Keskustelut Puukauppa Luvaton metsälakikohteen hakkuu

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 143)
  • Luvaton metsälakikohteen hakkuu

    Meillä metsäfirma hakkasi luvatta metsälakikohteen(tihkupinta) muun hakkuun ohessa(2017). Tämä tuli julki, kun haimme ympäristötukea kuviolle. Emme saa nyt ympäristötukea, kun kuvio on hakattu. Metsäfirma ei ole alkanut asian suhteen mihinkään, vaikka olen kysellyt korvauksen perään. Metsäkeskus aikoi tutkia asiaa, kyseli meiltäkin asiasta, mutta taisi asia jäädä silleen. Onko tämä normaalikäytäntö?

  • Tolopainen

    Onko korkeimmanoikeuden päätöstä siitä, mikä tarkkuus kuvion rajalla on maastossa, miten nuo on ennen gps aikaa tarkistettu, kun tarkkuus on riittänyt silloinkin.

    jees h-valta

    Aivan noin Pihkatappi. Minullekkin tulee ilmoitus älykännyyn jopa kuvionumeroiden tarkkuudella missä mennään.

    Tolopainen

    Kaikille ne tulee nykyisin, ostomies soittaa edellisenä päivänä ja urakoitsijalta tulee tekstiviesti kun aloittavat. Viimeksi tuli Espanjaan.

    Metsänmies

    Noo, laitampa tähän oman juttuni. Itselläni on idea, miten toimia, mutta haluan kuulla miten kukin toimisi. Tämä on sitten tosi juttu. Omistan muutaman hehtaarin metsäpalstan, (entinen pikkutila, jossa vielä joitain rakennuksia) joka on sivutien päässä. Tie siis loppuu minun tontille. Kaikilla päätien, ja palstani välisillä maanomistajilla on tienkäyttöoikeus, myös minulla. Missään välillä, ei myöskään tontillani, ole kunnollista kääntöpaikkaa. Hakkasin viime talvena muutaman sata mottia puuta. Talvella siihen saatiin tampattua kääntöpaikka. Istutin viime kesänä hakkuualueen.  Tuohon välille tekivät kaksi puukauppaa, eri ostajille. Nyt toinen on hakattu, viime viikolla. Tie on aukaistu tontilleni asti, kääntöpaikka on tehty , että vaikka kaksi rekkaa olisi yhtä aikaa, kyllä sopisi. Noita istuttamiani taimia on työnnetty lumien mukana, osa näkyy penkan päällä. Olisiko ollut kohteliasta pyytää, saako kääntöpaikan tehdä tontilleni?, Välillekin se olisi ollut talvella mahdollista.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kyllä olisi pitänyt pyytää lupa kääntöpaikalle. Voit vaatia tienkäyttömaksua puun ostajalta. Vastaisen varalle olisi tiekunnan kyllä tehtävä kääntö- ja varastopaikkoja.

    derHorst

    Metsäkeskuksesta sen verran, että viranomaista sitoo hallintolaki. Asia on hoidettava kohtuullisessa ajassa. Tässä esimerkissä tuo ei totedu. Metsäfirman osalta kyseessä on sopimusrikkomus, jos on hakattu sovitun leimikon ulkopuolella. Siitä on oikeuskäytäntöä olemassa, usein kaksinkertainen puun hinta.

    Mutta ehkä pahiten tässä näkyy tuo kunnioitus metsälakikohteita kohtaan: firma ei välitä, metsäkeskus ei välitä ja palstalla olevat naureskelevat vahingolle. Laki on kuitenkin säädetty noudatettavaksi.

    Tolopainen

    Mutta mutta, näinhän tapahtuu usein, että kuvion raja ei ole hakkuun kannalta ihan järkevässä paikassa ja sovitaan,,että hakataan myös ojan toinen puoli, joka muuten jäisi hoitamatta. Eikä siihen kukaan puutu, tämäkään hakkuu ei olisi koskaan edes tullut tietoon ilman tuota suojeluanomusta.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kyllä tuosta tulee ainakin PEFC-sertifiointiin poikkeamahavainto. Jonkinlainen korvaus puun ostajan taholta varmaan olisi kohtuullinen. Isosta puumäärästä tuossa ei liene kyse.

    Tolopainen

    Hakkuuilmoitus on juridisesti aika merkityksetön nykyisn, eihän se ole mikään lupa vaan pelkkä ilmoitus, jonka metsäkeskus kirjaa. Yhdelle tuttavalle tuli metsäkeskuksesta hakkuusuosituksia, jossa oli mukana myös suojelussa olevat alueet.

    Metsänmies

    derHorst puhuu asiaa. Firmoille nuo lakikohteet ovat sivuseikka, luulusi kuitenkin jo maineensa vuoksi korvaavan aiheuttamansa vahingon. Taloudellisesti ei ole kysymys suuresta asiasta. Metsäkeskus on viranomainen, ihmetyttää, jos ei hoida tehtäviään.

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 143)