Keskustelut Metsänomistus Metsään piste fi

Esillä 10 vastausta, 181 - 190 (kaikkiaan 201)
 • Metsään piste fi

  Onkos Metsäkeskuksen lähettämänä tullut kelle sähköpostia.
  Tuli eilen ja avasin koeversion. Samat tiedot löytyy kuin metsäsuunnitelmasta. Luvassa ilmakuvat myöhemmin ja varmaan tuo laserkeilaus.
  (virheen korjasin)

 • Korpituvan Taneli

  On Sinulla Panu, tiedot keilauksesta vai vanhasta metsäsuunnitelmasta?
  Se että hoitotoimenpiteet ei näy, johtuu vain siitä ettei niitä ole sinne ilmoitettu. Siellä on ilmoituslomake. Isompi murhe olisi jos siellä olisi täysin vääriä tietoja, esim. puustoinen kuvio aukeaksi merkittynä yms. Sellaisiakin virheitä on esiintynyt.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Panu

  Jotenkin ne tiedot on kerätty mutta en tiedä miten:

  Keräysvuosi: 2005
  Keräystapa: Metsävaratiedon keruu
  Keräyksen suoritti: Metsäkeskus
  Puuston tila: 1.1.2015

  Toimenpide-ehdotukset tuntuvat olevan tuolta keräysvuodelta.

  Korpituvan Taneli

  Eli siis, keräys on tehty jalansyten. Siellä on ollut 2005 suunnittelukierros. Metsäsi tiedot on kuitenkin kerätty, vaikka et olisi suunnitelmaa tilannutkaan.
  Tiedot ovat tietenkin vanhentuneita, niitä täydennetään vain mk:lle tehtävien metsänkäyttö- ja esim taimikon perustamisilmoitusten perusteella. Puumäärät on kasvatettu laskennallisesti tämän päivän tasoon. Saat tietoihin päivitystä ilmoittamalla tehdyt työt. Hakkuut ovat päivittyneet metsänkäyttöilmoitusten perusteella. Jos on selviä virheitä, ilmoita myös niistä.
  Laserkeilauksella tulee sitten aikanaan koko tilalle päivitys. Tämän ketjun alkupuolella oli linkki, josta pääsee näkemään milloin tilasi keilataan. Minulla kesti 2 vuotta keilauksesta että tiedot päivittyivät järjestelmään. Ovat lupailleet ettei enää olisi yhtä pitkiä viiveitä.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Korpituvan Taneli

  Täällä on herättänyt ihmetystä palvelun yht’äkkinen maksuttomaksi tulo. Ylläväähän se oli ja selvästikkin vailla etukäteissunnittelua.
  Tästä huolimatta maksuttomuuteen on kyllä ihan järkevät ja lookiset syyt. Aikanaan systeemiä perustettaessa haaveiltiin sille hyvinkin suurta käyttäjämäärää. Se oli tietenkin mukana myös rahoitusperusteluissa.
  Nyt sitten käyttäjiä on vain murto-osa kaavailusta ja tietysti rahoituksen myöntäjät tekevät kiusallisia kysymyksia. Kun toisaalta käyttömaksujen rahavirta ei ole kovin merkittävä osa kustannuksista, on ihan johdonmukaista luopua käyttömaksusta. Nyt voidaan sitten kirjata käyttäjiksi kaikki, jotka palveluun käyvät tutustumassa. Kysymys on siis pakon sanelemasta hätäratkaisusta, ettei hanke kaadu kokonaan.
  Tälläiset hätäratkaisut aiheuttavat tietysti aina sivuvaikutuksia. Tässä päättäjillä on melkoinen selittäminen niille, jotka juuri ovat maksaneet palvelusta kolmeksi vuodeksi. Summa ei ole hirmuisen suuri, vain 120€, mutta jättää kuitenkin pahan maun suuhun. Tälläinen poukkoilu ei tietenkään anna myöskään luotettavaa kuvaa viranomaisten toiminnasta.
  Se että pitäisikö tälläinen palvelu sitten olla ilmainen? Minun puolestani se voisi olla tosiaankin ilmainen, mutta joku näkee ilmaisuudessa taas tukiaisen. Tukiainen on hyvin paha asia yhteiskunnassa se vääristää ja mutkistaa asioita ja estää markkinavoimien toimintaa. Näitä haittavaikutuksiahan ei ole toki teollisuuden tukiaisilla. Tässä päteekin se että mitä isonpaan rahaläjään tukiainen lisätään ja mitä suurempi tukiainen itse on sen hyväksyttävämpi se on. Vain tavallisten ihmisten saamat tukiaiset ovat kansantaloudelle vaarallisia.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Gla

  Taneli: ”Laserkeilauksella tulee sitten aikanaan koko tilalle päivitys.”

  Viis päivityksestä, kun pitäisi tulla korjaus. Omalla palstallani kävi todistettavasti ainakin kaksi kertaa mittaryhmä tekemässä keilauksen kontrollimittauksia. Silti kuviolle, jolla tarkistukset tehtiin, päätyi järjestelmään puustoksi 2990 kpl koivua, iältään 17 v ja paksuudeltaan 10 cm. Ei toimenpide-ehdotuksia.

  Laserkeilauksen kanssa omassa työssäni painineena vielä ymmärrän, että keilauksen tulokset heittää. Se kuitenkin on vaikeata ymmärtää, että maastossa tarkistetut kuviotkin heittää. Kaikkein hämmästyttävin asia on se, että tulokset ja suositukset eivät ole linjassa.

  Yhtään en ihmettele, että palvelun markkinointi tökkii pahasti. Itselläni ei ole mitään tarvetta palvelua ottaa edes ilmaiseksi. On täysin samantekevää, säilytänkö todellisia tietoja puustosta omassa excelissä vai viranomaisten järjestelmissä.

  jees h-valta

  Gla häpeilee vain koivupitoisia metsälöitään. Onhan tuo aika kova määrä koivua tuolla koolla varsinkin. Pitäis varmaan tehdä jotain?

  Puun takaa

  Aika paljon epätarkkuuksia ja suoranaisia virheitä näyttää meikäläisenkin metsätiedoista löytyvän.
  Aika hurjalta tuntuisi ajatus, että tehtäisiin vaikkapa puukaupat ko. tietojen pohjalta kenenkään käymättä paikan päällä.
  Olisi siinä palstan reunassa sitten motomiehellä ihmettelemistä!

  suorittava porras

  No..kohtahan ne robotit kuulemma hoitaa hakkuut. Ne ei ihmettele .
  Metsänomistajan tilanne voi olla toinen : )

  kuusessa ollaan

  Nih. Tulipa tuollainen ”suunnitelma” meillekin. Kuvio, joka ei sen mukaan tarvinnut mitään toimenpiteitä (kl3), tuotti nyt syksyllä harvennuksessa vajaat sata mottia hehtaarilta kuitu/tukkipuuta, kevyesti harventaen ja jäljelle jäi tiheähkö tukkipuusto loppukasvatukseen…

  Eli pikkasen suhtaudun kriittisyydellä noiden keilausten tuloksiin.

  ChesterC

  Milloin metsänkäyttöilmoitus oli jätetty? Voi olla, että hakkuu toimenpide oli jo laskettu tehdyksi ja kuvio päivitetty jätetyn metsänkäyttöilmoituksen perusteella.

Esillä 10 vastausta, 181 - 190 (kaikkiaan 201)