Keskustelut Metsänhoito Metsän lannoitus loppuu

 • Tämä aihe sisältää 63 vastausta, 25 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten Visakallo toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 63)
 • Metsän lannoitus loppuu

  Merkitty: 

  MT:n uutisen mukaan Yaran hinnoissa on nyt 75-90% nousu. Se tekee lopullisen niitin metsälannoitukseen. Ja niin loppuu siltä osin höpinät lisääntyvästä hiilen sidonnasta.

 • Gla

  Suunta on alaspäin.

  https://yle.fi/uutiset/3-12496353

   

  mehtäukko

  Mutta kun levityskustannuksetkin ovat pompanneet ylös…

  Panu

  Myykö Yara metsälannoitteita? Keväällä kun kysyin niin eivät myyneet. Tänä vuonna ei varmaan typpilannoituksia tehdä paitsi viime vuoden varastoilla kuten omassa tapauksessani.

  Ensi vuonna sitten nähdään miten tilanne on stabiloitunut, hinnat lienevät joka tapauksessa korkeammat kuin viime vuonna jo inflaation takia. Typpilannoituksista saa noin 100€/ha hiilensidontamaksua, joka kompensoi hyvin hinnannousua. Itse olen sitä päässyt käyttämään vielä vanhoilla hinnoilla. Ja tosiaan myös levityskulut ovat nousseet polttoaineen hinnannousun takia ja ehkä muistakin syistä.

  Apli

  Mielestäni näillä lannoituksen kokonaishinnoilla, apulanta+levitys kasvulannoitukset on rahan polttamista..

  Metsäkupsa

  Jossain vaiheessa hinnat tulevat laskemaan, nyt on tyyristä apulanta, joten ei metsää näillä hinnoilla lannoitella.

  Tomperi

  Tänä kesänä näin metsälannoitteita varastopituneena metsä tien varteen. Yaran lannotteita oli ja teksti kyljessä metsäsalpietari.  Eikös se salpietari ole aika tömäkkää ainetta?  Metsäliiton mailla luulen sen varastopaikan olevan.

  Puuki

  Missä päin Metsäliitolla on lannoituskelpoista metsämaata ? Salpietari on varmaan räjäytystä varten . Tehdään maansiirtoa isommassa mittakaavassa.

  Apli

  Salpietari on kovaa ainetta, männiköihin tuli sitä joskus leviteltyä kun sen hinta oli edullinen mutta se aika oli tuli ja meni.. Tuliko siitä kasvua männiköihin siitä voidaan olla montaa mieltä, enää en sitä tekisi vaikka salpietarin hinta laskisi huomattavasti mitä en usko.

  Jätkä

  Puuki. Vanhan Serlachiuksen maaomistus siirtyi? Metsäliitolle silloin, kun nämä ”Fuusioituivat”. Serlan maita suurin osa lienee Mänttän ”talousalueella” eli sadan kilometrin säteellä Mänttästä.

  Tomperi

  Jätkä on oikeassasijainnin suhteen. Otin valokuvan lannoitesäkeistä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 63)