Keskustelut Metsänomistus Melkoinen tarina

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 237)
  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Hankintahakkaajankin luona voi tehdä yllätyksenä kontrollimitan tai sitten voidaan käyttää tehdasmittaa. Kriittisempää on se tuleeko tukki- ym. mitat ostajan vai myyjän matriisilla; luultavasti ostajan.

    Jovain

    On ihan käsittämätöntä miten tiukassa on vanhat asenteet. Stihlkö riittäisi 1000 hehtaarille hakkuisiin. Minä uskon, että vastaukset ovat erilaisia mitä täällä, kuten laskelmilla yritetään esittää. Saadaanhan se laskelmallinen tulos minkälaiseksi halutaan, sillä ei varsinaisesti ole tekemistä sen asian kanssa. Ainahan voi esittää väittämän vaikka, jokainen prosentti jonka kotiuttaa tuottaa ja sen todennäköisyys on vähintään samaa luokkaa, tai voi olla jopa enemmän, mitä laskelmilla pyritään osoittamaan. Pitäisi tuntea olosuhteet tarkemmin mistä on kysymys. Onhan tässä aika iso ero jo lähtöarvoissa, toisessa maksatetaan ja toisessa kotiutetaan.

    Aimo Jortikka

    Kyllähän sitä voisi ostaa scorpioonin pihaan jos voittaisi eurojackpotissa 90 miljoonaa. En tiedä sitten nikottelisiko verottaja jos ilmottaisi poistoihin puolen miljoonan koneen, kun tekee 200 mottia hankintaa vuodessa. Mut jos tuo menee läpi niin kai sekin menisi. Tosin aikoinaan kun ostin traktoriin metsäperävaunun, tuli verottajalta soitto, jossa epäilivät sen tarvetta kun en ollut aikaisemminkaan tarvinnut. Mutta pitkän puhelun jälkeen lopulta hyväksyivät sen kuitenkin poistoihin.

    Sulli

    Eikös ole semmonenkin viisaus että metsänomistajan tärkein hankinta on toimivat patterit taskulaskimeen.

    mehtäukko

    No eihän ne luota. Ja riskit muutkin kaatuvat myyjän kontolle.Toisaalta sahan tukkimittari on kyllä luotettava.

    mehtäukko

    Ei tässä Jovain ole ”vanhat asenteet” päällänsä, vaan realiteetit. Eikä kuka ole Stilheistä tai Homelitesta vertuuttanut!?

    Planter Planter

    ”On ihan käsittämätöntä miten tiukassa on vanhat asenteet. Stihlkö riittäisi 1000 hehtaarille hakkuisiin.”

    Tarkoitin, että ostamalla 1000€ stihl raivaussahan ja käyttämmällä sitä ja taskulaskinta pääsee parempaan taloudelliseen tulokseen. Se on kannattavampi hankinta, kuin lähes miljoonan euron korjuuketju yhden miehen operoimana. Vai aiotko Jovain alkaa painaa tuolla hankkimallasi investoinnilla, kolmea vuoroa kahdella koneella yksin?

    Puuki

    Joskus aikoinaan oli oman metsäperäkärryn hankinnan kannattavuusrajana 600 mottia hankintapuuta/vuosi.   Silloin oli puulla parempi hinta ja kärryjen hinnatkin taisi olla nykyistä alempia.    Ei tarvi olla paljon helmitaulua kummempaa laskinta, kun voi jo laskea miten kannattaisi satojentuhansien koneketju hankkia ja mikä tulisi olla korjuumäärä siihen ilman lottovoittoa tms. ylimääräistä tuloa.

    Jovain

    1000 ha on jo sellainen pinta-ala, että sillä pinta-alalla kannattaisi jo oma korjuuketju hankkia. Laskentatapoja on niin erilaisia, ei siihen helmitaulua tarvita ja osuuskunnat ja yhteismetsät ovat ihan hyviä lähtökohtia siihen, jos omat pinta-alat eivät riitä. Ja ainahan pinta-alaa voi hankkia lisää. Jostain syystä näin myös toimitaan?

    En minäkään siihen usko, että kymppi riittää. Nythän on kysymys aivan muusta, se kymmppi moninkertaistuu ja mieluummin sen ottaa, kuin käy mäksamaan.

    derHorst

    Onhan siinä 800 000 euroa aikamoinen investointi. Hakkuumäärä on verrattain pieni tuon hintaiselle kalustolle. Mutta jos asian suhteuttaa metsäpinta-alaan 1000 ha, niin tuo on 800 euroa / hehtaari. Paljonkos se kuusen istutus teetettynä maksoikaan?

    Jos jantteri ehtii koneen kestoiällä louskuttamaan koko alan kertaalleen läpi, niin alle uudistuskustannusten jää nollakorkoaikana. Toki tässä tapauksessa raha harrastukseen (hankintahakkuut, metsätilojen ostot) lienevät peräisin jostakin muualta kuin lainana paikalliselta osuuspankilta, muuten voi pankinjohtajakin viettää unettomia öitä.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 237)