Keskustelut Metsänhoito Metka-tuki

Esillä 10 vastausta, 201 - 210 (kaikkiaan 382)
 • Visakallo Visakallo

  Tolopainen muistaa aivan oikein. ASX:lle oli kyllä ostaja, mutta autoliike tarjosikin siitä enemmän. Elämme nyt autokaupassa hyvin erikoisia aikoja.

  Kalle Kehveli

  Polttomoottoriautot tulevat olemaan vielä arvossaan. Kannattaa ostaa ja hyvä, ennen kuin ne loppuu.

  Tolopainen

  Visakallon kannattaisi vaihtaa myös pienempi kulutuksinen raivaussaha, kun ASX osoittautui liian raskasruokaiseksi.

  Minusta sekä bensamäärä, että Kemerat olivat isompia kuin Visakallo ilmoitti.

  Visakallo Visakallo

  Enpä taida raivaussahoja bensankulutuksen takia nyt vaihtaa. Bensankulutusta lisäävät lämpökahvat ovat vähän niin kuin auton automaattivaihteet ja neliveto, ettei niitä enää pois antaisi.

  jees h-valta

  Mihinkähän sellaisia lämpökahvoja tarvitaan? Kun itse raivaan aivan tavistalvihanskoilla ei ainkaan minulla sormet ole palelleet. Jopa -20 pakkasella viime talvena. Älypuhelin olisi tarvinnut lämpökuoret kun sen akku otti nokkiinsa liiasta kylmyydestä. Mutta onneksi virranottokyky on hiljalleen palautunut. Nytkin lähes joka mänty on pakko repiä käsin alas kun ne ovat latvuksistaan keskenään jäässä ja tykyssä pahasti. Silti hanskat riittävät sen kun tankillinenkin. Ja jos haluaa sen jälkeen vielä jatkaa hanskoja löytyy autosta lisää. Mutta onhan niitä härpäkkeitä, voihan sitä nykyään jopa hanskoja ostaa lämmitysvastuksella jos kädet on ongelma. Minusta raivaussaha on kyllä hyvä olla pienikulutuksinen koska tankilla vetää silloin yhtämittaa pitkään. Hyvässä terässä 2,5-3h:ia laakiinsa. Siinä saa jo hyvää tuntumaa eikä ehkä aina jaksa uutta tankkausta enää harrastaa. Päivä on muutenkin lyhyt nyt. Varsinkin ennakkoraivauksella hiukka metsäkin varjostaa.

  jees h-valta

  Sitä päivän valkenemista tässä vartoillaan.. ja entistäkin lumisempaan metsään.

  Visakallo Visakallo

  Aivan samaa kuin Jesse ajattelin minäkin lämpökahvoista vielä muutama vuosi sitten, mutta kokemus on muuttanut käsityksiä.

  suorittava porras suorittava porras

  Eihän Jesselle kelvannut raivaussahakaan vielä muutama vuosi sitten. Risukot olisi pitänyt hoitaa motolla. Kun se moto lopetti ko kohteissa hommat kesken tai kohde ei kelvannut lainkaan ,alkoi raivaaminenkin kiinnostaa ja hyvä niin. Risukon kasvatusta puolustavia kannanottoja on kuitenkin riittänyt viime vuosiin saakka. Taisi kuitenkin kulua kymmenen vuotta ilman ainuttakaan energiapuukauppaa suurista toiveista huolimatta.

  Kun Visakin jatkaa raivaustouhuja viimevuosien tahtiin,  käy risukontuotantopalkkio hänenkin kohdallaan tarpeettomaksi tai muussa tapauksessa taimikoita ei ole saatu sen hetkisen tuen edellyttämään kuntoon. Pienpuun korjuuseen tarkoitettua tukea ei tarvita ,kun varhaisperkaus ja th tehdään ohjeiden mukaan ja riittävän ajoissa eikä palstaa ole pakko kiirehtiä käsittelemään ennen aikojaan latvusten liiallisen supistumistumisen uhatessa.

  Visakallo Visakallo

  Suorittava kirjoittelee omiaan. Uusi Metkahan vain lisää niitä ajallaan hoidettuja kohteita, mihin voi saada pienpuun korjuutukea.  Nykyisen metka on voimassa seuraavat viisi vuotta, eli kaksi kertaa sen ehtii saada samalle kohteelle. Todennäköisesti lakia jatketaan tämän ensimmäisen kauden jälkeenkin.

  Tolopainen

  Ei rahaa ole pakko ottaa vastaan, mutta pienpuu tukea on maksettu normi ensiharvennuskohteille ja maksetaan edelleenkin uudessa Metkassa. Kun kävin apteekissa ostoksilla sain Kelalta 500€ tuen ostoista, eikä siitä voinut kieltäytyä, vaikka huono oli omatunto.

Esillä 10 vastausta, 201 - 210 (kaikkiaan 382)