Keskustelut Metsänhoito Metsäkone

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 46)
 • Metsäkone

  Merkitty: 

  Ihan nyt vain mainitsen,jottei tapa yleistyisi.

  Olipa tuossa kesällä eräs harvesteri töissä yksin keskellä kirkasta pouta päivää,hyvin hiljainen kone,kiitos tuotekehityksen,mutta käyttäjä kovin häiritsevä,piti nimittäin peruutus piipparia päälllä se ei todellakaan ole mitään linnun laulua.

   

   

   

 • r.ritva

  Nuihan tuo männöö.Vaan järjenkäyttö tässäkään ei ole kiellettyä.On aika harvinaista jos korvessa joku muu kuin eläin alle jää.Sekin pakenee maantärinää viimeistään.

  Tiedetään melun vaikutus ihmiseen.Sityimmeisistä en sano mitään.Ai niin mukulasta asti joku härpäke käsissä tai korvissa.Tietysti keskittyneenä härppäään ei havaitse mitään ympärillä olevaa.

  Pitäisikin näihin härpäkkeisiin joita puhelimiksikin kutsutaan laittaa hälylaite piippaamaan kun joku alkaa lähestyä.Eivät vielä ole huomanneet tuoda markkinoille piippaavaa ,varoittavaa.

  r.ritva

  Vahinko voi käydä kotipihallakin.Aikoinaan kaveri alkoi peruuttaa kotona huollossa ollutta ajokonetta.Koira oli takapyörän ihan takana syömässä jotain hyvää.Huomasin heti ja tempasin pannasta pois.Koira iski hampaansa ranteeseeni heti.Koira pelastui mutta oma säikähdys oli melkoinen.Eikä ranteeseen tullut kuin parin hampaan jäljet.Vieläkin näkyvät vaikka ei niistä lekuriin menty.

  Tuskin eläin tussa toimessaan olisi piipareista välittänyt,kun huomaamattaan minuun iski.

  kuusessa ollaan

  Ritva: Järjen käyttö ja säädökset ei aina kulje käsi kädessä.

   

  Viime viikolla vanhemmalla motolla hakkaava tuttu oli saada sydänhalvauksen, kun peruuttamaan lähtiessä huomasi koneen takapyörän vieressä maastopukuisen metsänomistajan…piippari olisi pitänyt taatusti etäämmällä.

  Jätkä

  Kyllä se oma vika on, jos hakkuukoneen alle jää. Puomistossa on ollut varoituskyltti: Turvaetäisyys 70 metriä. Ketjuluoti lentää kyllä pitemmällekin, eli pitäisi osata olla pois terälaipan linjalta.

  Minä kyllä mielelläni katselen hieman kauempaakin ammattilaisen työskentelyä. Jos on hyvä näkyväisyys ja sopiva keli.

  mehtäukko

  Lopputuleman tarkoitus on sama, mutta lukema on 90m…

  Jätkä

  Se on sitten muuttunut. En ole siihen lukemaan kiinnittänyt nyttemmin huomiota, mutta sivullisten osalta ei tuo 90 metriä ole yliammuttu. Tuntuu joskus ihmeelliseltä, että kaikenmaailman Tollot änkeää niin lähelle hakkuukonetta, että voivat milloin tahansa jäädä koneen kolhimaksi.

  Jos minulla on sellaiselle kuskille jotain asiaa, menen koneen lähelle niin, että hän takuulla huomaa ja aina ne ovat sammuttaneet koneen, kun olen aikeeni ilmaissut.

  Metsuri motokuski

  Jos haluatte lähestyä työssä olevaa konetta niin takaa sivulta on turvallisin. Sen jälkeen siirtyy kuskin oven viereen jossa kuski näkee tulijan. Itse menin töissä aina takaa konetta kohti ja hetken kun koneen takana seisoi niin kuski vilkaisi taakse. Jotenkin sen vain huomaa kun joku tuijottaa.

  Peal

  Ehkä peili tai kamera?¥

  Metsuri motokuski

  Meidän koneissa ei kumpaakaan. Mutta kyllä sen vain vaistoaa kun joku tulee koneen taakse. 🙂

  Jätkä

  Kaikilla mopokuskeilla ei ole muita silmiä kuin ne, jotka katsovat sinnepäin, mihin nenä näyttää.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 46)