Keskustelut Harrastukset Metsä-alan osakkeisiin sijoittaminen

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 219)
 • Metsä-alan osakkeisiin sijoittaminen

  Merkitty: 

  Tänään Metsä Board antoi tulosvaroituksen:

  ”Metsä Board, joka kuuluu Metsä Groupiin, arvioi 9.2.2023 julkistetussa vuoden 2022 tilinpäätöstiedotteessaan, että yhtiön vertailukelpoinen liiketulos tammi-maaliskuussa 2023 olisi suunnilleen samalla tasolla kuin loka-joulukuussa 2022. Loka-joulukuun 2022 vertailukelpoinen liiketulos oli 100,8 miljoonaa euroa.

  Metsä Boardin vertailukelpoisen liiketuloksen tammi-maaliskuussa 2023 arvioidaan olevan noin 89 miljoonaa euroa.”

  Tulos tulee olemaan noin 10% alle arvion ja pörssikurssi putosi 10%. Ostin osaketta päivän päätteeksi hintaan 6,5€. Lisäksi omistan on Stora-Enson osaketta, joka on hieman tappiolla. Koskisen Oy:tä harkitsin mutta vaihto on liian pientä, josta seuraa korkeiden kulujen riski jos kaupat toteutuvat paloissa.

  Aiemmin olen myynyt UPM:n ja Metsä-Boardin osakkeet voitolla, katsotaan miten käy tällä kertaa.

  Jyrki Ketolan neuvo oli joskus, että kun puun hinta on alhaalla niin kannattaa myydä puuta ja ostaa metsäyhtiöiden osakkeita. Tämän teorian mukaan nyt ei ole oikea aika ostaa metsäyhtiöitä. Hinnat ovat kuitenkin huipuistaan tulleet jonkinverran alas.

  Mihin metsäyhtiöiden osakkeisiin olette sijoittaneet ja miten on mennyt?

   

   

   

 • Köppäkynsi

  Kerran olen sijoittanut metsäyhtiöiden osakkeisiin. Vuosi oli 2010 ja yhtiö Powerflute. Osallistuin osakeantiin ja möin osakkeet pois alle vuoden kuluttua. Voittoa tuli 55%. Savon Sellun takia oli kiinnostusta yhtiöön.

  Metsäkupsa

  UPM:n osakkeita oli aikoinaan ( 4000 kpl), mutta tuli myytyä maakaupan rahoitukseen. En tiedä oliko jälkeen päin katsottuna fiksua, voitolla kylläkin myin. Nyt arvo olisi tupla ja osinkoakin tuplasti nykyisin. Turvonneella puukaupalla ostotilalta oli rahoitettu, joten laskutavasta riippuen oikeastaan voittoa kaikki. Tulen jossain vaiheessa jälleen ostamaan, kunhan sulaa korkeasuhdanne kursseista. Nyt osakemarkkinoiden osalta sulattelen laskennallista ja osin realisoitunutta köyhtymistä. Putin  on tullut itselle kalliiksi, joten ollaan syksyyn odottavalla kannalla näillä näkymillä.

  Apli

  UPM omistanut joskus, tällä hetkellä en ostaisi metsäyhtiöiden osakkeita, laskusuhdanne on vasta alussa, olisin yllättynyt jos ei myös Stora ja UPM anna tulosvaroitusta lähiaikoina, niitä voi tulla tänä vuonna useampiakin.. Näiden kolmen suomalaisen investoinnit niin suomessa kun maailmalla valmistuu hankalaan aikaan heille.. Kuten Metsäliiton pääjohtaja tässä jonkin aikaa sitten totesi, puusta on nyt ja jatkossa niukkuutta ja hinta nousee, heikommat putoaa pois, ja he eivät ole niiden joukossa. Eli raaka-aine kustannukset nousee ja samalla lopputuotteen hinta laskee.

  kmo

  Yhden, minulle suuren, puukaupan rahat laitoin UPM:n osakkeisiin. Reilusti plussalla kurssit, osinkoja tullut mukavasti ja  reaaliosinkojakin saanut nauttia.

  Puuki

  Metsäboardia ja SE:n osakkeita on ollut. Plussalla 50-70 % möin pois suurimman osan. Ei kovin isoja määriä. Roope Ankaksi ei ole päässyt osakeomistuksilla.

  narisija

  Kaikki tulevat todennäköisesti laskemaan. Itse en lähde vielä ostoksille. MB : n osinkotuotto % taisi olla paras, eikä huono muillakaan, sitä on pikkunyssäkkä vanhaa perua. Ostin aikanaan 0,29 € – 2,90€ välillä, liian aikaisin tuli vaihdettua teräkseen, sama umpin kohdalla, muutamat hyvät  osingot ja laput uuteen kotiin ja rahat pankkisektorille.

   

  narisija

  Muistui mieleen aikanaan olleesta Metsä – Serlan osakeannista hiukan huvittava tapahtuma. Silloin osakkeet olivat paperisia ja toimeksiannot tehtiin pankittiskillä.

  Kävelin töiden jälkeen pankkiin, puseropäällä ja osakkeet kirjekuoressa povessa aikomuksena osallistua antiin. Ojensin paperin virkailijalle, joka heti kysäisi, että sinäkö haluat myydä nämä, vaikka selvästi kerroin osakeantiasiossa olevani. No eihän siinä mitään, kerroin merkitseväni kaikki uudet mitä saa ja asia hoitui.

  Ilmeisesti em. kysymystä ei olisi esitetty jos olisi oli pikkutakki päällä ja paperit salkussa kävellyt tiskille.

  Moreeni

  Upm osakkeet on olleet pisimpään salkussa. Otettu 2013 ja 2014. Tuotto ollut ihan hyvä. Metsä board löytyy myös. Metsä boardiin liittyy sijoitushistoriani typerimmät myynnit 2011 aikoihin kun oli euroopassa velkakriisi. Koskista olen silmäillyt. En osallistunut antiin kun ajattelin että sahaussuhdanne sulaa listautumisen aikoihin ja halvemmalla saa vuoden kuluttua. Saa nähdä miten käy.

  Panu

  Tuli sitä Koskistakin ostettua aika tarkkaan samalla hinnalla kuin Metsä-Boardia (6,5€) nyt kun tarjotut määrät olivat itselle sopivia. Koskiselle(kin) tämä vuosi tullee olemaan viime vuotta heikompi mutta arvostustaso on kohtuullinen.

   

  Tolopainen

  Osakemarkkinat näyttää heikolta, takana yli 10v nousu. Metsä osakkeet laskeneet vuodessa lähes 40%. Näköpiirissä ei ole mitään, joka kääntäisi markkinat nousuun. Yhä nousevat korot ja Kiinan talouskasvun hyytyminen. Suomen metsäteollisuudella on liikaa vientiä Kiinaan, ei hyvältä näytä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 219)