Keskustelut Metsänomistus Mehtästysoikeus ja sen siirtyminen maakaupoissa

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 163)
 • Mehtästysoikeus ja sen siirtyminen maakaupoissa

  Olisin kysynyt että miten se menee kun tekee mehtäkaupan pitääkö tehdä uusi vuokrasopimus vai loppuuko kauppakirjan teossa metästyskin ? Meneekö seuralle

  ilmoitusta tilavaihdoksista ? 30 vuotta olen mehtiä omistanut ja vuokrannu ja tänä syksynä sain ensimmäisen kerran hirvenliha palan 🙂

 • wanhajätkä

  En vaan pääse kärryille sinun ajatuksenjuoksusta. Vaadit seuroilta ja laiskoilta makkaranpaistajametsästäjiltä tehokkaampaa kannanhoitoa. Seuraavassa lauseessa jo kerrot että vastikkeettomasti metsästäjät ei mailleni tule. Minusta tässä on ristiriita. Jos metsästäjät vaatisivatkin sinulta vastiketta tullakseen sinun palstoille? Varmaan sinä antaisit kossupullon kaatoryypyiksi ja kopan kaljaa makkaratulille ja hirviporukka puolestaan sinulle köntin lihaa. Kanta tulisi hoidettua.

  Varustaudu jo valmiiksi  Jallupullolla seuraavaan vuokraneuvotteluun. Jahtipäällikkö tulee lihaköntin kans tekemään vuokrasopimusta ja allekirjoituksen jälkeen vaihdetaan vastikkeet…

  Nuinko se pitäs mennä

  jees h-valta

  Kyllä minä annan vastiketta riittävästi jos harrastusryhmä sieltä pääsee vuotuiset lihansa plokkaamaan .Ei mielestäni ole kohtuutonta vaatia alueesta vuokraa vaikka siitä toki hyötyä omalle metsän kasvatukselle olisikin. Tosin olen siinä poikkeustapaus jokatapauksessa koska olen joutunut itse hoitamaan taimikoideni suojauksen. Ehkä se sitten johtuu tulilla viihtyvästä harrasteryhmästä. Mutta he käyttävät myös minun metsäteitäni hyödykseen ja niiden ylläpitokaan ei ole ilmaista. Onko tosiaan silloin vain asenne, ottakaa olkaa hyvä, aivan kohdallaan. Minulle ei ole pakollista tulla hirvijahtiin jos säännöt minulta eivät miellytä. Niinhän se on asunnon vuokrauksessakin. Kyllä vuokranantaja on se joka säännöt määrää. Ihmettelen Visakallon ”rähmällään” oloa. En usko että sinun metsätaloutesi on piiruakaan parantunut hirvijahdeista. Kyllä se on taimikoiden hoito ja tehokas metsänkasvatusketju joka sen on tehnyt. Kuten pitääkin. Minulla ei taimikkoa (lehtipuu) ole mahdollista hoitamalla saada pysymään kasvu-uralla koska hirvet syövät jokatapauksessa lehtipuun, oli se sitten hoidettua tai ei se taimikko. Siksi olen neuvotellut Riistakeskukselta aivan omat avut ja siinä ei metsästäjillä ole osaa eikä arpaa. Eivät ole tarjoutuneet koskaan edes pystytys/tahi ylläpitoon osallistumaan. Pitäsikö sinne päästää vielä hajottamaan aidatkin vastikkeetta? (kuten myös on monet kerrat käynyt hirvestyksen aikaan).

  wanhajätkä

  Jesse. Neuvotteleppa nyt myös ne kaatolupamäärät ajan tasalle. Nekin määrää  Riistakeskus ja siinä ei ole metsästäjillä osaa eikä arpaa. Jos kaikki naapurisikin olisi yhtälailla  kotiinpäin vetäjiä niin me harrastelijametsästäjät tulisteltaskin teidän alueen rajalla paistellen makkaraa. Teidän reservaatista aina joku kuitenkin tökkii ulkopuolellekkin. Helppoa halpaa ja hauskaa….helppo plokata vuotuiset lihasa…

  jees h-valta

  älä puhu potaskaa wanhajätkä, kyllä ne luvat hakee metsästäjät, ainakin tähän maailman menoon asti. Kyllä olen R.Laajalta asiaa muutaman kerran tiedustellut ja vastaus on että kaikki haetut luvat on myönnetty. Ainoastaan viime vuonna jotain poikkeavaa sählinkiä oli.

