Keskustelut Metsänomistus Metsään piste fi

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 201)
 • Metsään piste fi

  Onkos Metsäkeskuksen lähettämänä tullut kelle sähköpostia.
  Tuli eilen ja avasin koeversion. Samat tiedot löytyy kuin metsäsuunnitelmasta. Luvassa ilmakuvat myöhemmin ja varmaan tuo laserkeilaus.
  (virheen korjasin)

 • tervas

  Taneli: ”Sen verran kuitenkin näin, että voin sanoa etten hyödy palvelusta tälläisenä mitään, nimenomaan kovinumeroinnin sekaamisen takia ja siksi että kaikilla kuviolla, joissa on ollut mahdollista tehdä päivityksiä tiedot ovat päin p:tä. Lisäksi jotain virheita muissakin kuvioissa.”

  Juuri näiden syiden takia palvelu on itsellekin käyttökelvoton. Lisäksi tärkeimpään tietoon eli kuviotietoihin ei voi luottaa, koska näitä on päivitelty miten sattuu ja päivityshistoriasta tai alkuperäisestä tietolähteestä ei ole mitään tietoa.

  Kuvionumeroinnin sotkeminen tuntuu pelleilyltä, jos se todella on ollut tietoinen päätös. Siellähän se tieto on tietokannoissa poimittavissa. Kukas tämän järjestelmän toimittaa?

  Tässä vaiheessa en näe hyötyä ja syytä maksaa palvelusta.

  Korpituvan Taneli

  6m3:
  ”Suosituksena taisi olla Explorer 8. Voisiko tuo olla syynä bugittamiseen jos selainversio ei tue toimintaa?”

  Sama selainversio minulla. Kaikki kunnolliset sovellukset tehdään siten että ne toimivat kaikilla yleisesti käytössä olevilla selaimilla. Vain huono koodaaja menee tuon syyn taakse piiloon.
  Voi olla parempi etten erittele julkisesti enempää huomaamiani puutteita, koska kosketuspinta jäi aika kapeaksi.

  Sen verran kuitenkin näin, että voin sanoa etten hyödy palvelusta tälläisenä mitään, nimenomaan kuvionumeroinnin sekaamisen takia ja siksi että kaikilla kuviolla, joissa on ollut mahdollista tehdä päivityksiä tiedot ovat päin p:tä. Lisäksi jotain virheita muissakin kuvioissa.

  Olisin ihan mielelläni mukana kehittämässä systeemiä, koska tiedän sen tarpeellisuuden ja tässä mielessä suunta ainakin on oikea. En vain viitsi maksaa siitä että olisin avuksi.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Korpituvan Taneli

  Tietojen alkuperä oli kyllä selvitetty. Suunnitelmatiedot 2006, mutta päivitysten syytä tai ajankohtaa ei ollut merkitty. Ei myöskään sitä että uudet tiedot olivat oletuksia tai laskennallisia tietoja. Näin suomeksi sanottuna hatusta vedettyjä.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Julle

  Minä ainakin olen ymmärtänyt asian niin, että kuviotiedot päivitetään oikeiksi vasta sen jälkeen, kun on maksanut vuosimaksun. Koetunnuksilla pääsee vasta tutkimaan palvelun toimintaa.

  Voisihan tuolla olla jokin kuvitteellinen demotila, jonka kuviotietoja pääsisi katselemaan koetunnuksilla. Samalla tavalla kuin firmojen verkkometsäsuunnitelmissa ja niiden demoversioissa.

  jees h-valta

  Täällähän aina kukkii se ennakkoluulo ja epäilys. Onhan kuuskymppinen niin pirun iso raha nykyisin ettei sitä riskeerata jos ei päästä muutama valittu vaiva ensin vaikertamaan.
  Mielenkiinnolla odotellaan edelleen postia.
  Oletan myös että sinne heitetään aivan sattumatietoa ja aletaan oikaisu kun saadaan vakipäivitettävä.
  Hyväntekeväisyysjärjestöstä ei liennyt olla kyse. Alkuunlähtö tuntuu erittäin edulliselta.

  6 m3

  Paljon on asiasta ”porua” ollut. Joudun taasen komppaamaan Jesseä, ”vanhaa kiista kumppaniani” tässä asiassa.
  Tuo kahden päivän tutustumis aika tosin oli lyhyt, mutta kunhan ”tilipäivä” koittaa, niin on vuosi aikaa tutustua tarkemmin noihin toimintoihin.

  Onhan se tätä päivää pystyä selaamaan tietoja netissä, uusissa ohjelmissa on aina bugeja, sen on nähnyt omassa ”leipätyössäkin”.

  Verrattuna aikaisempaa ”käpy” netti suunnitelmaan joka oli saatavilla Mhy:n kautta, näin tämän paljon tarkoituksen mukaisemmalta käyttää.

  Näinhän se on, toinen tykkää äidistä, toinen tyttärestä.

  Veikko Iittainen

  Hei
  Metsään.fi:ssä kuviotiedot kasvatetaan SIMO-laskentaohjelmalla kerran loppuvuodesta. Jokaisella kuviolle näkyy oikeassa reunassa, mikä on tiedon keruu muoto ja keruuaika. Lisäksi näkyy se, mihin päivään puusto on kasvatettu.
  Palvelussa olevaa tietoa on kerätty metsä- tai alusuunnittelulla sekä kaukokartoituksella. Metsä- tai aluesuunnittelun aineistossa hoito- ja hakkuutoimenpiteenä näkyy maastossa kerätty toimenpide, kunnes sille ehdotettu ajankohta on ohitettu. Kaukokartoitustiedossa vastaaavat toimenpiteet perustuvat nuorista kasvatusmetsistä lähtien laskentaan. Aukeat ja taimikot on tarkastettu maastossa.
  Terveisin
  Veikko Iittainen
  Suomen metsäkeskus

  Veikko Iittainen

  Hei
  Internetiselaimien kartanpäivitysnopeuksissa on selviä eroja. Tekniikkaan vihkiytymättömänä olen ymmärtänyt, että asia johtuu jotenkin kartan indeksoinnista. IE8 on kokemuksemme mukaan hidas ja emme ole ongelmaa yrityksistämme huolimatta onnistuneet vielä ratkaisemaan.
  Terveisin
  Veikko Iittainen
  Suomen metsäkeskus

  6 m3

  Mielenkiinnosta kysäisen:
  Siirretäänkö tiedot ohjelmaan alueellisissa Metsäkeskuksissa vai jossain ”pääkallopaikalla”?

  Korpituvan Taneli

  Veikko Iiittalainen:
  ”Aukeat ja taimikot on tarkastettu maastossa.”

  Tämä ei liene mikään sääntö? Ehkä ne on tarkoitus tarkastaa lähitulevaisuudessa?
  Minulla aukeaksi virheellisesti merkitty, ei taatusti näytä aukealta, jos sitä tullaan maastoon tarkastamaan.
  Samoin, uudistettavalla aukollani ei taatusti löydy sellaista lehtipuutaimikkoa, joka sinne oli merkitty. Sellaista siellä ei ole ollut ainakaan viimeiseen sataan vuoteen.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 201)