Keskustelut Metsänhoito ”Lisää tiheyttä – — pitempi kierto-aika”

Esillä 2 vastausta, 71 - 72 (kaikkiaan 72)
 • ”Lisää tiheyttä – — pitempi kierto-aika”

  Merkitty: 

  Uutiset -osiossa on tuollainen ”keksintö” hiilensidonnan tehostamiseen,  jolle maksajakin on heti tiedossa. Oikein isoilla pinta-aloilla voisi kierron suhteen jotenkin pelata,vaikka takkiin tulee sittenkin.

 • Timppa

  Minä taas olen huomannut, että joskus kuusi taimettuu erittäin hyvin juuri istutustaimen viereen.  Ilmeisestikin kosteusolosuhteet ovat olleet juuri silloin tähän suotuisat.

  Taimettumiseen vaikuttaa siis maapohjan lisäksi siemensato, heinettyminen, kylvöajankohta, maapohjan kosteus ja kevään säät.  Siksi on aivan turhaa sanoa, että joku onnistuu tai epäonnistuu.  Sattumalla on suuri merkitys.

  Ollaan harjoitettu 10 vuotta männyn äestystä ja kylvöä.  Tulokset ovat olleet laidasta laitaan.  Siksi ollaan päädytty männyn käsikylvöön, mikä on tietysti aika kallis, mutta varma menetelmä.  Kallista on nimittäin istuttaa taimiakin epäonnistuneeseen kylvöön.

  Rukopiikki

  Kovasti oksainen törkypuuhan männystä tulee jos se nuorena harvassa kasvaa. Ajatellu että osassa taimikoista kannattaa pyrkiä hyvään laatuun ja pitää reilusti tiheyttä. Osassa voi sitä törkyä sitten kasvattaa. Laadukas järeä mäntytukki on kuitenkin satoja vuosia vanha, eikä semmoseen pyrkimistä voi laskukoneella perustella. Mutta mukavahan se olisi jos sellaisiakin puita vielä sadankin vuoden päästä olisi.

Esillä 2 vastausta, 71 - 72 (kaikkiaan 72)