Keskustelut Metsänhoito Metsäkeskus selvitti: Ensiharvennuksista lähes ….

  • Tämä aihe sisältää 1,907 vastausta, 73 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 8 kuukautta sitten GlaGla toimesta.
Esillä 10 vastausta, 981 - 990 (kaikkiaan 1,908)
  • Metsäkeskus selvitti: Ensiharvennuksista lähes ….

    Merkitty: 

    Metsäkeskus selvitti: Ensiharvennuksista lähes 60 prosenttia metsälain vastaisia….Onkohan näin?  Epäilen kyllä, lakiahan muutettiin niin ettei mikään ole laitonta…..

  • Visakallo Visakallo

    Itse mittaukset on todennäköisesti tehty oikein. Suurin kysymysmerkki onkin, miten tutkitut alueet on valittu ja miten edustavia ne on suhteessa Keski-Suomen alueen ensiharvennettuihin metsiin. Jos tutkimukselle on haluttu näkyvyyttä, onko sen takia tutkimukseen etsimällä etsitty huonoja kohteita?

    mehtäukko

    Tapion ohjeilla saa aivan taatusti riittävän ja tarkoituksenmukaisen otannan ja oikeellisuuden tuloksesta. Jos mo ei ole välittänyt metsänsä kehityksestä ja läntti on  hiesvoittoinen ,- harvennuksen jälkeen ruikula metsä, – tulevat kaikki riskaapelitekijät kuvaan mukaan.

    Maastossa tehdyt otanta-,tai mittavirheet eivät selitä toistuvasti , että kohde on huonoksi hakattu.

    Ei voida sulkea pois vastuutonta työnjälkeäkään harvennuksessa, mutta on ensin selvitettävä siihen vaikuttavat syyt.

    Nostokoukku

    Urien runsautta pidetään tärkeimpänä syynä vajaapuustoisuuteen. Miten kohteelle saadut tai saamatta jääneet kamerat vaikuttavat urien paljouteen? Mutta kuten Tiirola sanoi, etsitään ensin syyt ja sitten vasta syylliset.

    mehtäukko

    ”Miten kohteelle saadut tai saamatta jääneet kamerat vaikuttavat urien paljouteen?”

    Jos kohde on ”sen makuinen”, ettei poistettavia runkoja saada riittävästi harventamalla, tuleehan niitä uria puhkomalla, luulen. En ole koskaan siihen sortunut.

    Toisaalta jos kemeroita on saatu taimikon hoitoon, tiheyttä ja puutahan täytyisi olla sankasti. Urat ohjeen mukaan.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Uudessa Metkassa on jäävien puiden runkoluvun enimmäismäärät. Ymmärtääkseni poistuvien puiden vähimmäismäärästä ei puhuta muualla kuin pienpuun korjuun yhteydessä (m3). Metka-tuella voi siis hoitaa/hoidattaa ihan normaalissa tiheydessäkin olevat taimikot. Tai ainakin ne pitäisi olla normitiheydessä hoidon jälkeen!

    Nostokoukku

    Ja Metsäkeskusko käy dronella toteamassa, että rahalla on tehty oikeanlaista jälkeä?

    kim1

    Anneli mikä mättää..?Konekuskit ei minunkaan mielestä kovin syntisiä ole..,heh.Pienpuun korjuu tuessa sensijaan riskinsä on…,jos ei viitsitä yhtään katsoa tulevaisuuteen..Kyllä yhtiöiden ostoilla on intoa tulla metsään leimikoita katsomaan..,näin on toimittu jokaisen leimikon yhteydessä..

    Esim.Ainakin tuolla minun etämetsä alueella oli 2010 melkoinen kemera  hurmos päällä erään toimijan MTI/ metsäasiantuntijalla ..,voisi sanoa että oli miltei transsissa ..heh..minunkin 12-13 vuotiaaseen lehtipuusta vapaaseen männyntaimikkoon n.1600 runkoa/ha ehdotti energia puuhakkuuta..,arvioitu poistuma olisi ollut 50 mottia/ha…,eikös ole aika hullua touhua..?sanomattakin kieltäydyin moisesta älyttömyydestä..eihäin toi olisi tietenkään virallisia tukiehtoja täyttänyt….,mutta ilmeisesti tietty taho ainakin silloin käytti sitä räikeästi hyväkseen…,mitä  ilmeisemmin se omien metsureiden ja sopimuskoneketjuen työllistäminen on ollut etusijalla,eikä se mihinkä kuntoon ne taimikot/ nuoret metsät jää..

     

     

     

    Visakallo Visakallo

    kim1: ”2010….  minunkin 12-13 vuotiaaseen lehtipuusta vapaaseen männyntaimikkoon n.1600 runkoa/ha ehdotti energiapuuhakkuuta .., arvioitu poistuma olisi ollut 50 mottia/ha”

    Minkälaiseen ratkaisuun kim1 olet päätynyt ko. männikön kanssa?

    Rukopiikki

    Milloin saadaan niin tarkat ilmakuvat että tietokone niistä suoraan runkoluvut laskee?

    kim1

    Visa:2 vuoden sisällä normi eh..

Esillä 10 vastausta, 981 - 990 (kaikkiaan 1,908)