Keskustelut Puukauppa Metsäliitto Ja Mhy

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 45)
 • Metsäliitto Ja Mhy

  Merkitty: 

  Tuli luettua päivän maaseudun tulevaisuus jossa Metsäliiton nokkahahmo, kertoi ajatuksia Mhy:n valtakirjakaupoista ja toki myös muustakin… Tuli mieleen että välirikko näiden ennen niin hyvien ystävien välillä on erikoinen, myös UPM sai osansa se on enemmän ymmärrettävää, loppuihan ystävyys kun UPM kavalsi kartellin ja Metsäbotnia hajosi. Ennen niin moni yhdistys suosi valtakirjakaupoissa Metsäliittoa, myös ne kaksi joissa olen jäsenenä… Nyt tilanne toinen.. Haluaako Metsäliitto lopettaa Mhy:n puukaupat? Mielenkiintoista.

 • harrastelija harrastelija

  Aikalailla nämäkin yhteydet ovat riippuvaisia henkilökeniasta. Ostomiehenä Mhy on MG:lle kilpailija valtakirjakauppoineen. Mhy ottaa välistä, joten mitä järkeä MG:llä on maksaa välityspalkkiota, jos voi maksaa suoraan jäsenelle?

  Korjuupalvelun osalta MG on sopimusjäsenen kanssa suorassa yhteydessä ja hoitotyöt sujuvat halvemmin kuin Mhy:n kautta, koska bonusta voi siinä käyttää.

  Nuo kartellivouhkaajat oikeastaan enää vain säälittää. UPM:n siinä oli kaiken aloittaja, koska halusi kusettaa kilpailijoita SE:a ja MG.a – jostakin syystä?

   

   

  mehtäukko

  Asunta on mielestäni oikeassa ja tuosta olen joskus jurnuttanutkin.

  Ei voi olla reilua ja läpinäkyvää toimintaa, että kasataan toisten tarjoukset ja ne nähtyään asetellaan omat hinnat.Siihen päälle sitten mahdollistetaan oma välityspalkkio…!

  Korruptiota jos mitä.

  jees h-valta

  Olihan tämä Metsäliiton jäsenluettelon siivous aivan järkevää toimintaa. Jos ollaan jäsen, ollaan sitten 100%:sti tai ”suksitaan suolle” änkyröimään. Ei mhy:kään noteeraa puoli/tahi neljännesjäsenyyttä vaan ha-taksalla mennään. 100%:sti.

  Aleksi Koskinen

  täällä hausjärvellä on ollut mhyn ja metsäliiton välit tosi hyvät ja metsäliiton ostomies on ollut tosi asiallinen hausjärvellä päin.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Valtakirjakaupoissa välityspalkkion maksaa puun myyjä. Ostajan kannalta kaupassa on vain se ero, että puun myyjän puolella on hänen etujaan puolustava valvoja.

  Metsuri motokuski

  Jos tuo mehtäukon väittämä olisi noin niin silloin koko mhy:n alasajo olisi varmaa. Jo pelkästään epäily asiasta saa sen tapahtumaan että yhtiöt kieltäytyvät ostamasta valtakirjapuita (ts eivät tee tarjouksia). Ostokielto saa mhy:t polvilleen.  Yleensä mhy:llä on toimituskiintiöt eri yhtiöille. Kiintiöt ovat kuitenkin hyvin pienet joten pelkoa siitä että kuppausta tapahtuisi on hyvinkin rajalliset. Toisaalta myös samat yhtiöt ostavat puuta valtakirjakaupalla joita mhy välittää. Siten pelko siitä että mhy korjaa ”marjat” päältä en usko tapahtuvan. Korjuupalveluiden rooli on edelleen täydentää metsänomistajien palvelua jaa saada sellaisetkin leimikot työnalle joista yhtiöt eivät ole kiinnostuneet.

  Se on totta että mhy:n laskutusmallissa vastuu huonon leimikon korjuusta lankeaa metsänomistajan kontolle. Se että onko se hyvä tai huono asia niin asialla on kaksi puolta. Kun hoidat leimikot kuntoon ei ylimmääräisiä kustannuksia synny. Huonoista leimikoista kannat osavastuun.

  kuusessa ollaan

  Kyllä vaan Kuopion Finnpulp tekisi hyvää kilpailulle kuitupuuta.

  mehtäukko

  Se olisi todella ”taivas maan päällä” metsänomistajille. Isoista integraateista irti oleva sellujätti.

  Puuki

  Kyllä niitä muitakin uusia metsäteollisuusyrityksiä vielä sopisi Suomeen. Kiinalaisten tarkoitus oli kai esim. Paltamon tehtaassa tuottaa nanosellua korvaamaan tekstiilien keinokuituja. Kainuussakin kestävän hakkuun käyttöraja on todella kaukana , kun n. 40% pääasiassa hyvin kasvavien kasvatusmetsien (harvennus )mä-puusta jää käyttämättä.

  pena

  Onhan tämä mhyn toiminta melkoista. Ostaja ja myyjän rooli, kumman etu toteutuu viime kädessä? Vähän kun myisi asuntoa ja siellä välittäjä toimisi sekä myyjänä että ostajana – kuinkahan monelle menisi läpi moinen toiminta?

  Mhyn neuvoja kerää tarjoukset ja välittää korjuupalvelun hankintavastaavalle, että lyöppä vähän enempi euroja päälle niin saadaan leimikko. Lisäksi mhy kilpailuttaa mielellään puukaupat mutta ei koskaan taimia tai muokkauksia, miksiköhän? Mhy ajaa viime kädessä omaa etuaan ihan niinkuin firmatkin. Kyllä tähän olisi syytä muutosta tulla.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 45)