Keskustelut Luonto Lintulauta

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 46)
 • Lintulauta

  Laitoin lintulaudan omenpuuhun johon näkee olohuoneen sohvalta. Meni vain 40 min kun ensimmäiset tiedustelijat tulivat tutkimaan tarjontaa. Ruoka on Bilteman sekoitus.

  Tähän mennessä havaitut lintulajit: varpunen, talitiainen, sinitiainen, keltasirkku, mustarastas, harakka, punatulkku.

 • Lenkopetäjä

  Mehtässä lunta paikon muniamyöten mutta aavat kohta sulana.

  Scientist Scientist

  Laitan tähän linkin Lintuatlakseen , josta voi tarkastella mitkä lsjit ovat yleistyneet ja harvinaistuneet.

  http://atlas3.lintuatlas.fi/visu/lajit/0

   

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Talvilintulaskenta on myös hyvä. Siitä ottaa esille lajin ja siirtyy sivun alareunaan, niin näkee pitkän ajan muutokset.

  https://laji.fi/theme/talvilintulaskenta/stats/species

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Talvilintulaskennasta ilmenee muunmuassa, että metsoja on nähty 310 vuodenvaihteessa 1960-1961, laskentareittejä on silloin ollut 429. Viime vuodenvaihteen (2018-2019) laskennassa on nähty peräti 25 metsoa, laskettuja reittejä 614.

  Pääasiassa myyränsyöjien massiiviseen tappamiseen perustuva riistanhoito on saanut metsokannan romahtamaan kahdeskymmenesosaan 1960-luvun tasosta. Ja punkkivälitteisen myyrätaudin borrelian juuri samasta syystä päinvastoin kaksikymmenkertaistumaan.

  arto arto

  Pääasiassa myyränsyöjien massiiviseen tappamiseen perustuva riistanhoito on saanut metsokannan romahtamaan kahdeskymmenesosaan 1960-luvun tasosta………60 luvulla yleisty metsin ojitus. Samoin alkoi yleistyä minkki ja supi. Suomi koneellistui tuli tehometsä talous. Kanahaukka rauhoitetiin. On siinä metso vähyyteen muutakin kuin muutama myyrää joskus syövä elukka. Metso suhteellisen laiskana lentoon lähtijänä kärsii nopeista pedoista. Voihan siihen vaikutta ilmastokin. Pesimäajan kylmät. Hyttysten puute (poikas ravinto)

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  No nyt lähti muutto vetämään! Kottarainen vetää murkinaa lintulaudalla. Joutsenia paljon liikkeellä. Kiuru ja epävireinen peipponen kuultu Espoon korkeudella.

  Puu Hastelija

  Mielestäni täällä muutto pysähtyi, uusina ei ole tullut huomattua kuin kyyhkysiä ja tuulihaukka. Sää ennuste kyllä antaa ymmärtää, että kohta tulee västäräkki ja kiuru maisemiin.

  Puu Hastelija

  Kiuru. (ei kyllä näy, mutta kuuluu!)

  Puu Hastelija

  Västäräkki. Enää puuttuu pääskynen, mutta sitä ennen tarvii kyllä jäitten lähteä kokonaan järvestä ja ruohon vihertää.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Ei oo västäräkkiä vielä, mutta sepelkyyhky ja punarinta on.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 46)