Keskustelut Puukauppa Metsäliitto Ja Mhy

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 45)
 • Metsäliitto Ja Mhy

  Merkitty: 

  Tuli luettua päivän maaseudun tulevaisuus jossa Metsäliiton nokkahahmo, kertoi ajatuksia Mhy:n valtakirjakaupoista ja toki myös muustakin… Tuli mieleen että välirikko näiden ennen niin hyvien ystävien välillä on erikoinen, myös UPM sai osansa se on enemmän ymmärrettävää, loppuihan ystävyys kun UPM kavalsi kartellin ja Metsäbotnia hajosi. Ennen niin moni yhdistys suosi valtakirjakaupoissa Metsäliittoa, myös ne kaksi joissa olen jäsenenä… Nyt tilanne toinen.. Haluaako Metsäliitto lopettaa Mhy:n puukaupat? Mielenkiintoista.

 • jees h-valta

  Kyllähän Pena oikeassa on ja sehän tässä alkaa omankin mhy-uran (lyhykäisen) lopettaa. On vain valittava jos meinaa täysillä puukauppaa tehdä. Välikädet pois rahastamasta ja hiertämästä.

  Apli

  Pena ei ole ihan väärässä, mutta eniten taitaa Metsäliittoa närästää se että valtakirjakupat on niin yleisiä ja että Mhy:n korjuupalvelun puun osuus on niin iso nyt kun Äänekosken jälkeen heidän puun ostot kasvaa rajusti… Se että hyötyykö tästä metsänomistaja mitään jos lasketaan eurot tarkkaan on toinen juttu.

  mehtäukko

  Se, että sumplitaan kahdella tuolilla puukauppatilanteessa. Onko sekään läpinäkyvää ja reilua, että mhy:n ukot toimii korjuujäljen valvojana niin ”omissa” kuin muidenkin valtakirjakauppojen korjuissa?

  Sama härski tilanne oli taannoin Metsäkeskuksilla esim. tien teossa ja metsä-ojilla.Sama talo myönsi varat,toteutti ja valvoi…!

  merpe

  MHY:n jäsenyys ja palvelujen käyttö on vapaaehtoista. Samoja palveluja myö myös yksittäiset yrittäjät. Jos on jäsen, niin kannattaa käydä edes kokouksissa, että tietää mitä tapahtuu ja miten toimitaan ja voi jonkin verran myös vaikuttaa. MHY meidän metsänomistajien oma järjestö ja meidän valitsemat edustajathan siellä linjaa toiminnan. Toki on muistettava, että sielläkin toimii markkinatalouden lait. Itse olen tyytyväinen MHY:tä saamiini palveluihin.

  mehtäukko

  Eihän nykyään tavan jäsen voi kokoustella, valtuusto jauhaa mitä on akanoita jauhettavina.

  Markkinatalouden sekamelskassakin on pelisäännöt.

  jees h-valta

  Valtuutetut ovat täysturhakkeina syömässä ja kahvittelemassa mutta hallinto ja hallitus asiat päättää. Mhy ei ole tässä mikään kauneuskuningasyhteisö. Kyllä siellä tietyt muutamat voimapersoonat jyrää ja muut tyytyy kahviin ja pullaan. Mitään todellisia oikeita keskusteluja asioista ei avata vaan kokoukset nuijitaan pitkälti hallituksen esitysten mukaan läpi. Johan siitä pahoja katseita tulisi jos joku alkaisi valmiiksi ruoka-ja kahvipöydän jälkeen vielä kokousta pitkittää kyseenalaistamalla valmiita päätöksiä. Näinhän tuo kulkee useimmissa muissakin samantyyppisissä kuppikunnissa.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Mhy:n korjuupalvelun ’omavalvonta’ ei ole paras mahdollinen tilanne, mutta toisaalta: jos työn laadussa ilmenee ongelmia, korjuupalvelun toiminta loppuu nopeasti sanan kulkiessa ainakin pienillä paikkakunnilla tehokkaasti. Kun asiaa ajattelee tarkemmin, huomaa että riippumaton korjuun valvoja puuttuu myös ’suoramyyntihakkuista’, eli niistä joissa mhy ei ole mukana.

  Jeesin kanssa olen samaa mieltä siitä, että jos mhy:n toimintaan haluaa vaikuttaa, niin oikea ajankohta on päätöskokousten välillä, ei niiden aikana.

  merpe

  Kyllähän siellä MHY:ssä ja Metsäliitossa voimapersoonat jyrää, jos annetaan jyrätä, sehän on meistä itsestä kiini.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Kuten Jesse edellä toteaa,MHY:n valtuustolla ei ole paljon virkaa.Paperilla ylin päättävä elin,mutta käytännössä ainoastaan valtuustokauden alussa valitsee hallituksen.Hallitus ja toiminnanjohtaja  yhdistystä hallitsee,valtuusto hyväksyy esityslistan ja toimintasuunitelman ja tilinpäätöksen.

  Itsellä  on 20  vuoden kokemus yhdistyksen hallinnosta,Ennen  yleisessä kokouksessa oli vallan käytön tuntua.Nyt rivivaltuutettu ei tiedä käytännössä paljoakaan.Aikaisemmin kun olin keskisuuren yhdistyksen hallituksessa ,tiesi asiat,nyt valtuutettuna ei kyllä ole muuta,kuin pari kertaa kahvit tai syömiset nauttii.Hallinto ainakin MTK :n hallinassa,metsänsä perineitä tai sukupolven vaihdoksilla maanomistajiksi tulleita.lähes 100% kepulaista  porukkaa.

  Itse olen ostotilallinen ja palkkatyöllä,lainoilla ja puunmyynnillä metsänomistajaksi tullut,niin hyvin ulkopuoliseksi itsensä nykyään tuntee.Mutta asia korjaantuu ,kun tämä valtuustokausi päättyy,niin en paremman väen seuraa kaipaa.Saavat sitten ajaa etujaan ilman minun panostani ,minä olen saanut tarpeekseni tästä edunvalvonnasta.

  Aimo Jortikka

  Onhan mhy toiminta sikäli järkeistynyt, kun oli aika kun jäsenyydestä olisi pitänyt maksaa lähes tonni, mitä en suostunut maksamaan vaan erosin. No nyt jäsenmaksu on satkun , mikä on järkevä taso niin liityin lyhyen 15 vuoden tauon jälkeen uudelleen. Toiminnan tasossa en ole huomannut eroa , vaikka jäsenmaksu on näin paljon vaihdellut. Äänestämään en ole kuitenkaan vaivautunut, kun ehdokkaita oli viime vaaleissakin niin vähän, että lähestulkoon kaikki tuli valituksi.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 45)