Keskustelut Puukauppa Metsäliitto Ja Mhy

Esillä 5 vastausta, 41 - 45 (kaikkiaan 45)
 • Metsäliitto Ja Mhy

  Merkitty: 

  Tuli luettua päivän maaseudun tulevaisuus jossa Metsäliiton nokkahahmo, kertoi ajatuksia Mhy:n valtakirjakaupoista ja toki myös muustakin… Tuli mieleen että välirikko näiden ennen niin hyvien ystävien välillä on erikoinen, myös UPM sai osansa se on enemmän ymmärrettävää, loppuihan ystävyys kun UPM kavalsi kartellin ja Metsäbotnia hajosi. Ennen niin moni yhdistys suosi valtakirjakaupoissa Metsäliittoa, myös ne kaksi joissa olen jäsenenä… Nyt tilanne toinen.. Haluaako Metsäliitto lopettaa Mhy:n puukaupat? Mielenkiintoista.

 • mehtäukko

  AJ ”…Mhy:n korjuupalvelun ’omavalvonta’ ei ole paras mahdollinen tilanne, mutta toisaalta: jos työn laadussa ilmenee ongelmia, korjuupalvelun toiminta loppuu nopeasti sanan kulkiessa ainakin pienillä paikkakunnilla tehokkaasti…”

  Se on ollut sitä kymmeniä vuosia. Eräs tuore tapauskin oli viime keväänä, kun korjuupalvelun tolskarit korjasivat väärään aikaan leimikkoa ja väärässä järjestyksessä joka sitten jäikin kesken.Entisen uran haljettua puhkaisivat uutta ja niinhän välikuviot tulivat jokapuolelta uusille urille.

  Mhy:n neuvoja uhkasi ettei hän ikinä tarvitse moisia.Vielä jättivät romunsa keskelle tietä laaniin viikoksi, jolloin puu-autolta suli tie alta.

  Vaan eikös harjoittelu jatkunut muualla vähän ajan kuluttua…!

  Sinänsä Mhy-toiminta on osalle tarpeellista, mutta monessa mättää ja pahasti.

  jees h-valta

  Onhan tässä sitä surkuhupaa tullut omallekkin kohdalle jo riittämiin. Jos nyt uskoisi kahdesta kömmistä ja lakkaisi moista populaatiota elättämästä. Ensimmäinen sentään hoitui paikallisen toimarin kanssa hienosti ja korvaukset tuli sujuvasti. Toinen taas meni vieraan toimarin kinkeripiiriin ja se sitten ei enää sujunutkaan vaan olisi pitänyt lähteä sille kalliimmalle tielle. Ensin rajankäynti ja perään ehkä vielä korvauksien haku oikeusteitse. Vahinko oli muutaman sadan luokkaa joten jätin silleen. Silloin päätin säästää sen rahan jättämällä mhy-maksun maksamatta ainakin muutaman vuoden mutta se on hiukan pehmennyt ajatus tässä loppuvuotta kohden. Heidän metsätilavälityksensä tuntuu sentään toimivan joten se ehkä saa vielä heltymään tämän vuoden maksuun.

  tamperelainen

  Kyllä Mhyllä paikkansa on tapauksissa,jossa mo ei yhtään tunne metsäalaa,puukauppaa,katkontaa.Jos tämmöisistä lähtökohdistaa tekee kaupan suoraan  jollekin kolmelle suurelle esim hyvästä kuusikosta,niin kyllä siellä kuitupuu sitten korostuu.Kyseessä usein tuhannet eurot.Mhy:lle kannatta maksaa hakkuun valvonnasta.Joskus valvontakin voi tietysti olla ala-arvoista.

  Jos taas ymmärtää puukuppaa,katkontaa ja voi muutaman kerran hakkuun aikana jututtaa motomiestä,niin turha maksaa välikäsille.Arvostan MG:n osuuskunnan ylijäämän jakoa ja muitakin bonuksia.

  Sitten omistan surkeita palstoja,jotka ovat Mhy-korjuupalvelun heiniä ja hinta on mitä on,pääasia,että metsä saadaan parempaan kuntoon

  Metsuri motokuski

  Asiaa tamperelainen.

  Aukkoharventaja

  Joitain mhy:n valtakirjakauppoja hakanneena, ei ole ikinä käynyt toimihenkilö valvomassa korjuuta.

Esillä 5 vastausta, 41 - 45 (kaikkiaan 45)