Keskustelut Metsänomistus Metsään piste fi

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 201)
 • Metsään piste fi

  Onkos Metsäkeskuksen lähettämänä tullut kelle sähköpostia.
  Tuli eilen ja avasin koeversion. Samat tiedot löytyy kuin metsäsuunnitelmasta. Luvassa ilmakuvat myöhemmin ja varmaan tuo laserkeilaus.
  (virheen korjasin)

 • 6 m3

  Huimia eroja, kirveellä on näköjään töitä.
  Uhrannen tuon 60:n tieteen ja taiteen alttarille ja katson mitä tuleman pitää.

  Positiivisenä näin että tuosta voi ottaa karttatulosteen maastoon mukaan.

  Kuitupuunkasvattaja

  Tervakselta erinomainen ehdotus:

  Laittakaapa Metsäkeskuksessa 30 päivän tutustumisaika, niin kukin voi tutustua palveluun rauhassa.

  Uusi palvelu on ilman muuta tulevaisuutta ja koko digimaailma on niin buginen, ettei ensimmäisistä vastoinkäymisistä saa lannistua.

  Veikko Iittainen

  Kiitoksia kommenteista!
  Käymme palautetta läpi ja mietimme vakavasti, miten voimme ottaa hyviä näkökantoja huomioon jatkokehityksessä.
  Koeaikaa saa lisää ottamalla yhteyttä Metsäkeskukseen. Meidän ajatuksemme on, että kerromme asiakkaille, kun aineistoa on valmiina palvelussa. Meidät on yllättänyt metsänomistajien kiinnostus palvelua kohtaan ja nyt onkin kirjautunut paljon asiakkaita, joille emme ole vielä vieneet tietoja palveluun.
  Toivomme, että metsänomistajien kärsivällisyys riittää tietojen tuotannon suhteen. Otamme palautetta vastaan niin omistus- ja metsätietojen suhteen ja kuuluvat palvelun maksuun. Näyttää siltä, että korjattavaa on molemmissa ja asiakastietojen virheiden korjauksessa ajattelemamme kaksi päivää on erittäin haasteellinen. Metsävaratiedoissa lupaamme päivityksen kahdessa viikossa.
  Terveisin
  Veikko Iittainen

  6 m3

  Kysymys Iittaiselle tuosta lisenssi maksusta. Tuleeko siitä muistutusta ennen lisenssin umpeutumista?

  Veikko Iittainen

  Hei
  Palvelussa tulee automaattisesti ilmoitus, kun maksettu aika on loppumassa. Kirjautunut asiakas näkee koko ajan palvelun ylävalikossa voimassaoloajan.
  Terveisin
  Veikko

  Rane

  Siis tuota ilmaista koekäyttöaikaa ei kannata käyttää ennen kuin tulee ilmoitus omien tietojen lataamisesta?

  Rane

  Kiitos pekkak.Turhaan et ole itteäsi kehunut.

  Korpituvan Taneli

  Kuusmottinen kysyi ohjelmointikömmähdyksistä.
  Ainakin kartan käyttö oli hankalaa, kun ei ollut karttaruudussa vieritys- tai keskitysmahdollisuutta. Kuviotiedoista oli vaiokea päästä takaisin koko tilan tietoihin. Jos antoi palautetta, niin systeemi hukkasi kokonaan sen paikan josta palautetta lähdettiin antamaan. Piti lähteä ihan alusta valitsemaan tilaa yms.
  Kuten sanottu en ehtinyt perehtyä kunnolla hommaan sinä iltana, enkä seuraavana päivänä ollut koneen ääressä ollenkaan ja siinä se koeaika sitten olikin. Osa ongelmista on vähän kahen vaiheella ovatko ne ohjelmointi vai syöttövirheitä

  Sain toki muutamia selityksiä esiintyville virheille.
  Mm kuvionumeroinniin sekoittaminen on kuulemma ohjelmatoimittajan idea, eli häntä heiluttaa koiraa. Ohjelmatoimittaja sanelee tilaajalle mitä tehdään.
  Tietoja päivitetään aina kun saadaan joku ilmoitus jostakin, mutta ei merkitä näkyviin koska ja miksi päivitettiin. Ei merkitä näkyviin myöskään sitä että puumäärä on laskennallisesti muutettu esim harvennushakkuusta tehdyn metsänkäyttöilmoituksen mukaan. Mistä se mo tietää että se tieto onkin valistunut arvaus eikä mitattua tietoa.
  Hatusta tempomisen makua on myös siinä, että aukkohakkuulle merkitään maapohjan mukaan määräytyvä lehtipuuvesakko, vaikka todellista tietoa ei olekkaan.

  Hyvä idea sinänsä että yritetään päivittää tietoja, mutta kyllä pitäisi merkitä mihin muutos perustuu. Senkin voisi hyvin panna näkyviin, että kuviotiedot ovat epävarmoja.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  A.Jalkanen

  Jos metsänomistajat ja palveluntarjoajat ottavat palvelun omakseen, kuten on odotettavissa, ihannetilanne olisi jos myös tarjouksia työsuorituksista ja puukaupoista voitaisiin vastaanottaa tässä palvelussa.

  6 m3

  Mites minä sen nyt sanoisin, kun ei ole samanlaista kokemusta kuin Tanelilla.

  Karttaa pystyi zoomaamaan ja keskittämään ruudun keskelle.
  Karttakuvan alareunasta löytyi kuvioitten mukainen numerointi, josta klikkaamalla sai yksityikohtaiset tiedot kuvion puustosta, erityiskohteista ja korjuu kelpoisuudesta.
  Suosituksena taisi olla Explorer 8. Voisiko tuo olla syynä bugittamiseen jos selainversio ei tue toimintaa?

  Olikohan niin että kartan yläreunasta sai valittua hakkuu- ja hoitoehdotukset. Erityiskohteet ja jotain muuta. En nyt niin tarkkaan muista.

  Joka tapauksessa aion nyt ”uhrata” tuon summan ja katsoa miten homma kehittyy.
  Voi olla että kun eri tiedä paremmasta, niin on vähempään tyytyväinen. :=)

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 201)