Keskustelut Metsänhoito Metka-tuki

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 155)
 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Lopputulos on molemmissa sama ja kepulainen malli tukee hoidon tekemistä ajoissa eikä hoitamattomuutta. Luopuisi samalla pienpuun korjuun tuesta, jota ei enää tarvittane kun energiapuun hinta on noussut.

  Visakallo Visakallo

  Onko Petkeles niin nuori, ettei muista sitä alkuperäistä kepu-Suomea? Silloinhan ei maksettu tukea, vaan pidätettiin puukaupasta vakuussumma sulkutilille, joka vapautettiin, kun taimikko oli hyväksyttävästi vakiintunut. Lisäksi annettiin taimikon osalta 10 vuoden vapautus pinta-alaverosta. Tämä jos mikä opetti meikäläisen ja monet muut aikalaiset uudistamaan metsän nopeasti, ja saattamaan taimikot raivauksilla mahdollisimman hyvään kasvuvauhtiin. Nythän tätä samaa yritetään saada aikaan maksettavilla kemeroilla ja metkoilla.

  Tolopainen

  Visakallo on oppinut palkkion metsästyksen jo äidinmaidossa.

  Visakallo Visakallo

  Sotaväessä ampumaradalla ammuin vieruskaverin puolesta hänen tauluunsa, jotta tämä sai ampumamerkin suoritettua ja kuntoisuusloman. Itselläni oli jo homma hoidossa. Sain häneltä siitä hyvästä kolmet munkkikahvit sotkussa. Kyllä se niissä oloissa silloin tuntui kaikkein parhaimmalta palkkiolta!

  Nostokoukku

  Aika omituisia nämä tukikiemurat Suomessa. Oikeudenmukaisen siirtymän JTF-tukirahaston, joka on turveyrittäjille ja tuotantoa paljon olleille alueille suunnattu tuki turvetuotannon lopettamiseksi, tuet osuvat omituisiin kohteisiin. Etelä-Pohjanmaalla jaettavaa oli 6 milj. €, hakemuksia tuli 8 milj. €, josta puolet oppilaitosten digitalisoimiseen. Yrittäjät ovat kokeneet, että oikeudenmukaisuus tuen jaossa ei ole aina toteutunut. Eipä sen puoleen, kyllä digitalisaation parantamiseen varmaan aihetta on. TEM tilasi uuden ohjelmiston yrittäjien tukihakemusten käsittelyyn. Eipä toiminut, nyt yli 900 yrittäjän tukihakemukset ovat olleet jumissa ja päätökset saamatta vuoden.

  Visakallo Visakallo

  Eikös maataloustuen ja Kemerankin suurimmat summat makseta Helsinkiin, eikä niistä puhuta eikä kirjoiteta mitään, mutta viljelijöiden ja metsänomistajien saamista ripposista jaksetaan jauhaa vuodesta toiseen.

  KeMeRat

  <p>Melkein voisi luulla, että ne ”helesiinkiläeset” ois sitten myös metsänomistajia ja isäntiä jos kerran niille on sama tuki myönnetty.</p>

  Visakallo Visakallo

  KeMeRat ei tunnu oikein olevan perillä, mihin kaikille tahoille näitä tukirahoja ohjataan. Maanviljelijät ja metsänomistajat ovat niistä vain yksi osaryhmä. Löydät kyllä tarkoittamani tiedot itsekin, jos haluat hieman sivistää itseäsi.

  reservuaari-indeksi

  Näitä sala peräsii ”supo-tietoja” onnii vuosiin varrella riittännä. Kene raattorit ropelien juurella tyvenen varalla. Yhtiöitten vuosi kertomuksista voi laskeskella y-järjestöille maksetut suojelu rahat. Ja niin eelleen.

  Pitäs linkki saaha, muuten nuo on vaan olettamuksii ilimassa.

  Mutta hyvä että ei anna tottuuksien häiritä juttuloihen tulova. Elliitin korkeimmalla tasolla hyväksytty tapa.

  Hanna

   

  Visakallo Visakallo

  Eipä ne Hanna mitään salaisia ”supo-tietoja” ole, kun kaikki on löydettävissä netistä valtionhallinnon sivuilta.

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 155)