Keskustelut Luonto Lintulauta

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 46)
 • Lintulauta

  Laitoin lintulaudan omenpuuhun johon näkee olohuoneen sohvalta. Meni vain 40 min kun ensimmäiset tiedustelijat tulivat tutkimaan tarjontaa. Ruoka on Bilteman sekoitus.

  Tähän mennessä havaitut lintulajit: varpunen, talitiainen, sinitiainen, keltasirkku, mustarastas, harakka, punatulkku.

 • puunhalaaja

  Vapaapäivä, ehti käydä rauhassa ihmettelemässä mökin ruokintapaikalla. Ruokaa on taas niin hyvin esillä, että menee vaikka pari viikkoa eteenpäin. Pihassa oli käpytikka ja pari palokärkeä. Harmaapäätikkoja oli vain yksi, viimeksi kolme. Puukiipijä on kesyyntynyt, tulee vajaan metrin päähän. Punatulkkuja oli parvi, täysi laulu jo päällä. Tali- ja sinitiaisia kymmenittäin, pari kuusitiaista ja yksi hömötiainen. Mustarastas elossa edelleen. Keltasirkkuja oli niitäkin parvi.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Uusina havaintoina ovat laudan alla / laudalla käyneet: citykani, viherpeippo, urpiainen.

  sitolkka

  Toivottavasti puun runko on suojattu. Lintulauta houkuttelee myyriä ja jäniksiä paikalle. Pahimpina myyrätalvina myyrät jyrsivät vanhatkin omenapuut huonoon kuntoon. Tämä yllätti kun yleensä kelpaa vain nuoren puun kuori.

   

  puunhalaaja

  Käytiin täydentämässä ruokintapaikkaa. Operaation jälkeen vetäydyimme kuistille seuraamaan tilannetta. Siinä samassa lähipuista tuli kuusi-, hömö-, sini-, tali- ja pyrstötiaisia! Parin minuutin aikana siinä kävi myös mustarastas, käpytikka ja parvi keltasirkkuja.

  Paluumatkalla käytiin tiirailemassa parkkipaikalta Rauttunselkää. Tällä kertaa vain pari merikotkaa. Jokin aika sitten jututin paikalla rouvaa, joka kertoili hurjia. Heidän porukkansa oli ollut noin kuukausi sitten Hattulan suunnalla merikotkia bongaamassa. Olivat nähneet jotain 20 lintua samanaikaisesti. Sitten oli tullut viesti, että Rauttunselällä oli 41 merikotkaa yhtä aikaa…Tuohon vielä päälle Säijänselän linnut ja merikotkat Oriveden ja Hämeenkyrön suunnalla, niin ei voi kuin ihmetellä. Muutamassa vuodessa syntynyt tällainen ilmiö.

   

  Metsänmies

  Sini- ja talitinttejä on ollut koko talven lintulaudoilla, ompa muutama hömötinttikin käynyt, varpusia tietysti. Harakoita oli alkutalvesta melkoinen parvi, ensin ajeltiin pois ja tehtiin esteitä. Tultiin myöhemmin uusiin ajatuksiin, että nälkäänsähän nekin syövät ja annettiin olla. Nyt niitä ei käy kun silloin tällöin. Tikat poraavat talitankoa innokkaasti ja nyt on muutamana päivänä käynyt palokärki samoissa puuhissa. Oravakin käy pähkinöitä jyrsimässä, ja illanhämyssä rusakko käy laudan alla putsailemassa, mitä toiset alas tiputtelevat.

  Puu Hastelija

  Ei ole ollut lintulautaa, mutta tänään on tärähtänyt aikas lauma siivekkäitä.

  Kottaraiset, töyhtöhyypät, varpushaukka, sorsat, telkät ja muutama kanadanhanhi. Harvoin ovat noin yhdessä ryöpyssä ilmestyneet, varmaan suotuisia virtauksia ollut. Varmaan paljon muitakin, mutta tuo bongailu rajoittuu noihin tutumpiin.

  oksapuu

  Tänään tuli aloitettua raivuukausi…

  Satapäinen hanhitokka siinä tuuttasi päänpäällä kaverina. Kyllä se kevät nyt paukahti päälle että heilahti…

  Metsänmies

  Suuret ovat olosuhde-erot eripuolilla maata. Täällä itä-Suomessa on vielä metri lunta. Taitaa joutua vielä odottelemaan raivauskauden alkua. Ei ole vielä pahemmin muuttolintujakaan näkynyt.

  puunhalaaja

  Pirkanmaan eteläisiin osiin hyökyy muutto päälle jo kovaa. Kiuruja, töyhtöhyyppiä, kottaraisia, metsähanhia, kanadanhanhia, tundrahanhia ja merihanhia oli pelloilla jo aika paljon. Näin elämäni ensimmäiset pikkujoutsenet, sekä maakotkan. Merikotkia alkaa olemaan jo niin piukassa ettei ne enää säväytä.

  arto arto

  Meillä vasta varikset raakkuu. Tiaiset laulaa titityytä. Lunta 72cm kelkkaillessa meni päivä, Suomi pitkä maa. Joissa näkyy virtaama lisääntyneen lumi sohjolla jokiuomissa.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 46)