Keskustelut Puukauppa Metsä alan lakkoilu

 • Tämä aihe sisältää 1,267 vastausta, 55 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 2 vuotta, sitten Puuki toimesta.
Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 1,267)
 • Metsä alan lakkoilu

  Törkeää, jumalattomien suota?

  Suomalainen kateus on tunnettua!

  Yhteen hiileen puhaltaminen kadonnut,ken tietää, mutta yhteisen etumme vuoksi meillä puiden kanssa toimivilla, ole liikoja varoja Lakkoilla.

 • Tolopainen

  Olet asian ytimessä esim. Britannia on paljon edellä, mutta siellä kaikki hoitsut ovat tummaihoisia. Suomi yrittää epätoivoisesti pitää omia tyltsiään hoitajina, vaikka työmotivaatio on heiltä loppunut jo vuosia sitten. Liian helpolle tottuneet ihmiset ei pärjää hoitoalalla, aivan turha kouluttaa.

   

   

  Puuki

  Sotea kokeiltiin ennakkoon Kainuussa Lipposen aikoinaan tekemällä päätöksellä.  Erikoisterveydenhoito keskitettiin terv.keskusten ulkopuolelle. Sitten priorisoitiin, jos ei ole työelämässä aktiivisesti (työterv.puolella yksityisellä) , ei tule lähetettä jatkotutkimuksiin , jos terv.keskuskuksessa ei onnistu lekuri määrittämään mikä on sairaus ja sen mahdollinen hoitopolku.   Jos ei ole varaa mennä yksityiselle, saa ohjeen ottaa buranaa ja mennä kotiin odottelemaan ”parempia aikoja”. Osa kunnista ja kaupungeista (2 kpl) velkaantui aika paljon lisää yhteisen terv.hoitokommuunin ja varsinkin sen hallinnon lisääntymisen takia   yhteisistä lisäkuluista.  Kun yhteisessä terveysyhtymässä oltiin,niin sairaita petipotilaita saatetaan ajeluttaa paikasta toiseen sen mukaan mihin sopii. Se lyhentää helposti elin-ikää, kun oikein huonokuntoista kuljetellaan paikasta toiseen esim. leikkauksen jälkeen, kun pitäis olla rauhallinen paikka toipua.   Tullee säästöjä ja haittoja ko. henkilölle samalla.   Se on sitä kun mennään säästöt edellä eikä muusta ole niin enää väliä.

  Tolopainen

  Jos valitsee asuinpaikakseen syrjäseudun, valitsee huonommat terveyspalvelut, jos ei itse maksa yksityisistä palveluista. Jos auton vakuutusten hinnan laittaa vuodessa terveysvakuutuksiin, saa käyttöön yksityiset palvelut ja alle kahdessa viikossa käytössä on erikoislääkärin palvelut. Saa nuo yksityiset palvelut tietenkin aina rahalla, mutta ilman vakuutusta voi mennä muutama tonni leikkaukseen, jos sellaista tarvitsee

  Puuki

  Rahaa ja velvollisuus olisi valtiolla huolehtia kaikista kansalaisistaan ja veronmaksajista koko valtion alueella mutta kun pitää laittaa ne rahat toisarvoisiin kohteisiin.  Ei pitäisi rahoittaa niin paljon esim. Italian mafiavetoisten taloussotkujen setvimisiä paremmalle mallille tai aiemmin Kreikkaan panssarivaunujen hankintoja ja niille velkaa antaneiden saksalaisen ja ranskalaisten pankkien voittojen kotiuttamiseen .

  Vielä ei ole tilanne (toistaiseksi ainakaan) täällä ihan  yhtä huono kuitenkaan kuin itänaapurissa jossa ”yhteiset” varat keskitetään eliitille (kuten tehtiin jo NL:n aikaankin) , armeijalle  ja Moskovaan.

  Melko moni on kiinni syrjäseudulla mökissään koska maksaa siitä asumisesta mm. korkeat kiinteistöverot, jätemaksut, sähkömaksut ym ja tönojen myyntihinnat on laskeneet jo aikoja sitten.  Tosin moni haluaa pakoon pääkaupunkiseudun slummimaisesta asumisestakin haittoineen, koska korona ja muu häslinki on siellä hankala vierailija ellei sitten ihan pysyväkin.

  Tolopainen

  Sote nielee rahaa vuodessa 20mrd€ paljonko olisi halua maksaa lisää. Sehän on paljon järkevämpää ostaa itselle palvelut, eikä maksaa muille, joita ei itse tarvitse. Nämä ovat asioita, joista ei tarvitse äänestää, ne voi hoitaa helposti verkossa. Vakuutuksia on tarjolla.

  Kalle Kehveli

  Voithan muuttaa omaan saareen ja perustaa oman valtakuntasi. Suomen veroja et silti pääse karkuun.

  Puuki

  Jos mulle puhut KK , niin aion muuttaa esim. vihreiden puoluetoimistoon . Valtaan sieltä 10-20 %:n alueen , siitä riippuen miten paljon saapi Ville keploteltua yksityisten metsiä pakkosuojeluun lisää.

  Tolopainen

  Niin kyse oli siitä, että on hyvä, kun on vaihtoehtoja. Julkiset palvelut hoitaa massoja, mutta jos haluaa voi tehdä jotain itsekin terveytensä hyväksi. Kuten mainitsin 1.2 milj ihmistä on ottanut terveysvakuutuksen. Oletan että siihen on painavat perusteet.

  Jätkä

  Vakuutusbisnes on rahantekoa oikein isossa mittakaavassa. Siinä nettosaaja on vakuutusyhtiö ja nettomaksajana on suurin osa vakuutuksen maksajista.

  Tottakai tuntuu kivalta, kun vakuutusyhtiö maksaa muutaman tonnin hoidon / leikkauksen, mutta jos on normaali asiakas, hän on keskimäärin jo maksanut ainakin tuplaten kaikki kulut. Pykäliä pitäisi viilata sen verran, että KELA ei maksaisi sentinkään osuutta noista ”palveluksista”, jotka on vain rahastuskeinoja.

   

  Tolopainen

  Eihän vakuutukset ole pakollisia. Mutta jos on pieniä lapsia ja pitää päästä hoitoon nopeasti,monet niitä ottaa. Aika helppo käydä klinikalla teettämässä jokin välitöntä hoitoa vaativa toimenpide. Joka vaatii erikoislääkärin.

   

   

   

   

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 1,267)