Keskustelut Metsänomistus Linkolan haastattelu hesarissa 2.12

Esillä 7 vastausta, 31 - 37 (kaikkiaan 37)
 • Linkolan haastattelu hesarissa 2.12

  Mielenkiintoinen 80-vuotishaastattelu löytyy sunnuntaihesarista:
  http://goo.gl/0TjOX

  Paljon asiaa luonnon muutoksista ja tietoa Linkolan elämästä, lukemisen arvoinen juttu minun mielestäni.

 • Puun takaa

  Samaa mieltä Jessen kanssa. Ei noita Linkolan juttuja pidä liian vakavasti ottaa. Ne ovat viimekädessä vain yhden, hieman traagisen ihmiskohtalon tuotteita. Linkola ei ole ollut läheisilleen kovin helppo ihminen. Mieleenjäävistä persoonista on monesti maksettu henkisesti kova hinta. Maailman väestöräjähdystäkään ei ole enää tulossa, kuten eräs matemaatikko tässä taannoin hyvin havainnollisesti todisti vessapaperirullien avulla.

  Raaka-Aarne

  Kautta historian on tullut todistetuksi, että ajattelultaan muita edellä olevat ihmiset eivät ole sosiaaliselta kannalta katsottuna niitä kaikkein helpoimpia ihmisiä. Toisaalta, helppoja ihmisiä tämä yhteiskunta ja talousjärjestelmä todella tarvitsee pyöriäkseen. Mikä onkaan ihmistyyppinä yhteiskunnallisesti hyödyllisempi ja tuottoisampi, kuin liikaa ajattelua välttelevä, velkataakkansa nöyristämä työmuurahainen.

  Mitä tulee noihin väestöräjähdystä ja ylipäätään ympäristökatastrofia koskeviin maailmanlopun ennustuksiin, niin meillä on tuskin mitään syytä olla niistä huolissamme. Nimittäin kaikella todennäköisyydellä tämä pallo kyllä kestää sen ajan, jonka me sen pinnalla taaperramme. Joten annetaan vain palaa täysillä, ja murehtikoot jälkipolvet mahdollisia jälkiseuraamuksia.

  Raaka-Aarne

  jabe

  Puun takanen viitannee Hans Roslingin esiintymiseen eräässä ajankohtaisohjelmassa. Youtubesta löytyy paljon hänen esiintymisiään, joissa hän kertoo mm. maailman maiden varallisuuden ja syntyvyyden muutoksista viime vuosikymmeninä. Hienojen animaatioiden avulla hän näyttää että sekä aasian että etelä-amerikan syntyvyysluvut ovat laskeneet varsin lähelle rikkaiden länsimaiden lukuja. Ainoastaan afrikassa tehdään vielä merkittävästi enemmän. Rosling pyrkii osoittamaan että odotettavissa olevan eliniän kasvu korreloi laskeneen syntyvyyden kanssa, ja kehottaa parantamaan köyhien maiden terveydenhoitoa, sillä se laskee syntyvyyttä ja toisaalta edesauttaa talouden kasvua.

  Sikäli siis valoisalta näyttää, että aivan eksponentiaalista väkiluvun kasvu ei ole. Mutta tästä huolimatta väkiluku tulee yhä kasvamaan, varmaan ainakin 10 miljardin tuntumaan, ellei ylikin
  Ja kun nähtävästi tavoitteena on tavoitella kaikille kansoille samantyyppistä elintapaa, niin haasteita on kyllä enemmän kuin tarpeeksi vastassa.
  Ensimmäisenä pitäisi rikkaiden länsimaiden laskea kulutustaan(suhteutettuna asukasmäärään) reippaasti, varsinkin USA:n. Sillä meitä rikkaita maitahan ne köyhemmät pyrkivät matkimaan ja samalle tasolle pääsemään (toivottavasti eivät yli).