  MJO

  Ammattilainen ei mene vuokraamattomalle maille ajamaan hirviä aseettomanakaan koska se on laitonta !

  Miten niin laitonta? Läpikulku kuuluu jokamies oikeuksiin.

  Jätkä

  ”En ole mitenkään erityisen vuokrausvastenmielinen mutta ilman vastiketta ei minun maillani metsästetä ja on seura joka maksaa rahalla ja tuo silti lihaa, on seura joka nyt ajanmukaisti vuokrasopimuksen ja lupasi vastikkeena lihaa, vuosittain. On sitten nämä pienet paikalliset joille sen ymmärtäminen tuntuu yllättävän vaikealta. Mutta nyt ollaan pikkuhiljaa pääsemässä eteenpäin ja varmasti teen määräaikaisen sopimuksen. Mikä tässä wanhajätkää niin häiritsi? Se että neuvon vastikkeelliseen vuokraamiseen-ko?”

  – Tyhmiä tuntuu olevan metsästäjät Jeessin maiden ympärillä. On jokseenkin sama, jääkö alueen keskelle pieni lämpäre pois pinta-alasta, koirat aivät rajoja tunne, vaan tuovat hirvet vaikka pihojen ja peltojen läpi ampumaketjuun.

  Toki jotkut ovat niin tarkkoja ”omista maistaan”, että kyttäävät jahtien aikaan rajojaan, mutta koiralle on turha puhua.

  Ei kukaan ole myöskään pystynyt hirvestäjien liikkumista maittensa yli, kunhan eivä selkeästi hätyyttele ja melua kulkiessaan.

  Meillä hirviporukka on tehnyt esim RS- hommia joka kesä vuokran vastineeksi ja ne, joilla ei ole ollut siihen mahdollisuutta, ovat hoitaneet osuutensa muilla tavoilla.

  MJO

  Minulle on ihan sama istuvatko metsästäjät tulilla, jos myönnetyt kaatoluvat hoituvat. Tuskin ne tulilla istuvat päättävät haettavien lupien määristä.

  Täällä ainakin RHY kaikki luvat haentaan ns. yhteisalueena. Yhteensä n. 600 lupaa. Eikä siinä 1000 rivi metsästäjältä kysytä yhtään mitään.

  harrastelija harrastelija

  pikkutukki :” Harrastelijan logiikkaa ! Ammattilainen ei mene vuokraamattomalle maille ajamaan hirviä aseettomanakaan koska se on laitonta !”

  En tunne yhtään ammattimaista hirvenmetsästäjää? Ammattisalametsästäjistä kuulee joskus huhuja. Jos alueella on joku pikku läntti vuokraamatonta metsää, niin ei sitä kyllä kannata kiertää erikseen. Eikä koirat ja hirvet tiedä, että onko joku alue vuokrattu vai ei.

  Ei taida ”pikkutukki” olla perillä käytännön hirven pyynnistä?

  Jätkä

  Metsästysoikeus tai maanvuorausoikeus eivät suinkaan siirry automaattisesti maanomistuksen muuttuessa,

  Jos kaupassa siirtyy vuokra-sopimukset, niin kyllä se täytyy olla kauppakirjaan merkittynä.

   

  MJO

  Kyllä metsästysoikeus siirtyy ja jatkuu automaattisesti, mutta uusi omistaja pystyy sen irtisanomaan. Ei minun metsätila kaupat ainakaan siitä jäisi kiinni.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 163)