Keskustelut Puukauppa Luvaton metsälakikohteen hakkuu

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 143)
  • Luvaton metsälakikohteen hakkuu

    Meillä metsäfirma hakkasi luvatta metsälakikohteen(tihkupinta) muun hakkuun ohessa(2017). Tämä tuli julki, kun haimme ympäristötukea kuviolle. Emme saa nyt ympäristötukea, kun kuvio on hakattu. Metsäfirma ei ole alkanut asian suhteen mihinkään, vaikka olen kysellyt korvauksen perään. Metsäkeskus aikoi tutkia asiaa, kyseli meiltäkin asiasta, mutta taisi asia jäädä silleen. Onko tämä normaalikäytäntö?

  • pasi74

    Näin minä asian ymmärrän kuin Metsämies edellä. Ja kyllähän tuo ympäristötuki 10 vuoden määräajoin olisi tuonut tuloakin metsästä, ja olen itse ymmärtänyt että jos haluaa tienata metsällä niin kaikki saatavat ottamalla pääsee parhaaseen tulokseen. Ja edelleen korostan ettei kyseinen firma ole alkanut itse millekään asiassa.

    suorittava porras suorittava porras

    Kun lakikohteet merkitään maastoon riittävän selvästi , ei jälkipeleihin ole tarvetta .  Jos kuvioiden rajat ovat epäselvät esim. peitteisyydestä johtuen ,voi rajapinnoissa tapahtua ylityksiä . On myös isäntiä ,jotka toivovat ,että isoja puita poimitaan myös aukkokuvion läheisyydestä tuulituhovaaran takia . (=käytetään maalaisjärkeä).

    PS. Valitettavasti on tälläkin hetkellä on niin ”köyhiä” yhtiöitä ,että ei ole varaa ripustella merkkausnauhoja edes tilojen välisille rajoille kuvioiden ja lohkojen rajoista puhumattakaan. Kun hakattava kuviokin on piirusteltu kartalle suurpiirteisesti ja moton gepsi on eksyksissä ,voi metsässä tapahtua ei-toivottuja asioita . Itselläkin gepsin paikannustäppä seikkailee missä sattuu lähes viikottain. Pahimmillaan satojen kilometrien päässä.. Johtuneeko naapurimaan häirintätoimista ,vai mistä ? Sekin on syytä tietää ,että paikannus toimii pienellä viiveellä . Pimeässä ja peitteisessä maastossa on mahdollisuus ehtiä hyvinkin pitkälle ei toivotulle alueelle ennen paikkatäplän ilmoitusta väärästä sijainnista.

    Timppa

    Tietysti on erityisen kummallista, ettei hakkuun aloituksesta ole kerrottu maanomistajalle.  En ole moiseen käytökseen koskaan törmännyt.  Lieneekö ainoa laatuaan Suomessa.  Helposti uskoo, ettei ole halukas muuhunkaan selvittelyyn.  Ei kyllä houkuttele myöhempiinkään kaupankäynteihin.

    Metsänmies

    Otahan pasi74 vielä yhteyttä ostofirmaan. Eivät ne voi jättää asiaa huomioimatta. Seuraavasi metsäkeskukseen, ne valvovat noita lakijuttuja, sitä varten ne ovat olemassa. Harmi, että ovat hakanneet tuon luontokohteesi, mutta kun aikaa kuluu, kyllä se siitä vielä korjaantuu. Ja jos se ei ole täysin piloilla voi saada sen vieläkin tukikohteeksi, onhan se tihkualue edelleen.

    pasi74

    Laitanpa vielä minun ja firman välistä sähköpostiliikennettä:

    Minä 19.7.2018:”Mitäs tälle tehdään?” Tämän liitteenä oli ympäristötuen eväämisviesti joka tuolla aiemmin.

    Vastaus ostomieheltä 19.7.2018:”Metsäkeskuksesta ei ole minulle ainakaan ilmoitettu mitään uutta vielä.”

    Minä 19.7.2018:”enemmän olenkin kiinnostunut meidän ja teidän välisestä tilanteesta”

    Tähän ei enää vastattu. Tiedot olen lähettänyt myös ko firman metsäpäällikölle, jolle myös soitin metsästä asiasta, kun kävin ensimmäisen kerran toteamassa.

    Ja eihän GPS:n toimivuudella ole mitään tekemistä avohakkuun muuttamisessa poimintahakkuuksia, jollaista ei ollut ko kohteessa myyty.

    Kohde on täysin pilalla, kun nimenomaan tihkupinnan pintaan nousupaikka on hakattu ja metsäkoneilla yliajettu urille. Vie vuosikymmeniä varmaan ainakin ennen kuin palautuu jos palautuu. Pohjois-Suomesta on kyse. Eikä peitteisyyksiä tai muuta vitikkoa ole haittaamassa näkyvyyttä ollut.

    Tiedustelin ostomieheltä, että kävikö hän itse toteamassa tapahtuneen, mutta ei ollut vaivautunut.

    Metsänmies

    Laita vaan pasi74 Metsäkeskus asialle. niille tuollaisten asioiden hoitaminen kuuluu. Nuo ostofirmat ”unohtavat”helposti asian ja odottavat, että sinäkin unohdat.

    pasi74

    Siis siellähän se on Metsäkeskuksella, nehän tämän alun perin laittoivat vireille, mutta kun ei tunnu siellä etenevän mihinkään. Jäänyt itselle jo kuva, että metsäkeskuskin olisi halunnut jo  unohtaa asian, mutta kun olen kysellyt missä mennään niin ovat aina jonkin vastauksen antaneet.

    En haluaisi viranomaisista ajatella niin, mutta hieman on alkanut tuntumaan että firman etu on myös Metsäkeskuksen etu. Toivottavasti olen tästä väärässä.

    pikkutukki

    Pieleenhän tuo on mennyt ja pahasti . Hakattu leimikon ulkopuoliselta alueelta ja ilman hakkuuilmoitusta , tuosta  metsäkeskus tavallaan ärhäkkä ! Ostomiehen tulisi käyttäytyä nyt fiksusti ja minimoida vahingot asiakkaaseen päin , näissä miehet punnitaan aika tarkkaan , pitäisi olla edes pahoillaan . Ja mielenkiintoinen on tämä keskustelu , jossa osassa tuntuu Pasi74 olevan tarinan konna .

    Jean S

    Ennen kun alan nyt sanomaan asiaan enempää, niin kysyisin Pasi74:ltä mitä sinä haluat lopputulokseksi asiassa eri osapuolten kannalta? Se vaikuttaa paljon siihen, mitä tässä pitäisi neuvoa.

     

    Timppa

    Laske ensin vahinko.  Siis saamatta jäänyt ympäristötuki vähennettynä saamillasi alueen puunmyyntituloilla.   Jos jää jotain saatavaa, tee tästä lasku ja lähetä sähköpostilla ostajafirman johtajalle saatekirjeen kanssa.  Kirjoitat, että odotat laskun mukaista suoritusta.  Toteat, että kaipaat vain korvausta aiheutetusta vahingosta.

    Arvonlisäveroahan ostajan ei tarvinne maksaa, koska et myy tavaraa etkä palvelusta.

    Jäät odottamaan rahojen tuloa tilille.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 143)