Keskustelut Puukauppa Metsä alan lakkoilu

 • Tämä aihe sisältää 1,267 vastausta, 55 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 2 vuotta, sitten Puuki toimesta.
Esillä 7 vastausta, 1,261 - 1,267 (kaikkiaan 1,267)
 • Metsä alan lakkoilu

  Törkeää, jumalattomien suota?

  Suomalainen kateus on tunnettua!

  Yhteen hiileen puhaltaminen kadonnut,ken tietää, mutta yhteisen etumme vuoksi meillä puiden kanssa toimivilla, ole liikoja varoja Lakkoilla.

 • Tolopainen

  MB investoi Suomeen miljardeja. Missä ne Enskan ja UPM;n uudet biotuotetehtaat ovat, Etelä-Amerikassa. Ilman Metsäliiton tehdasinvestointeja kuitupuun hinta olisi vielä nykyistä heikompi. Uusi suursaha lisää myös tukin kysyntää. Erittäin hyödyllinen yhtiö metsänomistajille.

   

  Apli

  Totta, Metsäliitto on investoinneissa kyllä on ollut kärki, ja huhujen mukaan Äänekoskelle on tulossa uusi kartonki kone. Upm tuskin Suomeen imvestoi lakkojen jälkeen ihan heti. Stora muuttaa toisenkin Oulun paperikoneen kartongille, sitä päätöstä odotellessa.

  mehtäukko

  Ei kartonki vaan havusorvi.

  metsätie

  Havupuusellun hinta on noussut Euroopassa yli 1 370 dollariin eli noin 1 300 euroon tonnilta. Arkistokuva on Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren tehtaalta Raumalta.
  Pelkkiä sahajauhohintoja puun myyjille.
  Myynilakko tervehdyttäisi tilannetta.

  Metsäkupsa

  Aikanaan oli puunmyyntilakko, vanhempi väki muistaa lopputuloksen. Puunkantohinnat, etenkin kuidun ovat ns. tervehtyneet vuodesta toiseen. Taitaa kuidun nimellishintakin olla sama kuin ennen puunmyyntisulkua. Inflaatiotarkistuksetkin jääneet tekemättä viimeisen 30 vuoden osalta.

  Jotkin metsänomistajat ovat olleet vuosikymmeniä käytännössä myyntilakossa. Eräänkin osalta puunmyyntilakko loppui leipälakkoon, perilliset lipesivät rintamasta myymällä runsaasti puuta multiin laiton jälkeen. Puunmyynti maassamme vapaaehtoista, kuten metsänomistaminen toistaiseksi.

  mehtäukko

  Metsäkupsan tarinasta voidaan lukea ja päätellä, mitä varten omistaa jos se on tuollaista painajaista? Tällaisessa markkinayhteiskunnassa ei vaan mahda paljon yhtään mitään ”vaatia hintaa”. Se on tehtävä järjestelemällä asiat aikanaan tavoitteellisesti, ja koeteltava nauttia sitten ”valoisimmista” puolista…

  Puuki

  Niin se on metsäkonepuolellakin ellei ole firman liekaan jäänyt kiinni vanhoilla hinnoilla.  Voi lopettaa metsän kasvatuksen ja puun myynnin  kuten metsäkoneurakoininkin jos haluttaa, ja pystyy.  Puun markkinahinnat voi tarkistaa esim. Suomenlahden toiselta puolen.  Firmojen ostoalue on Itämeren ympäristö, niinhän se ainakin S-E kertoi.

  Meikäläisellä on päinvastainen tilanne kuin metsäkupsan tutulla. Kun lähden saapasmäkeen (eikä kukaan jää kaipaamaan) , niin muut ei puuta myy enää palstoilta. Enkä myy kyllä enää itsekään, kiintiö alkaa olla täynnä nykyhinnoilla ainakin.  ”Jo näkyy hiirenkorvia hoitakee te muut sorvia,  kuljen ahon laitaa minä ilman paitaa eikä estä kuk. kun matkaa teen” sano).

Esillä 7 vastausta, 1,261 - 1,267 (kaikkiaan 1,267)