Keskustelut Luonto Lintulauta

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 46)
 • Lintulauta

  Laitoin lintulaudan omenpuuhun johon näkee olohuoneen sohvalta. Meni vain 40 min kun ensimmäiset tiedustelijat tulivat tutkimaan tarjontaa. Ruoka on Bilteman sekoitus.

  Tähän mennessä havaitut lintulajit: varpunen, talitiainen, sinitiainen, keltasirkku, mustarastas, harakka, punatulkku.

 • Jätkä

  Pistä sen verran alemmaksi, että kissa yltää…

   

  puunhalaaja

  Meillä on omenapuun viereiseen katajaan viritetty automaatit ja talipötköt. Automaattien yhteistilavuus n. 20 litraa. Uskaltaa olla parikin viikkoa pois, ei lopu kesken ruoka. Erilaisia pötköjä reilu puoli tusinaa yhtäaikaisesti tarjolla.

   

  Ruokinnalla käy käpytikkoja ja harmaapäätikkoja, mustarastas, tiaisia neljää sorttia sekä punatulkkuja. Pihassa lisäksi talven aikana käynyt varis, harakka, närhi, puukiipijä, korppi, Urpiainen, palokärki ja keltasirkku.

  Viherpeippo, pyrstötiainen, töyhtötiainen, pikkutikka ja valkoselkätikka eivät tänä talvena ole näyttäytyneet.

  Puuki

  Ei säilynyt pitkä talipallo-maapähkinä- jata. Orava poimi kaikki ne pallot parempaan talteen.

  A.Jalkanen

  Noista muoviverkossa myytävistä talipalloista sanotaan että muovit pitäisi poistaa ja ripustaa pallot toisella keinoin. Pihassani ei ole kissoja kun koirat pitävät ne loitolla. Ongelmana on nyt se että toinen koirista ahmii maahan pudonneita siemeniä.

  Korpituvan Taneli

  Harakat ja naakat pilaavat koko homman. Harakan saa vielä pysymään pois kun virittelee lankoja. Naakka niin hyvä lentäjä, että naakkaparville ei voi mitään, pitää lopettaa ruokinta. Ainoa mahdollisuus olisi sopivan tiheä verkko, josta pikkulinnut juuri mahtuvat läpi.

  Korpituvalla orava ottaa leijonan osan jos yrittää lintuja ruokkia. Käpytikkakin on meidät hylännyt. Aiemmin kaputteli käpyjä sähkömiesten A-pylvään päässä.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Peoleo

  Olen tehnyt vihreästä muovitetusta aitaverkosta pihan laitaan 2 m korkean siilon , jonka sisällä on ruokinta-automaatti (auringonkukan siemeniä ja pähkinöitä) ja rasvatangot.  Pikkulinnut menevät kevyesti läpi, mutta harakat, närhit ja naakat jäävät ulkopuolelle.  Tikat ja oravat menevät kyllä läpi verkonsilmistä, mutta menkööt. Vieressä on vilja-automaatti kauriille ja fasaaneille. Molemmat päiväaktiivisia lajeja, joten pihapiirissä riittää koko ajan seurattavaa eläkepäivien ratoksi.

  puunhalaaja

  Korpituvan Taneli valitteli edellä naakoista. Ne kävi munkin ruokinnalla viime talvena, mutta nyt en ole nähnyt yhtäkään, en edes lentämässä etäisyydessä. Mitä ilmeisimmin tuo ampumismahdollisuus on vaikuttanut niiden liikkumiseen.

  Korpituvan Taneli

  Peoleon konsti varmaan hyvä, mutta kun kesän 17 tulipalo poltti sen sopivan verkonpätkän.

  Kyllä meilläkin näkyy jo että naakasta on tullut lainsuojaton. Ei ole enää niitä auringonkin pimittäviä parvia, mutta lintulaudalle on vielä kiusaksi asti.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Mottimasa

  Loka marraskuun vaihteen pikkutalvesta asti on ollut ruokinta 2m ikkunasta on mukava seurata, ei lennä ikkunaan kun sälekaihtimet mutta auki. Evästä on mennyt 15kg säkki kuorettomia siemeniä hetkessä ja nyt kuorellisia jo monta ämpäriä, talipötköjä 3. Tiaisia käy, tali, sini, hömö ja kuusitiaiset, närhet maasta syö, yksi viherpeippo ja kerran pari punatulkkua kävi, käpytikka päivittäin. Naapureiden kissat tappoivat oravat, yksi kulkee muttei syömään tule, joku talvi saattoi olla harva se päivä kuusikin oravaa samaan aikaan ruokailemassa, piti kehitellä esteitä ettei syö laudalta, nyt melkein toivoisi edes yhtä oravaakin syömään.

  puunhalaaja

  Tänään tuli pyrstötiaiset pihaan. Aamulla lisäksi kaksi palokärkeä kirmasi pihassa. Päivällä kuului myös jo näiden varsin keväistä rummutusta sumuisessa säässä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 46)