Keskustelut Puukauppa Metsän hakkuusopimuksen ehdot

Esillä 7 vastausta, 51 - 57 (kaikkiaan 57)
 • Metsän hakkuusopimuksen ehdot

  On ylispuun korjuuta ja siemenpuiden poistoa ja talvikorjuu varmistaa, että pieniä taimia suojaa lumi.

  Myhistyksen Huttunen: ”Tavallisesti korjuuaika on kaksi vuotta, mutta epävarmojen talvien yleistyessä kolmen vuoden korjuuta tarjotaan. Karsastaisin niitä..” ”Lähtökohtana on, että yhtiöllä on oikeus hakata,mutta velvollisuus maksaa puut.(!!) Myyjä on vahvoilla jos korjuuaika on menossa umpeen. Vastikkeetta ei pidä korjuuaikaa jatkaa”.

  Toisaalla samassa lehdessä: ”… Harvennukset päätetään tehdä kuivan kesäkelin aikaan. Juuristoa suojaavasta roudasta ja lumipeitteestä ei nimittäin nykyään ole talvella takeita..”

  Ihmiset istuvat näissä asioissa eripuolilla pöytää sopimassa, mutta miksi asioista on juonittu noin epäloogisia?

 • Puuki

  Miten sopisi ja kelle mo:lle,  jos korjuuaika voisi venyä esim. 5 vuoden päähän ilman tietoa etukäteen  ?   Harvennusleimikoissa ehtisi moni metsä mennä ”pitkäksi” ja jäävä puusto olisi huonompi kuin ajoissa tehdyn harvennuksen jälkeen.    Siksikin  sopimusasia sen korjuuaikaikkunan pitää olla ja voida sopia miten kukin kaupoissaan haluaa.      Firmat säästää paljon rahaa ,kun ei tarvitse enää perustaa pyöreän puun varastoja kuten ennen vanhaan piti.   Mutta jokin raja se pitää olla pystyvarastojen käytön suhteenkin olemassa.

  Timppa

  Sopimusasioissa kannattaa miettiä sitäkin, että aikooko myydä puuta jatkossakin.  Aika hyvin on yhteistyö pelannut.  Kerran jäi 2019 tehdystä 1000 m3:n harvennusleimikosta reilu 100 m3 suokuvio harventamatta yli vuodeksi.  Kun kelit paranivat lopulta, niin piti firman aurauttaa pitkä pätkä tietä ja rahdata koneet.  Eivät valittaneet.

  Varmaan auttoi, kun välissä myin 650 m3:n kesäleimikon ilman ilman kilpailua samaan hintaan.

  Uskon, että sopuisella asenteella pärjää parhaiten.   Pysyy omakin verenpaine kurissa.

  mehtäukko

  On näköjään todella vaikeaa pysyä aloituksen aiheessa !?? Puukilla on varmaankin myhistyksen palkkalistoilla anopista lähtien kaikki palkkalistoilla, kun ei voi itse aiheeseen puuttua?

  Puuki

  Aiheessa pysyi ihan hyvin.  Vai pitääkö mehtäukon mielestä olla aina samaa mieltä jotta ns. pysyisi aiheessa ? Se ei ole keskustelua  aiheesta vaan myöntelyä ,  jos aina pitäisi olla samaa mieltä.

  Rane

  Joku korjuuaika on tietysti pakko sopia.Mehtäukon alkuperäinen missio oli että yhtiöt voisivat halutessaan (toki hyvästä syystä) ilman neuvotteluja saatikka rahallista korvausta rikkoa puukauppasopimusta.Määräaika ”tuntematon”.

  Mehtäukko vain tapansa mukaan unohtaa ettei kukaan kiellä metsänmyyjää sopimasta vaikkapa 20 vuoden korjuuaikaa.Syy siihen ettei mu:n ehdottamaa 5 vuoden korjuuaikaa käytetä on että yhtiöt eivät tunne sellaista tarvitsevansa.Tässä mehtäukko vain hosuu hosan kanssa vaikka missään ei pala.

  mehtäukko

  Kuka hosuu ja mitä.? Aloitus koski sp ja yp -korjuiden taimien varjelua mahdollisen talven tai talvettomuuden vallitessa..!!

  Olkoon! Vatuloinnin mestarit kun keksivät mitä taas mieleen juolahtaa, vatuloikaahan keskenänne.

  Rane

  ”Vatuloinnin mestarit”

  Kiitos,voitto se on jaettukin voitto…

  Barshim ja Tamberini jakoivat olympiakullan. (iltalehti.fi)

Esillä 7 vastausta, 51 - 57 (kaikkiaan 57)