Keskustelut Puukauppa Metsäliitto Ja Mhy

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 45)
 • Metsäliitto Ja Mhy

  Merkitty: 

  Tuli luettua päivän maaseudun tulevaisuus jossa Metsäliiton nokkahahmo, kertoi ajatuksia Mhy:n valtakirjakaupoista ja toki myös muustakin… Tuli mieleen että välirikko näiden ennen niin hyvien ystävien välillä on erikoinen, myös UPM sai osansa se on enemmän ymmärrettävää, loppuihan ystävyys kun UPM kavalsi kartellin ja Metsäbotnia hajosi. Ennen niin moni yhdistys suosi valtakirjakaupoissa Metsäliittoa, myös ne kaksi joissa olen jäsenenä… Nyt tilanne toinen.. Haluaako Metsäliitto lopettaa Mhy:n puukaupat? Mielenkiintoista.

 • Metsäkupsa Metsäkupsa

  Tämä on asia,joka on vaiettu ,vaikka käytännössä puhevälit ovat oleet poikki kymmenisen vuotta.Oli aika jolloin Mtk määräili Metsäliittolaisia ja lopputuloksena oli tulla uudet Hankkijat,eli konkurssi.Kari Jordanin johdolla MetsäGrup pelastui ja nyt meidän metsänomistajien firma on voimansa tunnossa.                                                                  Mtk puolestaan kaappasi metsänhoitoyhdistykset valtaansa ja jäsenet omiksi jäseniksi.Mhyt:n hallitukset ovat  usein juntattu kepulaisilla,mieluiten tuottajayhdistysten jäsenillä.Systeemi samanlainen,kuin  SAK:ssa,vasemmisto hallitsee,vaikka enemmistö jäsenistä on muun aateen kannattajia.

  Esa Härmälä on ainoita,joka on asiaa julkisesti murehtinut,koska kumpakin puulaaki on ainakin virallisesti metsänomistajien oma pulju.Itse olen MHY:n valtuutettu,mutta en enään kyllä ehdolle rupea,itselle kävi kuten Härmälällekin,Kepu petti.Olen myös Metsäliiton jäsen,joskin puuni olen pääsääntöisesti S/E:lle myynyt,n.4 000 motti kuluvana vuotena.

  jees h-valta

  Metsäkupsan tilitys juuri kuten olisin itse kirjoittanut. Paitsi että myyn edelleen Metsäliitolle vai pitäisikö ennemmin tuon hirvenpääporukan mukaan Groupista puhella. Olen edelleen mhy:n jäsenmaksun suhteen tämän vuoden maksusta harkinnan puolella. Katson nyt tämän yhden metsätilakaupan kuviota hiukan matkaa ennen kuin päätän maksusta. Valtuutettuna en voinut enää edes ehdolle ruveta kun sisäpiiri kepuleita päätti mikä poppoo kepulandian metsäkenttää pyörittää uudessa Mhy-Satakunnassa. Kokemäeltä kelpasi kyllä laajasti ehdokkaita ja porukkaa meni läpi pilvin pimein. H-vallasta vaan harvat ja valitut, liian harvat. Ja LIIAN valitut.

  Jätkä

  Pohjanmaalla on MHY:n ja Metsäliiton yhteistyö ollut todella saumatonta. Tanelilta kysynkin, että kuinka pitkä välimatka erottaa Metsälliton ja MHY:n toimistot toisistaan?

  On ollut monta yhdistystä, joissa edes kirjoituspöytää ei ole ollut välissä.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Tällä kertaa matkaa lienee 1,5 kilometriä toimistojen väliä.

  joskus 80-luvulla välit olivat hyvinkin lämpimät. Perustettiin oma kiinteistöyhtiö, johon tuli molemmille toimistot ja kummallekkin toimihenkilöiden asuntoja. Toimistot olivat siinä seinäkkäin, mutta vain ulkokautta pääsi toisen toimistoon.

  Välien viilennyttyä se ei vaikuttanut kiiteistö yhteistyöhön. Joskus tämän vuosikymmenen alussa Metsäliitto muutti muualle, kun katsoi vanhan konttorin liian pieneksi.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

   

  Lasse

  Omassa pitäjässä Mhy:n suhteet puun ostajiin vaihdellut henkilöitten mukaan ja aikasemmin oli hyvinki tiedossa minkä virman mies eniten kahvia joi Mhy konttorilla. Usein suhteet metsäliittoon olleet hyvinki kantikkaat. Tällä hetkellä konttoreitten väli 40km.

   

  Aimo Jortikka

  Erikoisinta oli että Metsäliitto oli mukana salaliitossa pettämässä omistajiaan eli jäseniä. Enpä jäänyt Metsäliittoa kaipaaman kun antoivat kaksi vaihtoehtoa, joko maksat osuutesi täyteen tai eroat. Ei tarvinnut kauaa miettiä. Täälläpäin on muutenkin niin heikko ja aneeminen ostaja että vain kovimmat aatteen kannattajat myy liitolle, muut  yksityisille sahoille.

   

   

  JacktheRibber JacktheRibber

  Metsäliitto olemme me eli osuuskunnan jäsenet. Miten voi itse pettää itseään?

  Jätkä

  Kyllä Metsäliiton ostohenkilöillä oli kovasti vakiintunut käsitys / luulo, että jäsenet eivät pyydä tarjousta muualta.

  Minulle tuli uusi työkaveri  aikanaan suoraan Metsäliitosta – Ostomiehenä touhunnut. Kertoi, kuinka vähintään kerran kuukaudessa pidettiin palaveri, jossa katsottiin, paljonko kukin oli maksanut puusta ja paljonko oli ostanut jne.

  Vertailuhan on epäoikeudenmukainen sikäli, että aina jollain on kalleinta puuta ja aina joku on ostotavoitteessaan huonoin.  Jos on monesti heikoin, on edessä työpaikan ja asuinpaikan vaihto.

  Apli

  Lehdessä Asunta totesi Mhy:n jopa kilpailijaksi puukauppa rintamalla, aika on muuttunut… Kepulaiset isännät istui monesti ensin kahvilla Mhy:n konttorilla sitten Metsäliiton, nyt yhdistysten välittämä kuitupuu menee Ensolle ja jopa Umpille eikä Metsäliitolle, varsinkin se että Metsäliitto ei ole ostanut Mhy:n välittämää koivukuitua rassaa välejä.. Aika on muuttunut, entisistä ystävistä on tullut kilpailijoita, vihollisia ei ehkä vielä voi sanoa…

  Visakallo Visakallo

  Minun kokemukseni mukaan täälläpäin Mhy:n ja kaikkien puunostajien yhteistyö on ollut asiallista. Metsäliiton ja Mhy:n välilläkään ei ole ollut mitään erityistä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 45)