ja rihkamaan
  http://goo.gl/j6lIg

  Sydän-Hämeen lehti : Filosofin vihkot
  http://goo.gl/MdOdZ

  Tikkatilistä Luonnonperintösäätiöön: Säätiön perustajan Pentti Linkolan 80-vuotisjuhlakeräys alkaa
  http://goo.gl/FCPbK

  Ja epäsuorasti asiaan liittyen, keskustelutilaisuus Uskonnoista ja luonnonsuojelusta Jyväskylässä 11.12:
  http://goo.gl/V6w1f

  Anton Chigurh

  Linkola pitää väestönkasvua maailman suurimpana ongelmana.

  Sehän on se perusongelma, josta sitten versovat kaikki muutkin. Mutta miksi?

  ”Kaikkialla luomakunnassa elämäntehtävä on lisääntyminen. Ihmisten lisääntyminen ei ollut ongelma ennen kuin ihminen kukisti vastustajansa (todellisuudessa aloitti oman lähtölaskentansa tuhoamalla oman kantansa säätelyjärjestelmän, kuten on tuhonnut sekä hirvi- että myyräkannan säätelyjärjestelmät). Enää pedot ja sairaudet eivät verota heikkoja (samaan ryhmään kuuluvat myös pelokkaat luikurit), hitaita ja epäonnekkaita.”

  Der Steppenwolf

  jees h-valta

  Jos nyt kuitenkin kateltais tulevaisuuteen eikä noita ”maailmansyntitaakkojen kanniskelijoita” aivan kovin vakavasti otettaisi. Jos puuhun tekee takaisin mieli (tai luoliin) niin mikä estää?
  Hirvijahdin aikaan kannattaa olla kuitenkin varuillaan. Kun tuo sama ja hiukan vanhempi väinämöis-luokka ottaa tussarit narikkaan niin voi tulla ammutuksi vaikka ilveksenä kun hirveä piti kiikaroida.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 37)