Keskustelut Puukauppa Metsä alan lakkoilu

 • Tämä aihe sisältää 1,267 vastausta, 55 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten AvatarPuuki toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1,241 - 1,250 (kaikkiaan 1,267)
 • Metsä alan lakkoilu

  Törkeää, jumalattomien suota?

  Suomalainen kateus on tunnettua!

  Yhteen hiileen puhaltaminen kadonnut,ken tietää, mutta yhteisen etumme vuoksi meillä puiden kanssa toimivilla, ole liikoja varoja Lakkoilla.

 • Puuki

  Työmies on palkkansa ansainnut, niinhän se on.   Tehyn sairaanhoitajatkin on tietysti ansainneet palkkansa mutta Tehyn tj:stä (tjkms) en ole niin varma, kun on parempi palkka kuin pääministerillä.  Palakan nousu ollut sillä 3500 € (+30%) alle 10 vuodessa.(Talsa) Sehän riittäisi yksistään yhdelle henkilölle kun on keskipalkka.   Tuskin koko palkan edestä huhkii kuitenkaan hommia.

  Mo:tkin ansaitsee palkkansa eli kunnon hinnan tuottamastaan puusta, ja suojeluun menevistä metsistä ja ykköspuista (säästöpuut) myös. Ei puutu kuin maksajat tai oik. maksuhalua. Rahaakin olisi heillä millä huolehtiä vähän entistä paremmin myös puuhuollon jatkuvuudesta,  ja myös hiilinielun ylläpitämisestä.  Myös ökyrikkaat järjestöt (GP & FSC-serti esim.) voisi kantaa kortensa kekoon suojelukustannuksiin osallistumalla, kun ovat olleet lisäkuluja aiheuttamassakin.

  Tolopainen

  Tehyn puheenjohtaja Rytkönen on hoitanut palkkansa kuntoon ilman lakkoja, 14900€/kk ja autoetu. Kun aloiti oli palkkakuopasta sai vain vähän yli 10k€, 30% palkka noussut hänen aikanaan. EDIT

  Rane

  Lakkoilu näyttää herättävän vahvoja tunteita(lakkoilun/palkankorotusten puolesta).Ei kuitenkaan niin vahvoja että yksikään haastateltava olisi valmis maksamaan lisää lapsiensa hoidosta.Ajatus ilmeisesti on että jossakin on hirmuinen rahasäiliö josta kitsaat päättäjät ilkeyttään eivät jaa avokätisemmin tarvitseville.

  Kunta-alan lakko herättää vahvoja tunteita päiväkodissa olevien lasten vanhemmissa – Taloussanomat – Ilta-Sanomat

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Eräs ystäväni ehdotti että korotetaan veroja palkankorotusten turvaamiseksi, mutta tiedosti myös lähestymistavan ongelmat. Veropotti on Ranen rahasäiliö, ja sen kokoa voidaan kasvattaa sillä keinoin että ei laiteta liikaa kapuloita elinkeinoelämän rattaisiin.

  Rane

  Veroja tietysti joudutaan korottamaan.Lisäksi joudutaan harkitsemaan näiden ”ilmaispalvelujen” maksujen korottamista.Vähentää turhaa käyttöä ja se auttaa koska hirmuisten palkankorotusten jälkeen väkeä ei ole varaa palkata lisää vaan pikemminkin palveluja on vähennettävä.

  mehtäukko

  Suomella ei ollu öljyä kuten Norjalla, mutta turvetta on ja paljon. Sitä ei vaan saa jollain s…….n viheropilla hyödyntää, jotta kansantalouskin kohenisi!

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Verojen korotus alkaa olla loppuun kuljettu reitti. Taitaa olla niin, että puolet kansasta todellisen  verotaakan kantaa. Alaikäiset eivät veroja yleensä maksa, samoin takuueläkeläiset vain välillisiä veroja. Pienituloisten veroista ei myöskään paljoa kassa täyty, useimmat palvelujen kautta voitonpuolella suuremman osan elämästään. Monen eläkekin toisten maksama. Keskiluokka maan pystyssä toistaiseksi pitää, rikkaita vähän ja niistäkin osalla mahdollisuus keplotella verojensa kanssa toisin kuin tavallisella tallaajalla.

  metsätie

  Nyt olisi aihetta puunmyyntilakkoon.
  Kuitupuun- ja hakepuun hinta on täysin ala-arvoinen, samalla kun  metsäfirmat tekevät miljardituloksen.
  Kuitupuun hinta juuri sama kuin v.1980, ja vielä verot.
  Palkat ovat kymmenkertaisuneet ja sellun hinta 20-kertainen.

   

  Apli

  Kyllä, nyt olisi sen aika, uskon joka tapauksessa puun hintojen  reiluun nousuun jotenka omat puukaupat on tauolla ja niin tuntuu olevan monen metsänaapurinkin.

  mehtäukko

  Jos meinata pitää olemassa olevia tehtaita ja puun kysyntää/ kilpailua yllä, puun myyntilakko on vihon viimeinen virhe. Teollisuus kyllä saa siirrettyä tehtaitaan ulos tai sulkee kiitettävästi toisten palkkakuoppien kaatuiluista johtuen. Lakkolaisilla on sulkemisten jälkeen jäljellä tyhjät housut.

  Mitä tekee mo kaupaksi käymättömillä puillaan?

Esillä 10 vastausta, 1,241 - 1,250 (kaikkiaan 1,267)