  Käykää katsomassa http://www.youtube.com ja hakusanaksi Hans Rosling. Hyvä esiintyjä, kunhan vain ymmärrätte englantia (tai ruotsia)

  jabe

  Linkola on toki monessa asiassa oikeassa, varsinkin siinä että luonto on köyhtynyt ja monimuotoisuus vähentynyt, Suomessa ja ulkomailla, siitä ei pääse yli eikä ympäri.
  On toki henkilöitä (vaikkapa Esko Valtaoja) jotka muistuttelevat siitä kuinka ihmiset elävät nykyään pitempään ja terveempinä kuin koskaan, on enemmän vapautta, enemmän tietoa jne.

  Eli maailmankuva riippuu siitäkin mitä seikkoja pitää tärkeinä.

  Toisaalta, tiettyyn pessimismiinkin on aihetta, sillä nykyisetkin ongelmat ovat pitkälti sellaisia jotka olisi helppo ratkaista jos olisi tahtoa, mutta sitä tahtoa ei vain tahdo löytyä puheita pitemmälle.
  Sikäli ei ole mitenkään selvää että tekniikkakaan pystyy ihmiskunnan kasvua ja hyvinvointia ikuisesti ylläpitämään, jos todellista halua ongelmien ratkaisemiseen ei löydykkään.
  Mahtavat sivilisaatiot ovat ennenkin taantuneet ja romahtaneet syystä tai toisesta…

  Linkolan ratkaisuehdotuksiin en minäkään kovin vakavasti pysty suhtautumaan, mutta katsoen hänen elämäntapaan, hän itse niihin lienee ainakin nuorempana uskonut. Enemmän ne varmaan ovat kuitenkin sellaista ”provosoivaa” asian vakavuuden alleviivausta, muutoksia täytyy tehdä, vaikka ei sitten ihan niin isojakaan.
  Toisaalta on hyvä muistaa että sinänsä olisi ihan mahdollista toteuttaa maallemuuttoajatus, kyllä ihmiset pystyisivät siten elämään nyt paljon paremminkin kuin aikoinaankin.
  Ja jos jatkossakin ollaan yhtä laiskoja ongelmien ratkaisemisessa, niin voihan se olla että jokin tuleva sukupolvi on pakotettu palaamaan agraarivaltaiseen yhteiskuntaan raaka-ainepulan tms. vuoksi.

  jabe

  Olipa Linkolaa vielä viitsitty Metsäradiossakin haastatella, mikäpä ettei, onhan mies aikanaan metsissäkin kulkenut ja varmaan painava sana on niistäkin sanottavana. Ja luonnonperintösäätiöhän ostaa pääosin metsiä suojeltavaksi.

  http://areena.yle.fi/radio/1772895

  ”Metsäradio
  Pentti Linkolan metsät. Vastikään 80 vuotta täyttänyt kalastaja Pentti Linkola tunnetaan vahvana luonnon ja metsien puolustajana. Hän on retkeillyt ikänsä suomalaisissa metsissä ja jo nuorena miehenä Pohjanmaan erämaat tekivät lähtemättömän vaikutuksen mieheen. Mutta murheekseen hän on joutunut näkemään myös erämaisten metsien ja laajojen yhtenäisten metsäalueiden häviämisen metsäautotieverkon myötä. Hänen perustamansa Luonnonperintösäätiö pyrkii ostamaan ja rauhoittamaan pysyvästi luonnontilaisia vanhoja metsiä. Pentti Linkola kertoi Risto Salovaaralle vuosikymmenten aikana metsissä havaitsemistaan muutoksista ja Luonnonperintösäätiön toiminnasta.”

  ensolainen evakko

  Linkola kalastaa hevosineen ja kirjoittaa kirjoja.

  Josko eläisimme kuten hän, niin kukahan meidän kirjoja ostaisi? Se on mahdoton yhtälö.

  jees h-valta

  Vai että rauhoittamaan pysyvästi vanhoja metsiä. Jospa siinä käykin niin että luonto rauhoittaa pysyvästi niitä rauhoittajia.
  Ihminen ei rauhoita mitään niin kauan kuin niitä on enemmän kuin yksi. Ja lähitulevaisuudessa ei ole näkyvissä että laji kuihtuisi yhteen yksilöön. Kuten tiedämme se pässikin muka sanoi jotain kun päätä leikattiin. Aikansa piperretään ja toisena puretaan ja rakennetaan.

Esillä 7 vastausta, 31 - 37 (kaikkiaan 37)