Keskustelut Puukauppa Metsän hakkuusopimuksen ehdot

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 57)
 • Metsän hakkuusopimuksen ehdot

  On ylispuun korjuuta ja siemenpuiden poistoa ja talvikorjuu varmistaa, että pieniä taimia suojaa lumi.

  Myhistyksen Huttunen: ”Tavallisesti korjuuaika on kaksi vuotta, mutta epävarmojen talvien yleistyessä kolmen vuoden korjuuta tarjotaan. Karsastaisin niitä..” ”Lähtökohtana on, että yhtiöllä on oikeus hakata,mutta velvollisuus maksaa puut.(!!) Myyjä on vahvoilla jos korjuuaika on menossa umpeen. Vastikkeetta ei pidä korjuuaikaa jatkaa”.

  Toisaalla samassa lehdessä: ”… Harvennukset päätetään tehdä kuivan kesäkelin aikaan. Juuristoa suojaavasta roudasta ja lumipeitteestä ei nimittäin nykyään ole talvella takeita..”

  Ihmiset istuvat näissä asioissa eripuolilla pöytää sopimassa, mutta miksi asioista on juonittu noin epäloogisia?

 • Puuki

  Miksi ei myyjä saisi olla vailla korvauksia pystyvarastointiajan jatkamisesta ? Siinähän tulee kuluja jo inflaation takiakin melko paljon, jos vuodella jatkuu korjuuaika.  Sitten on eri asia jos ostaja ja myyjä sopii keskenään maksut ennakkoon ja jo silloin on sovittu jatketusta korjuuajasta.

  mehtäukko

  Jos mo:n ehto on talvikorjuu, eikä talvea vain tule, miksi myhistys ajaa moista käärmettä pulloon?? Puiden- ja lisäpinon kasvu kolmannen vuoden aikanahan ei mene ilmaiseksi. Päin vastoin hintatakuullinen kauppa korottaa niitä.

  Puuki

  Hintatakuu ei nosta hintoja, jos ei satu (nimellis)hinnat nousemaan ennen korjuuvuoden syksyä.  Nykyään voidaan melko pehmeillä maillakin tehdä kesäkorjuu.   Parempi sopia semmonen tehtäväksi, jos missä talvikelit on liian epävarmoja.

  Rane

  ”Toiminta on hyvin ristiriitaista.”

  No jos on sovittu korjuuajaksi 2 vuotta niin onko siinä jotain väärää olettaa että sopimusta noudatetaan?Ja jos on niin mitä?

  Tolopainen

  Käytännössä korjuut on tehty alle puolessa vuodessa kaupasta, kun ottaa 40 pinnaa ennakkoa, korjuu ei viivästyy. Vaikka ei sillä mitään kiirettä silloin olekaan. Olen monesti elätellyt toiveita viivästymisestä, saisi korko- ja kasvuhyödyn. Voita molemmin puolin leipää.

  mehtäukko

  SE, että jos mo on omasta tai myhistyksen höynäyttämämä vaatinut taimikoiden suojaamiseksi lunta tai routaa, eikä sitä vain tule ”mutta epävarmojen talvien yleistyessä kolmen vuottakaan ei ole suotavaa”…vaaditaan sakkojen ja pakkokorjuun uhalla ajateltu aikataulu noudatettavaksi. Vaikka ”ajatellulla” aikataululla ei olisi mitään järkeä, siihen vedotaan ??!

  Metsuri motokuski

  Eikös sitä voi kauppatilanteessa latoa sellaiset ehdot jotka itseä mielyttää ? Jos ostaja ei niihin suostu niin onko pakko myydä tuolle ostajalle ? Sopimushan pitää olla sellainen että se mielyttää kumpiakin osapuolia.

  mehtäukko

  Latoa voi ehtoja, mutta pitäähän niiden olla joka tapauksessa realistisia.

  Ihmiset ovat asioissa sopimassa klusterissa,myhistyksessä ja mo. Tullaanko taas siihen asetelmaan, että puuta ostava klusteri on vihollinen jossa kaupankäynnissä myhistyksen mielivaltainen vastapuolen kurmuuttamisen on mukavaa katsottavaa?

  Apli

  Oma talvikorjuu suunnitelma ollut aina, ja toiminut hyvin, tosin nyt siirtynyt lähes kesäkorjuuseen johtuen hyvistä kesäkorjuu keleistä ja hinnan erosta vrt kesäkorjuu/talvikorjuu.. Talvikorjuu kaupat sovitaan siis viimeistään maaliskuussa ja korjuuaika 2v mutta suullinen sopimus että korjataan seuraavana talvena ja 90% näistä hakkuista on hakattu seuraavana talvena.. Sopija osapuolena ollut myhistyksiä kuten yhtälailla myös yhtiöitä.

  Rane

  Vaikuttaa siltä että metsäfirmat eivät jotenkin pärjää puukauppojen ehtoja määritettäessä.Ovatkohan nykyajan metsänomistajat jo liian fiksuja?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 57)