Keskustelut Metsänhoito Metsäkone

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 46)
 • Metsäkone

  Merkitty: 

  Ihan nyt vain mainitsen,jottei tapa yleistyisi.

  Olipa tuossa kesällä eräs harvesteri töissä yksin keskellä kirkasta pouta päivää,hyvin hiljainen kone,kiitos tuotekehityksen,mutta käyttäjä kovin häiritsevä,piti nimittäin peruutus piipparia päälllä se ei todellakaan ole mitään linnun laulua.

   

   

   

 • arto

  Meillä päin joka työmaalla merkki hakkutyömaa ja puhelin numero jos konekuskeille asiaa. Samoin jos rekka puita hakemassa pikkuteillä tienlaidassa varoituskolmio ja puhelin numero.

  Jätkä

  Tuo varoitusmerkki, jota puutavara-autoilijat käyttävät, on kyllä hyvä, mutta sekin on hieman liian suuripiirteinen, kun se on esim sivutien alussa ja tiestä haarantuu sivulle liittymiä, ja kuormaakin voidaan tehdä jossain muutaman kilometrin päässä, mutta kulkija olisi menossa vain palasen matkaa. Mutta kehitystä on tapahtunut, myönnetään.

  mehtäukko

  On joo. Siinä kun kaksi rekkaa kohtaa 5-akseliset kärrit perässä kapealla ”mökkitiellä” ja toisella täysi kuorma päällä, ompahan vitsit vähissä.

  Jätkä

  Joo! Näillä mökkiteillä ei kaksi isoa autoa pysty kohtaamaan. Meilläkin on oma kylätie, jossa se on mahdottomuus. Ollaan kuitenkin kaskettu, että tuskin kahta täysperävaunullista sattuu samaan aikaan, joten kohtaamisia varten riittää Bussipysäkin levennysten tasoiset paikat, johon nuppi voi väistää.

  Kun nämä tiet ovat läpiajettavia, olisi varmaan syytä asettaa ne yksisuuntaisiksi raskaalle liikenteelle?

  Johdattelin kerran yhden yhdistelmän pussinperälle. Täysmittainen yhdistelmä peruutti sen 200 metriä – tuuppasi perän 120 asteen kulmassa ja hurautti takaisin ! ! !   Kyllä ammattihenkilö on ammattihenkilö, kunhan on pyörittänyt yhdistelmäajoneuvoja elääkseen muutaman kymmenen vuotta.

  r.ritva

  Tietysti motoissa on sitä ruutua väliin tuijotettava.oisko tuohon systeemiin jotenkin taustakameraa lisättävissä.Tai onko näissä jo nykyisellään.Kun en ole joutunut paremmin sisältä tutustumaan.

  Tuossa alkuviikosta yllätyksekseni jouduin suurimman yrityksen moton tomintaa läheltä metsätieltä seuraamaan.Erittäin siistiä jopa putsingissa olevaa motoa.Sillä hälyt peruuttaessa,valtavat valot päälle keskellä kirkasta päivää.Merkkaukset viimeisen päälle.Kohta alkoi huomiovarusteissa kypäräpäistä väkeä pukata paikalle.Näytillä suomalaista metsää ja sen työtapaa,ympäristöä esiteltiin vieraille.Siirryin hiljaksiin pois ja ajoin kotiin.

  Metsässä tapaa montaa ”montaa ihmeellistä asiaa”kyllä sen vain vaistoaa.

  Toisaalta se oli hyvä,että meillä esitellään metsiemme käsittelyä ja sen hoitamista,ettei olla vain jonkun yksisuuntaisen tiedon varassa.

  mehtäukko

  Ainakin Komatsuissa on peruutuskamera.

  Jätkä

  Peruutuskamera on niin helppo ja halpa varuste, että jos konekuski kokee sen tarpeelliseksi, niin hän kyllä sellaisen hommaa vaikka omilla rahoillaan.

  Itse olen asentanut sallaisen Asintoauton perään, mutta kyllä se olisi kätevä myös kuomullisen peräkärryn perässä nimenomaa ahtaimmissa peruutuspaikoissa.

  Sellaisen kanssa saattaisi Jeessikin onnistua paräyttämään vaikka venetraileriakin muutaman metrin. Hänhän kuitenkin kohta hankkii Jenkkiromunsa tilalle Dieselillä taloudellisesti kulkevan nelikon, jonka keulassa komeilee korelaisen Hyundain jompi- kumpi logo.

  kuusessa ollaan

  Tietyillä markkinoilla vaaditaan peruutuskamera, eikä välttämättä sitä jätetä pois Suomen koneista. Näin kerran kuulin myyjältä, kun kameran näin ekan kerran uusissa koneissa. Monissa ajokoneissaki  on kamera takarungon päässä, että näkee jos varastopaikalla on auto tullut taakse. Ei sen avulla pysty peruuttamaan…turvallisuusväline.

  r.ritva

  Mielkoista piippausta aukealla pellolla joka helvatan käännöllä leikkuupuimurikin piippaa.Eikö tuohon voisi jotain värivilkkua vaikka heittää.Kaiketi hevosmiestenkin pitää piippaa takapäähän pukata.Järjenkäyttöä on lisättävä.Tälläkin aukealla jokasuunnalta piippaa.Kamera olisi äänetön.

   

  Puuki

  Peruutuskamera ja siinä huomiovalo tai piippari kuskille itselleen olisi parempi vaihtoehto.

  Etupuolellekin sopisi laittaa kamera puomin päähän kouran liikkeiden ja hakattavien puiden seurantaa varten hankalimmissa paikoissa. Vois siitä olla hyötyä puiden valintaankin harvennuksilla.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 46)