Keskustelut Puukauppa Metsä alan lakkoilu

Esillä 10 vastausta, 1,251 - 1,260 (kaikkiaan 1,267)
 • Metsä alan lakkoilu

  Törkeää, jumalattomien suota?

  Suomalainen kateus on tunnettua!

  Yhteen hiileen puhaltaminen kadonnut,ken tietää, mutta yhteisen etumme vuoksi meillä puiden kanssa toimivilla, ole liikoja varoja Lakkoilla.

 • MaalaisSeppo

  Ei ole pelkoa puunjalostusteollisuuden (pl paperi) siirrosta ulkomaille. Muissa maissahan on puu yleensä paljon kalliimpaa kuin Suomessa. Toistaiseksi itse keskityn tänä vuonna hankintahakkuisiin, ellei puun hinta nouse merkittävästi.

  Rane

  ”Jos meinata pitää olemassa olevia tehtaita ja puun kysyntää/ kilpailua yllä, puun myyntilakko on vihon viimeinen virhe.”

  Puun myyntilakko taitaa olla käytännössä vaikea junailla kilpailulainsäädännöstä johtuen.Lähinnä kyseeseen tulisi osalla metsänomistajia jonkinlainen nousevien hintaodotusten edellä tapahtuva myynnin panttaaminen.Tämäkin on puun ostajapuolelle helppo murrettava.Nostaa puusta maksettavaa hintaa.

  Jätkä

  Jospa lopettaisitte tuon kadehtimisen, järjestäytyisitte oikeaan liittoon, joka toimisi teidän edunvalvojana valtakunnallisesti, neuvottelisi aina uudet – paremmat hinnat, joita ei voisi alittaa.

  Toki sopimuksissa pitäisi olla myös korjuutekniset vaikeustekijät, jotka taksotettuina muodostaisivat hinnan. Tietysti myös runkohinnoittelu kuuluisi mukaan.

  Tuolle on vain pikkainen este: Porukasta ei tiukan paikan tullen löydy sen vertaa ”munaa”, että tuollaisen liiton pomoksi pitää valita nainen – Olisikohan Sanna Marin tulevaisuudessa kaytettävissä?

  Tolopainen

  Osto ja myyntikartellit on kielletty. Valtakunnalliset puunhintasopimukset on lopetettu jo vuosikymmeniä sitten. Vain työmarkkinoilla on ay liikkeen työvoiman myyntikartellit sallittuja. Nekin on jo aivan toivottomassa tilanteessa. Joku neuvosto muka päätti paljonko veronmaksajilta ryöstettäisiin rahaa julkiselle työvoimalle. Ei 400000 työntekijän joukoille voi jakaa holtittomasti uutta rahaa.

  Päätän itse myynkö puuta ostomiehen tarjoamalla hinnalla, eipä siihen mitään joukkovoimaa tarvita.

  Jätkä

  Joo. Järjestäytymättömänä saakin tyytyä siihen, mitä suostutaan antamaan. Ei edunvalvontaa voi kieltää millään lailla. Ei lakkoakaan voi kieltää niin, että lakkoja ei tulisi. Mitä tekee kieltäjä, kun kielto ei toteudu? Kyllä hänellä on vain ”Poru varana”, mutta tehän olette lähinnä siinä mestareita, – meinaan poraamisessa (itkemisessä)

  Tolopainen

  Eläkkeet nousivat tammikuussa 2.2% eikä tarvitse liitolle maksaa mitään. Kunta-alan palkat eivät ole nousseet vielä senttiäkään tänä vuonna, vaikka ovat lakkoilleet. Kalliiksi tulee työntekijöille tuo liittojen propakandakoneiston elättäminen.

  MaalaisSeppo

  Kartellisäännöt taitavat olla esteenä puunmyyntilakolle, mutta kieltävätkö tarjouspyyntölakon? Emme siis kieltäydy myymästä, jos joku esittää todella hyvän ostotarjouksen.

  Jätkä

  Suomi on edelleenkin Kartellien luvattu maa, mutta puunmyyjät eivät voi perustaa kartellia, koska heitä vastassa ovat yhtiöt, jotka edelleenkin toimivat kartellissa, vaikka se on kielletty. On myös kilpailunrajoituslaki, mutta sekään ei koske puunmyyjiä.

  Puunmyyjien yhteenliittymää voisi verrata Osuuskunta Metsäliittoon, joka nykyisellään ei enää oikein toimi, ennen sen ja Metsänhoitoyhdistysten ”munat olivat samassa kopassa”. Jos puunmyyjillä olisi oma liitto, se voisi yrittää muodostaa Monopolia, jolla olisi määräävä asema, jos tuo liitto pitäisi, mutta sehän ei pidä.

  Siinä kävisi samoin, kuin aikaisemmin kävi lupaavasti alkaneiden yhteismyyntien kanssa. Porukat keräsivät isoja puukauppoja varten useita tuhansia kuutioita sisällään pitäviä kauppakokonaisuuksia, joita nuo ”Kolme iloista rosvoa” koitti rikkoa ostamalla muutaman – taikka jopa vain yhden isomman tilan ulos yhteismyynnistä.

  Metsäteollisuus on aina pelannut vähintään ”harmaalla alueella”, josta touhusta se viimeksi oli oikeudessakin, todettiin syyllisiksi, mutta ei sanktioita tullut muille kuin metsänomistajille, josta DA-Harjavalta Trolli oli riemuissaan. (Idiootti).

  Tolopainen

  Mistä sellainen käsitys on peräisin, että joukkovoimalla saisi parhaat hinnat. Monen puunmyyjän hinta voisi laskea, jos olisi valtakunnalliset hinnat. Kyllä työmarkkinoilla parhaat palkat on liittoon kuulumattomilla asiantuntijoilla.

  Jätkä

  Joukkovoima osoitti tehonsa silloin, kun teollisuudella oli virallinen Kartelli. Se piti täydellisesti. Se pitää nytkin, kun esim MG ei maksa kunnon hintaa puusta, mutta tuo murskekuorman/pari, antaa lippiksen ja toppaliivin logolla ja vielä lisäksi ostaa hakkuutähteet ja kannot, sekä istuttaa uudet taimet ilmaiseksi, mutta hinta on ”kiveen hakattu”. Eli rintamassa seistään. Tilastoissa ei näy tuo ”Boonus”.

Esillä 10 vastausta, 1,251 - 1,260 (kaikkiaan 1,267)